Edyta_mia Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Witam, mam wielki problem z datą w Biosie. Otóż za każdym razem po restarcie wyswietla datę z 20.04.2002 rok. Problem ujawnił sie po formacie i instalce systemu XP. Cały czas wraca do daty z roku 2002. Nie pomaga zmiana ustawień w systemie, ani zmiana ustawień w biosie. Nie pomógł reset biosu zworka na płycie, wyjecie bateryjki na czas dłuzszy, ani fdisk /mbr, aktualizacja biosu tez nic :(. Po resecie biosu pokazuje datę 1 styczen 2002, co dziwne trzyma ustawienia dnia i miesiąca. Ale potem to juz cały czas 20.04.2002. Czy już ktoś się z takim czymś spotkał, moze jakieś pomysły co jeszcze sprawdzić. Mi juz się skończyły pomysły, a data aktualna jest konieczna do pracy na tym kompie (operacje ksiegowe) Dzieki za wszelkie rady czy chocby sugestie Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2004 może biosa sflashować ?? skoro bateria trzyma i po czyszczeniu biose wraca ta nieszczęsna data Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edyta_mia Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Właśnie się z tym uporałam, już na szczęście jest ok, ale pomogło dopiero dwukrotne flashowanie biosu. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2004 miło było pomóc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...