Skocz do zawartości
FlipekPL

SŁABIUTKI RADEON 9800 PRO - O CO CHODZI

Rekomendowane odpowiedzi

Za dużo pasty słoneczko :) Kiedyś na GPU Ti4200 dałem z za dużo i wynik radykalnie spadł. Zobacz czy w 3Dmarku nie robią ci się takie dziwne "zastoje" w grafice. Możliwe, że troszkę pasty dostało się poza procesor, przenosi jakieś małe napiecia z jednego miejsca na inne i tworzy ten problem. Wytrzyj wszystko porządnie, daj cienką, równo rozmieszczoną wartswę pasty, załóż chłodzenie i sprawdź co się dzieje. Pamietaj aby radiator mocno dociskał do karty. A tak dla jaj puść defreagmentacje dysku. Moze faktycznie jakieś ufo dopało ci kompa :)

I jeszcze jedno. Odkręć kartę i jeszcze raz ją podkręć. Czasem to pomaga.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mam pytanie, jak mam teraz karte firmy sapphire i wgram bios herculesa to strace gwarancje??

Jeśli przy oddawaniu na gware wgrasz spowrotem stary bios to nie stracisz jej...

Co do wgrywania - możesz wgrać z innej firmy, ale tylko i wyłącznie wtedy gry rodzaj i czas dostępu pamięci będzie się zgadzał :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli przy oddawaniu na gware wgrasz spowrotem stary bios to nie stracisz jej...

Co do wgrywania - możesz wgrać z innej firmy, ale tylko i wyłącznie wtedy gry rodzaj i czas dostępu pamięci będzie się zgadzał  :!:

Kucyk sami sobie przeczymy. :D Mamy BIOS od Herca w BBA R9700. ;-) No chyba, że Herc korzystał z Hynixów 3.6 ns na R9700 Pro. 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam taki sam problem !

mam athlona 2400 mh 512 hynix abita nf7 bios merlina i radka 9800pro

480gpu i ram 380 i mam 5500 w 3dmark 2003 ! moze to zalezy od rodzaju katry bo kupilem kumplowi 2 takie same radki 9800 se expert edition i roznica na tych samych ustawieniach byla 600 punktów !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A napewno masz Radeon 9800 Pro 256 bit. :?: :!:

no proste kupiony 2 tyg temu na giedzie r360 z hynixami 2.8

jakie sa najwydajniejsze stery do 2003 nie musza byc podpisane cyfowo ? nie chce zmieniac wiele razy strow aby miec pewnosc ze to karta a nie system jakby ktos mogl nich poda linka pliss bo jestem troche zalamany ;(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi