Gve Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Witam Mam następujący problem: Posiadam płytę Asus P4C800 Deluxe. Dotychczas (ok 2 mies.?) wszystko działało OK. Ostatnio, podczas gry komputer nagle zaliczył totalny "freeze" - tzn. wszystko stanęło, łącznie z obrazem na monitorze (ale lampki się świeciły, wentylatorki też działały, CD też), po restarcie nie właczył się nawet monitor, a z głośników płynął zapętlony komunikat: "System failed CPU test". Zrobiłem reset biosu (v. 1016) - nic. Wyjmowałem baterię - też nic. W końcu wyjąłem procesor i włożyłem ponownie - wszystko zaczęło działać... przez ok 30 minut. Gdy chciałem zrobić restart, komputer zatrzymał się podczas bootowania. Słyszałem, że to porblem nowego biosu, więc wyjąłem procek jeszcze raz, odpaliłem kompa i sflashowałem bios na starą wersję - po restarcie, komputer powiesił się na ekranie setupu biosu. Od tej pory jest 'dead' - ciągle ten sam komunikat i czarny ekran. Co zrobić? Słyszałem, że to dość powszechny problem. Ostatnio zmieniałem zasilacz - poprzedni Codegen padł, może to coś z nim? Ale z drugiej strony, już ok. 2 tyg zasialcz działał bez zarzutu... Please help :!: Napięcia chyba są Ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezz2 Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Tez mialem bardzo podobny problem. Minol chyba po zarzuceniu nowego biosu,ale juz za bardzo nie pamietam. Sprobuj zapodac nowy bios Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zark7 Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2004 nie chcialbym straszyc :( , ale p4c800 zdarzaly sie problemy z lutem "rozplaszczanym" przez mechnizm mocowania procesora wiecej na ten temat: http://www.hardwareanalysis.com/content/topic/7272/ http://techsupportforum.com/showthread.php...20&pagenumber=3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...