vitoexe Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2004 czy posiada ktos ta karte: Radeon 9600 XT Sapphire 128MB (128-bit) tv + DVI FireBlade BOX ?? nastepne pytanie co o niej sadzicie ?? bo jakis typek gdziesz napisaj ze ma lipne chlodzenie i pszegrzewa sie po 1/2h chociasz niebardzo w to wierze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yasiu22 Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Powiem tak nie mam tego R9600XT(mam R9600PRO) ale wypowiem sie na temat przegrzewania(a raczej jego brak).Powiem tak mam na moim R9600PRO Revoltek Blue i na zegaze GPU 470 po wyłaczeniu wentyla radiator jest ciepły a jak dotykam na odwrocie karty miejsce gdzie jest przylutowany GPU jest letni.Z tego co ja wiem ten wentylek z Shappira jest wystarczajaco wydajny żeby sobie na nim pokręcic(z tego co wiem ten okrągły radiator jest z miedzi). PS Co do tego wieszania sie co ma znim problem ta osoba co wystawiła tej karcie 3 to powiem ze to wyglada na słaby zasilacz albo nie wyłączył VPU Recover(z nim są czasami cyrki). http://sklep.benchmark.pl/pelny_10797.html Pewnie chodzi ci o niego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Pierwszy raz slysze o tym ze karta Saphira sie przegrzewa , mi to dokladnie wyglada na to co napisal Yasiu22 . A tak offtopic to masz zamiar kupic ta karte w tej cenie ? Bo jesli tak , to ja bym sie powaznie nad tym zastanowil . Na allegro radek 9700PRO 899zl , ze juz nie wspomne o tym ze za 899zl sa w sklepach modowalne 9800SE . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 22 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2004 Wznowie temat :idea: Właśnie spostrzegłem, że radeony troche staniały. Interesuje mnie różnica pomiędzy zwykłym: Radeon 9600 XT Sapphire 128MB (128-bit) tv + DVI a wersją Radeon 9600 XT Sapphire 128MB (128-bit) tv + DVI FireBlade. Różnica w cenie to 40 zł (699 a 739zł) - czy warto dopłacić ?? Troche niepokoi mnie, że w komputroniku na fotce wersja fireblade ma pamięci w obudowie TSOP a nie BGA. Ma to jakieś znaczenie ?? No i wersja fireblade ma wtyczke na dodatkowe zasilanie - to chyba dobrze :roll: Jeszcze w gre może wchodzić YUAN ATI Radeon 9800SE 128DDR TV/DVI cena: 749 zł - ale szans na odblokowanie potoków to raczej nie ma. A może poczekać na: Sapphire Radeon 9800Pro 128bit ?? Max co moge przeznaczyć na karte to 800zł, na allegro jej nie zakupie, a spieszyć to mi się nie spieszy - do lipca i tak sobie za dużo nie pogram :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dementor Opublikowano 16 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2004 Conti ----> Ja mam wersję FireBlade i jest ona lepsza do podkręcania (bardziej sie nadaje) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawca_nerek Opublikowano 1 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2004 Zwykłe XT pamić - 600 Mhz XT FireBlade pamięć - 650 pamiątki 2,8 ns u mnie w 9600 XT Sapphire 128MB (128-bit) FireBlade rdzeń chodzi stabilnie na 550 Mhz i sie jakoś nie przgrzewa więc to jakaś bujda o przegrzewaniu (FB ma gwarantowane 532Mhz) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nuttie Opublikowano 1 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2004 Ja mam ta karte i nic sie nie dzieje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...