Skocz do zawartości
Theriel

Problem z twardym, pomocy!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie! Uruchomiłem program HDD Regenerator 1.41 na moim komputerze (warto wspomnieć, że działa już z 3 doby) i na dysku SATA WD Caviar 200GB wykrył (narazie):

Scanned 61680MB (126322675 sectors)

35 bad sectors found

0 bad sectors recovered

Moje pytanie - czy program autorstwa Dmitriy Primochenko naprawia błędy po przeskanowaniu całości, czy tam gdzie napotka ? (Tzn, czekać aż naprawi bady, czy od razu lecieć do serwisu i 3 tygodnie czekania z głowy ?).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh dobra, a zna ktoś jakieś możliwosci, aby te dane jakoś przekopiowac na prawidlowo pracujacy dysk ? Bo poprostu na dzien dzisiejszy wyrzuca mi bajery w stylu "czas oczekiwania: 150 godzin" - dla malego pliku... jakis program kopiujacy (najlepiej pod dosa) lub cos w tym stylu ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HDD Regenerator usuwa błędy na bieżąco, ale tylko wtedy gdy jest w pełnej wersji. Wersja shareware błędy wykrywa ale zdaje się usuwa tylko określoną ilość (albo wcale, tego nie jestem pewien). Zresztą, jeżeli dysk ma fizyczne błędy, a na to wygląda to i tak pozostaje tylko serwis, gdyz po HDD regenerator i tak błędy pojawiają się po pewnym czasie ponownie - wiem bo próbowałem to na kilku dyskach. Jedne udało się odzyskać, inne niestety nie. Ale jak wspomniałem na uratowanych też zaczęły po pewnym czasie pojawiać się bady w tych samych miejscach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi