Skocz do zawartości
zytek

FSB 223 CL2 czy FSB 240 CL 2.5 ?

Rekomendowane odpowiedzi

jak w temacie.. mam NF7 2.0, nowego dzisiejszego bartona mobile oraz 2x256 hynixy. na tym moge poszaleć, aktualnie fsb 240.

mnożnik mam odblokowany, więc zastanawiam się czy nie zejść z fsb do stabilnego 223 na CL2 czy trzymać 240 na CL2.5.

robiłem memory benchmark.. na fsb 240 mam około 3400 mb/s z groszami i bandwitch effectibity na poziomie 86% czy 88% - a na fsb 223 i CL2 mam też około 3400mb/s z groszami i effectivity jakieś 92-94 % (wyniki trochę z pamięci podaję, teraz pod linuksem siedzę i nie sprawdzę..) pc mark 2001 też pokazywał podobne wyniki dla obu fsb i proca w okolicach 2,6 Ghz z groszami..

ogólnie może ktoś mógłby podzielić się wrażeniami i opinią.. sam porobię jeszcze testy np. super pi albo SETI.

a najlepiej to byłoby mieć ram który da radę na 2-2-2-11 przy tej fsb heh, choć już mi szkoda kasy na kompa ;D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak w temacie.. mam NF7 2.0, nowego dzisiejszego bartona mobile oraz 2x256 hynixy. na tym moge poszaleć, aktualnie fsb 240.

Pociągnij na 250 i nie będziesz miał dylematów ...

jeśli mi się wgra poprawnie bios d10 to ok ;) (ostatnio jak wgrywałem to nie bootował systemu i musiałem alt+f2 robić..)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi