Skocz do zawartości
szybki__

testy plyt glownych na roznych serwisach

Rekomendowane odpowiedzi

hmm, czegos nie rozumiem: w testach na thg gigabyte ga-7vrxp wydajnoscia spokojnie dorownuje asusowi a7v333, to samo w tescie jakiegos szwabskiego serwisu. czemu w takim razie w tescie na twojepc.pl plytka ta tak bardzo odstaje od asusa (kilkanascie klatek - wiem, i tak tego nie odczuje, no ale...)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To wszysto zależy od użytych części widocznie. Różne płyty główne nie zawsze tak samo "lubią się" z kartami graficznymi. Taka jest moja teoria nr.2. Druga teoria to tendencyjność/niedokładność testujących. To są moje propozycje. A Wasze?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawa jest o tyle prosta, że należy sprawdzić opis konfigu i rodzaje testów. Do tego dochodzi "waga" poszczególnych elementów składowych.

Np. jeśli byś chciał oceniać wentylatory po głośności to najlepszy jest brak wentylatora (ale co wtedy ze skutecznością chłodzenia). W ten sposób można ustawić wiele testów, to tak jak większość przetargów publicznych - kryteria są tak dobrane aby wygrała odpowiednia firma, czasami nieistotna <span style="color:red;">[ciach!]</span>ła decyduje kto wygra.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm, czegos nie rozumiem: w testach na thg gigabyte ga-7vrxp wydajnoscia spokojnie dorownuje asusowi a7v333, to samo w tescie jakiegos szwabskiego serwisu. czemu w takim razie w tescie na twojepc.pl plytka ta tak bardzo odstaje od asusa (kilkanascie klatek - wiem, i tak tego nie odczuje, no ale...)

pytania kieruj w strone serwisu, zalezy jakich czesci uzyli, konfiguracji sterownikow itd. a moze asus im zaplacil nie wiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...