lolek162 Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Problem z asus a7n8x-e deluxe i kośćmi geil golden dragon Pc 4000 cl 2,5 7 4 4 tną mi sie ! zrobiłem upgrde biosu i to samo kombinowalem z ustawieniami w biosie i nic czy ktos ma jakiś pomysł co robić ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Problem z asus a7n8x-e deluxe i kośćmi geil golden dragon Pc 4000 cl 2,5 7 4 4 tną mi sie ! zrobiłem upgrde biosu i to samo kombinowalem z ustawieniami w biosie i nic czy ktos ma jakiś pomysł co robić ? 1.co to znaczy , ze ci sie tna ? 2.Po co ci takie pamieci ? Za ta cene mogles miec lepsze mobo bo na tym napewno do FSB250 nie dojedziesz + dobre do o/c pamieci 3.Cos mi tu smierdzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolek162 Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Od razu coś mi tu smierdzi ! wsadzam do płyty się odpala winxp i 2 sekundy się resetuje komp a kupiłem okazyjnie 300 zł za sztukę na allegro u goscia janekbo z usa Pozdrawiam i proszę o rzeczowe odpowiedzi co z tym zrobić a nie o jazdę luzaków bo oblicza smierci widziałem na żywo . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Chłopie, zwolnij. Powiedz jeszcze raz to co chciałeś nam powiedzieć, bo to co napisałeś to jeden wielki bełkot... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolek162 Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Nikt po polsku nie rozumie ........ Mam problem Po włożeniu kości geil 2x256 golden dragon PC 4000 cl 2,5 7 4 4i obojetnie jakich ustawieniach ich w biosie na płycie asus a7n8x-e komp odpala się do winxp i działa przez dwie sekundy a nastepnie restartuje sie i tak w kółko . Chyba jasniej ! Zestaw to athlon 2000 xp 0,18 , termaltake silent boost, segate 80 g barrakuda VII i 40 g segate barracuda oba 7200 ata 100, zasilacz codegen 350 v 2,03 12 cent wiatrak , dvd asus e-616 i cdrw teak 524e,i pamieci stare 266 po 256 elixir , nanya i 128 spectek . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2004 teraz lepiej :-] pomieszaj tymi pamięciami, wyjmij te elixiry, może się "gryzą" kombinuj 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolek162 Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Mieszałem tymi kośćmi i nic i nie jestem taki głupi aby wsadzać stare pc 2100 z pc 4000 same geile się walą na tej płycie . Kusci slości stare siedzą w trzech bankach tzn w jednym 256 elixir w drugim 256 nanya a w trzecim 128 spectek 2 pierwsze chodzą spokow dualu a kiedy wkładam same geile jeden lub dwa bez róznicy dzieje sie to co wyzej napisałem . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacex Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Ta płyta nie obsługuje takich częstotliwości 4000= 533MHz, masz pewnie w biosie ustawione DDR frequency :BySPD, przestaw na: auto. HeatFighter, co ty chcesz od tej płyty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2004 tu masz temat o tej płycie: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=33457&start=2730 uderz, może Ci ktoś coś podpowie może zmień biosa na nowszego, a najlepiej bierz pamięci pod pachę i wal do kumpla, wtedy będzie wszystko wiadomo 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolek162 Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2004 i ustawiałem na auto i nic kombinowałem jak mogłem i był upgrate do 1010 biosu nie zawracałbym głowy wczesniej nie kombinujac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2004 pozostaje Ci się udać do kolegi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolek162 Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2004 I znowu nic nikt mi nie pomógł !!! Pozdrawiam tzw expertów od niewiadomo czego !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2004 I znowu nic nikt mi nie pomógł !!! Pozdrawiam tzw expertów od niewiadomo czego !!! 1. Napisal Ci ktos , ze jest ekspertem ? Bo Ja nie widze wiec uwazaj ze slowami 2. Nie nasza wina , ze nie umiesz sobie z tym poradzic , piszemy ci co masz robic a to , ze kompa obslugiwac nie umisz to juz nie nasza wina !!! :twisted: 3. Z reszta twoj nick mowi sam za siebie wiec no comments Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacex Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Jaką częstotliwość pokazuje płyta podczas bootowania? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolek162 Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Kurde no jasne ciemny jak [gluteus maximus] smocza jestem ale oswiecenie z twego tekstu nie płynie ani razu ! podczas botowania zależy jakie ustawienia i na 133 i na 200 pokazuje i takie same objawy mam ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolek162 Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Krótka uwaga niech sie jacekx odwali od mego problemu bo nie lubie prokuratorów , którzy ferują wyroki za winy nie popełnione . Ani rad , ani pomocy tylko śmirdzące pampersy rzuca na drogę ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolek162 Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Przepraszam pomyliłem uczestnika w moim gniewie i niemocy Pana jackax Ten drugi pan niech się odwali ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Wlasnie mnie upewniles w tym , ze nie masz zadnego problemu z kompem tylko chcesz awanture rozpoczac . Jakbys byl tak przejety problemem to bys zrobil to co ci jacex napisal , czyli obnizyl taktowanie pamieci w biosie a nie puszczal ja na default . jacex ja nie mam nic do tej plyty , ale uwazam , ze sa lepsze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolek162 Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Ja nie chce awantury ludzie ale zadaje pytanie moze ma ktoś podobny problem i go rozwiazał to jakie wg ciebie ma byc to taktowanie . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Ja nie chce awantury ludzie ale zadaje pytanie moze ma ktoś podobny problem i go rozwiazał to jakie wg ciebie ma byc to taktowanie . No zjedz z tych 500Mhz nizej np. na 400 albo najlepiej synchronicznie z procem bo wtedy jest najwydajniej . Jak dalej bedzie niestabilny to zwieksz napiecie na pamiatkach . A jaka masz reszte konfigu , bo tego jeszcze nie podales -> najlepiej jakbys mial kolege z plyta na intelu . Tam wsadzil pamiatki i przelecial jakims memtestem , bo moze sa uwalone (ale nie sadze) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolek162 Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2004 O jakie parametry ci chodzi w konfiguracji ? Pamieci zostaly przetestowane na 3 plytach w trybie auto np Gigabyte 7NNXP, DFI LanParty NFII UltraB, ABIT KV8-MAX3. i tym samym procesorze patrz wyżej w konfiguracji kompa nie pdalem tylko ze mam grafikę stlab fx 5600xt na hyniksach cl 3 4,3 ns ale to sie kreci i na starych pamieciach w płycie . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacex Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Pewnie nie takiej podpowiedzi oczekujesz ale skoro nie chodzą na Twojej płycie to może wymień się z kimś na inne z dopłatą. Z tego co wiem pamięci DDR4000 są przeznaczone raczej do innych platform np. i850. Może to jednak nie była aż taka okazja a ten kto Ci je sprzedał wiedział co robi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolek162 Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Otrzymuje co kilka włączeń na tych pamieciach kompa komunikat instrukcja spod ...... odwołuje sie do pamieci a pamięć ni moze byc "written" . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacex Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2004 pamięć ni moze byc "written" .Wyłącz w BIOSie opcję "bios shadow", jest jeszcze możliwość, że w tle działa jakiś program typu spyware, o którym nie wiesz i to on powoduje problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolek162 Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2004 A gdzie jest ta funkcja w asusie "bios shadow", mam z takich spyjów xp -antyspyv3,8 i zonealarm i to wszystko . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacex Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2004 U ASUSa to jest: Video RAM Cacheable, wyłącz to. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolek162 Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Z tym też eksperymentowałem zresztą domyslnie jest zawsze ustawione na disabled Ps Połamię tą płytę i spalę Stwierdzam ,że asus to jeden wielki syf .Precz z tą firmą . Na tym moje rozwazania na forum kończę . Dziękuję wszystkim , którzy chcieli mi pomoc !!! Uważam temat za zakończony . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacex Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Połamię tą płytę i spalę Stwierdzam ,że asus to jeden wielki syf .Precz z tą firmą . To zbyt pochopny wniosek - masz dobrą płytę i powinieneś dobrać do niej odpowiednią pamięć a nie odwrotnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...