szybki__ Opublikowano 18 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2002 hmm, czegos nie rozumiem: w testach na thg gigabyte ga-7vrxp wydajnoscia spokojnie dorownuje asusowi a7v333, to samo w tescie jakiegos szwabskiego serwisu. czemu w takim razie w tescie na twojepc.pl plytka ta tak bardzo odstaje od asusa (kilkanascie klatek - wiem, i tak tego nie odczuje, no ale...) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 18 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2002 To wszysto zależy od użytych części widocznie. Różne płyty główne nie zawsze tak samo "lubią się" z kartami graficznymi. Taka jest moja teoria nr.2. Druga teoria to tendencyjność/niedokładność testujących. To są moje propozycje. A Wasze? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubert Opublikowano 18 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2002 moze na innym sprzecie bylo testowane? lub inne ustwaienia? roznie dograne peryferia roznie ze soba gadaja. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UFO55 Opublikowano 18 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2002 Sprawa jest o tyle prosta, że należy sprawdzić opis konfigu i rodzaje testów. Do tego dochodzi "waga" poszczególnych elementów składowych. Np. jeśli byś chciał oceniać wentylatory po głośności to najlepszy jest brak wentylatora (ale co wtedy ze skutecznością chłodzenia). W ten sposób można ustawić wiele testów, to tak jak większość przetargów publicznych - kryteria są tak dobrane aby wygrała odpowiednia firma, czasami nieistotna <span style="color:red;">[ciach!]</span>ła decyduje kto wygra. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szybki__ Opublikowano 18 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2002 heh, no spox, luknijcie tu http://www.tomshardware.pl/mainboard/02q2/...9/kt333-27.html i tu http://twojepc.pl/artykuly.php?id=kt333_mobo_roundup_2 , ofkoz sa roznice, ale nie az takie wielkie chyba... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cih Opublikowano 18 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2002 Tu chodzi moim zdaniem o tendencyjność servisów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 18 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2002 po prostu czytajcie uważnie co testują: na twojepc testują wersję uboższą 7vrx a my cały czas mówimy o 7vrxp!!!!! zawsze wersje wypasione są lepsze bo dobierane poszczególne elementy są bardziej selekcjonowane i dotyczy to wszystkich producentów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szybki__ Opublikowano 18 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2002 myslalem ze wersje te roznia sie tylko wyposazeniem (lepsza karta dzwiekowa itp...). no ale skoro tak twierdzisz...moze to prawda :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosher Opublikowano 18 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2002 Roznie na roznych plytach bywa z taktowaniem CPU. Na jednej bedzie to 133,1 Mhz FSB a na innej 133,9 FSB. Czasem sporo zalezy od wersji plyty, 1.0 moze byc wolniejsza od 1.1. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 18 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2002 hmm, czegos nie rozumiem: w testach na thg gigabyte ga-7vrxp wydajnoscia spokojnie dorownuje asusowi a7v333, to samo w tescie jakiegos szwabskiego serwisu. czemu w takim razie w tescie na twojepc.pl plytka ta tak bardzo odstaje od asusa (kilkanascie klatek - wiem, i tak tego nie odczuje, no ale...)pytania kieruj w strone serwisu, zalezy jakich czesci uzyli, konfiguracji sterownikow itd. a moze asus im zaplacil nie wiem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 18 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2002 Ja myśle, że testy były przeprowadzone na różnych systemach, na różnych sterownikach i na innych podzespołach.... No i wazne są ustawienia w biosie jedni testują na defoult a inni po pewnych zmianach.... I z tąd różne wyniki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...