Skocz do zawartości
vitoexe

Radeon 9600 XT Sapphire 128MB (128-bit) tv + DVI FireBlade ?

Rekomendowane odpowiedzi

Powiem tak nie mam tego R9600XT(mam R9600PRO) ale wypowiem sie na temat przegrzewania(a raczej jego brak).Powiem tak mam na moim R9600PRO Revoltek Blue i na zegaze GPU 470 po wyłaczeniu wentyla radiator jest ciepły a jak dotykam na odwrocie karty miejsce gdzie jest przylutowany GPU jest letni.Z tego co ja wiem ten wentylek z Shappira jest wystarczajaco wydajny żeby sobie na nim pokręcic(z tego co wiem ten okrągły radiator jest z miedzi).

PS

Co do tego wieszania sie co ma znim problem ta osoba co wystawiła tej karcie 3 to powiem ze to wyglada na słaby zasilacz albo nie wyłączył VPU Recover(z nim są czasami cyrki).

http://sklep.benchmark.pl/pelny_10797.html

Pewnie chodzi ci o niego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwszy raz slysze o tym ze karta Saphira sie przegrzewa , mi to dokladnie wyglada na to co napisal Yasiu22 . A tak offtopic to masz zamiar kupic ta karte w tej cenie ? Bo jesli tak , to ja bym sie powaznie nad tym zastanowil . Na allegro radek 9700PRO 899zl , ze juz nie wspomne o tym ze za 899zl sa w sklepach modowalne 9800SE .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wznowie temat :idea:

Właśnie spostrzegłem, że radeony troche staniały. Interesuje mnie różnica pomiędzy zwykłym:

Radeon 9600 XT Sapphire 128MB (128-bit) tv + DVI

a wersją

Radeon 9600 XT Sapphire 128MB (128-bit) tv + DVI FireBlade.

Różnica w cenie to 40 zł (699 a 739zł) - czy warto dopłacić ??

Troche niepokoi mnie, że w komputroniku na fotce wersja fireblade ma pamięci w obudowie TSOP a nie BGA. Ma to jakieś znaczenie ?? No i wersja fireblade ma wtyczke na dodatkowe zasilanie - to chyba dobrze :roll:

Jeszcze w gre może wchodzić YUAN ATI Radeon 9800SE 128DDR TV/DVI

cena: 749 zł - ale szans na odblokowanie potoków to raczej nie ma.

A może poczekać na: Sapphire Radeon 9800Pro 128bit ??

Max co moge przeznaczyć na karte to 800zł, na allegro jej nie zakupie, a spieszyć to mi się nie spieszy - do lipca i tak sobie za dużo nie pogram :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zwykłe XT pamić - 600 Mhz

XT FireBlade pamięć - 650 pamiątki 2,8 ns

u mnie w 9600 XT Sapphire 128MB (128-bit) FireBlade rdzeń chodzi stabilnie na 550 Mhz i sie jakoś nie przgrzewa więc to jakaś bujda o przegrzewaniu (FB ma gwarantowane 532Mhz)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi