Skocz do zawartości
lolek162

Problem z asus a7n8x-e deluxe i kośćmi geil golden dragon ?

Rekomendowane odpowiedzi

Problem z asus a7n8x-e deluxe i kośćmi geil golden dragon Pc 4000 cl 2,5 7 4 4 tną mi sie !

zrobiłem upgrde biosu i to samo kombinowalem z ustawieniami w biosie i nic czy ktos ma jakiś pomysł co robić ?

1.co to znaczy , ze ci sie tna ?

2.Po co ci takie pamieci ? Za ta cene mogles miec lepsze mobo bo na tym napewno do FSB250 nie dojedziesz + dobre do o/c pamieci

3.Cos mi tu smierdzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od razu coś mi tu smierdzi !

wsadzam do płyty się odpala winxp i 2 sekundy się resetuje komp

a kupiłem okazyjnie 300 zł za sztukę na allegro u goscia janekbo z usa

Pozdrawiam i proszę o rzeczowe odpowiedzi co z tym zrobić a nie o jazdę

luzaków bo oblicza smierci widziałem na żywo .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nikt po polsku nie rozumie ........

Mam problem

Po włożeniu kości geil 2x256 golden dragon PC 4000 cl 2,5 7 4 4i obojetnie jakich ustawieniach ich w biosie na płycie asus a7n8x-e

komp odpala się do winxp i działa przez dwie sekundy a nastepnie

restartuje sie i tak w kółko .

Chyba jasniej !

Zestaw to athlon 2000 xp 0,18 , termaltake silent boost, segate 80 g barrakuda VII i 40 g segate barracuda oba 7200 ata 100, zasilacz codegen 350 v 2,03 12 cent wiatrak , dvd asus e-616 i cdrw teak 524e,i pamieci stare 266 po 256 elixir , nanya i 128 spectek .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mieszałem tymi kośćmi i nic i nie jestem taki głupi aby wsadzać stare pc 2100 z pc 4000 same geile się walą na tej płycie .

Kusci slości

stare siedzą w trzech bankach tzn w jednym 256 elixir w drugim 256 nanya a w trzecim 128 spectek 2 pierwsze chodzą spokow dualu

a kiedy wkładam same geile jeden lub dwa bez róznicy dzieje sie to co wyzej napisałem .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I znowu nic nikt mi nie pomógł !!!

Pozdrawiam tzw expertów od niewiadomo czego !!!

1. Napisal Ci ktos , ze jest ekspertem ? Bo Ja nie widze wiec uwazaj ze slowami

2. Nie nasza wina , ze nie umiesz sobie z tym poradzic , piszemy ci co masz robic a to , ze kompa obslugiwac nie umisz to juz nie nasza wina !!! :twisted:

3. Z reszta twoj nick mowi sam za siebie wiec no comments

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie mnie upewniles w tym , ze nie masz zadnego problemu z kompem tylko chcesz awanture rozpoczac . Jakbys byl tak przejety problemem to bys zrobil to co ci jacex napisal , czyli obnizyl taktowanie pamieci w biosie a nie puszczal ja na default .

jacex ja nie mam nic do tej plyty , ale uwazam , ze sa lepsze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie chce awantury ludzie ale zadaje pytanie moze ma ktoś podobny problem i go rozwiazał to jakie wg ciebie ma byc to taktowanie .

No zjedz z tych 500Mhz nizej np. na 400 albo najlepiej synchronicznie z procem bo wtedy jest najwydajniej . Jak dalej bedzie niestabilny to zwieksz napiecie na pamiatkach . A jaka masz reszte konfigu , bo tego jeszcze nie podales -> najlepiej jakbys mial kolege z plyta na intelu . Tam wsadzil pamiatki i przelecial jakims memtestem , bo moze sa uwalone (ale nie sadze)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O jakie parametry ci chodzi w konfiguracji ?

Pamieci zostaly przetestowane na 3 plytach w trybie auto np

Gigabyte 7NNXP, DFI LanParty NFII UltraB, ABIT KV8-MAX3.

i tym samym procesorze patrz wyżej w konfiguracji kompa nie pdalem tylko ze mam grafikę stlab fx 5600xt na hyniksach cl 3 4,3 ns ale to sie kreci i na starych pamieciach w płycie .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie nie takiej podpowiedzi oczekujesz ale skoro nie chodzą na Twojej płycie to może wymień się z kimś na inne z dopłatą. Z tego co wiem pamięci DDR4000 są przeznaczone raczej do innych platform np. i850. Może to jednak nie była aż taka okazja a ten kto Ci je sprzedał wiedział co robi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tym też eksperymentowałem zresztą domyslnie jest zawsze ustawione na disabled

Ps

Połamię tą płytę i spalę Stwierdzam ,że asus to jeden wielki syf .Precz z tą firmą .

Na tym moje rozwazania na forum kończę .

Dziękuję wszystkim , którzy chcieli mi pomoc !!!

Uważam temat za zakończony .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi