FastlY Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Mam starego kompa w którym siedzi -proc 100 mhz -16 mb ram - jakaś karta graficzna i dźwiękowa -wd caviar 1.2gb -zasilacz 200w -napęd dyskietek i chciałbym zrobić z niego router dzielący internet radiowy lub neostradę na 2 osoby do tego mam jeszcze switch pytanie mam czy taki komp będzie dobry na zrobionie z niego routera?? i słyszałem że najlepszy do tego będzie linux , ale się na nim wcale nie znam a mam windowsa 2003 enterprise edition i zastanawiem się ktory byłby lepszy ?? wiem że ten sprzęt może nie wystarczyć na zainstalowanie jakiegoś systemu bo działa na nim w95 ale mogłbym za niewielką cenę dokupić mu jakikoś szybszego proca i trochę ramu i pytam się ile mhz i ramy by starczylo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2004 w 2003 na tym kompie ? no way ... nie wsadzisz do tej plyty nic co obsluzy w2003 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2004 do w2k3 : proc: min 266 (aby to chodzilo) ram : 512 wiec polecam linuxa :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FastlY Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2004 a linux na tym sprzęci pojdzie bo jak tak to ktora wersja bylaby najlepsza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldwinc Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2004 a linux na tym sprzęci pojdzie bo jak tak to ktora wersja bylaby najlepszaIMHO 2.4.25 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...