bartezz2 Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Witam mam takie pytanko, mianowicie jak (w miare bezpiecznie) podkrecic i do ilu Pentium 4 3.00 HT.Pomocyyy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexter_oa Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2004 zalezy... jaki ram... zasilacz... mobo... i wiele, wiele innych czynnikow:] pozdrawiam... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2004 po co ci krecic 3ghz 8O ale coz twoj proc podaj jaki masz ram (firma, typ, jakie kosci) zasilacz(firma, moc) plyta(firma, model) na poczatek wystarczy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezz2 Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2004 RAM:Kingstone 512MB/DDR 400 KVR400X64C3 Zasilacz:HuntKey HK400-XP 400W/PFC/sATA/Silent Plyta:ASUS P4C800 Deluxe i875P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexter_oa Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2004 jeah... :twisted: ale coby sie nie powtarzac: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=29395:wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezz2 Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Dzieki za informacje.Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrOOve Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Ja swojego podkrecilem na 3,9 dzieki opcji w biosie podkrecajacej o 30% ale komp sie zawiesil w windowsie. Na 3.7 da sie normalnie pracowac ale jest troche goraco :D wiec proca mam teraz wogole nie podkreconego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexter_oa Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2004 ale panooowie, panowie... jaki jest sens w podkrecaniu takiego CPU... chyba ze dla sportu :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezz2 Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Poszedl na 3.5GHz.Temperatura w normie 42stopnie celciusza... :D :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogurcik Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2004 ja tam lajcikowo najwazniejsze to pamieci zeby skakaly z wysokim zegarem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barret Opublikowano 28 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2004 Witam. Mam pytanko. MAm P4 2.8C i Abit IC7-G i pamieci 2x256Kingstone 400Mhz. Dalem (w sumie wiem ze malo ale boje sie o pamieci ; ) poza tym chlodzenie Box) Fsb 215 1:1 (fsb:dram) czyli @3.01Ghz , wszystko stabilnie (Memtest , Prime95 , Aquamark3,3dmarki ) . CZy takie ustawienia moga szkodzic Pamieci ? Skracaja zycie czy cos? A ha , napiecia procesora : default , pamieci : 2.7V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zark7 Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2004 w sumie wiem ze malo ale boje sie o pamieci boisz sie o pamieci a nie boisz sie o procesor ? ;) co to trwalosci przetaktowanych pamieci: sami producenci ramow czesto sprzedaja pamieci zbudowane na tych samych kosciach, ale dzialajace raz z nizsza, a raz z wyzsza czestotliwoscia, a wiec "fabrycznie" przetaktowane na wyzszych czestotliwosciach sa rozluzniane domyslne timingi i/lub podwyzszane domyslne napiecie takich kosci, czyli robi sie dokladnie to samo, co przestawiajac te parametry "recznie" w biosie jesli mimo wszystko obawiasz sie o ram mozesz przetaktowywac procesor przy dzielniku 5:4 lub 3:2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...