Thoom Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Tutaj link: http://pclab.pl/art9714.html Ja jestem z tego powodu bardzo zadowolny, w szczególności że testowy sprzęt jest bardzo podobny do mojej konfiguracji :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2004 no no, niezłe. Ale ja jakos bym sie bal trzymac sprzet warotsci pewnie cos kolo 5tys na zasilce za 100zl... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thoom Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Ale Chieftec 360 Watt wg tych pomiarów powinien w zupełności wystarczyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam_M Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2004 tylko ze Chieftec 360 kosztuje koło 300 a nie 100 i trzyma napięcie jak skała .. a te pseudo 300 , 350 to ich moc szczytowa tyle wynosci co się przekłada tylko i wyłacznie na fakt ze takie coś pociągnie tyle wat góra przez sekunde potem go szlakentrafen sam mam noname 350 wat w kompie wszystko na defalucie .. a jak pogram w coś dłużej lub jak włącze obliczenia na kilka godzin to zaczyna ASUS probe sygnalizować skoki napięcia ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Wszystko pieknie :) tylko kto do takiego sprzetu wsadzi zasilke 300W ? :D:D Niech puszcza 3dmarka w petli przez 5dni to uwieze , ze ten zasilacz to pociagnie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thoom Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Ale cała sprawa rozbija się o to, że jeśli ktoś zainwestował w porządny zasilacz (tak jak ja w Chiefteca 360), to przy zakupie (na razie teoretycznie ze względu na cenę :?) nowego GeForca nie musi inwestować dodatkowo w nowy zasilacz. I z tego powodu jestem happy. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Ale cała sprawa rozbija się o to, że jeśli ktoś zainwestował w porządny zasilacz (tak jak ja w Chiefteca 360), to przy zakupie (na razie teoretycznie ze względu na cenę :?) nowego GeForca nie musi inwestować dodatkowo w nowy zasilacz. I z tego powodu jestem happy. :D No to chyba jest logiczne , ze na 360W chieftecu spokojnie bedzie dzialac ? Przeciez nawet teraz najbardziej podkrecone , pradozerne karty spokojnie na nim hulaja :D Wszyscy sie wystraszyli tych podwojnych molexow jakby one mialy zasilac dwa rdzenie... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thoom Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Fakt, że te dwa molexy to jakoś zachęcająco nie wyglądają... Ale okazało się że nie taki diabeł straszny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frstjob Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2004 360W Chief - 199zł tutaj Ale w sumie ze sprzętem klasy nowej karty nV 300W bym nie ryzykował :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rydzio Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Hehe. Ciekawe, czy mój Fortron 250W by pociągnął. Już teraz jak go obciążam to syczy (może się męczy :D ). Napięcia trzyma jak skała. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Mysle ze jak ktos ma kase na taka karte, to ma i kase na dobra zasilke. A nie sadze, zeby ktos "biedny" ciezko zarobione pieniadze (w calosci) wydal na tego GF'a, byloby to baaardzo nieekonomiczne, wiec nie ma sie co martwic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
<SmILek> Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2004 ja bym sie o piwo załozył ze moj fortronik by tego gejforca łyknoł ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lumperator Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Karta bierze ponad 100W. Jak dodamy do tego procka ~ 80-90W, dysk, napęd, płytę, ramy, ew. urządzenia USB i inne karty to faktycznie zbrakniue mocy. Jednak przy standardowym wyposażeniu zailsacz 300W lepszej firmy pociągnie tego GFa i pewnie będzie działać bez problemu. Liczy się firma ! A tak w sumie wkorzystanie na samą grafikę dwóch molexów z czterech na dennym Codegenie mówi samo za siebie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Ta zasiłka co jest na zdjęciu to jest chyba dobra 300W Zobaczcie na tabliczke znamionowa i porównajcie ją do swoich zasilaczy 300W Zasilacz 300W (z artykułu PCLAB)----Chieftec 360----Codegen 300W +5V----------------------30A------------------35A----------------30A +12V---------------------15A------------------17A----------------13A A jak tam u was? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2004 +5V ---- 40A +12V ----18A +3,3V ----30A 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaVeN155 Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2004 No nie powiem chieftec robi dobre tanie* zasilacze. Dobrze trzymaja napiecia, wytrzymuja dosc troche... Ale jak ktos myslli o duzym oc to chief daje [gluteus maximus] ostro na 12v. IMO jak dla mnie chief to dobry zasilacz ktory duzo pociagnie ale taki hiper mega extra mocny jak tu i owdzie pisza to on nie jest. *tak tak, chief robi dosc tanie zasilacze jak na to co soba reprezentuja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2004 No nie powiem chieftec robi dobre tanie* zasilacze. Dobrze trzymaja napiecia, wytrzymuja dosc troche... Ale jak ktos myslli o duzym oc to chief daje [gluteus maximus] ostro na 12v. IMO jak dla mnie chief to dobry zasilacz ktory duzo pociagnie ale taki hiper mega extra mocny jak tu i owdzie pisza to on nie jest. *tak tak, chief robi dosc tanie zasilacze jak na to co soba reprezentuja. bo jak widac amperarz na 12V niejest tak duzy bo 18A ale jest to faktyczne 18A do naprawde wysokiego OC potrzebne jest ok 20A ale i tak chief jest bdb cena/jakosc/rozsadek :) u mnie np gdy napiecie zasuilanai proca idzie z 5V 12V mam 12,4V -bardzo malo obciazone ale 5V mam 5-5,05V 3,3V jest 3,36V a mienrik twierdzi ze 3,42V czyli mam wypasiscie duzy zapas mocy chiefa 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaVeN155 Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2004 no nie powiem ze nie ma mocnego 5v, jak mialem epoxa to dawal rade ale 12v ssie. BTW lukasrz, do twojej konfiguracji raczej nic mocniejszego nie potrzeba ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
<SmILek> Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2004 u lukasrz to by fortron 250GTV ;) sie nie pocił hehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2004 No i dobra niech sie nie poci :) bedzie zasilka na dluzszy czas :) wczesniej musialem codegeny co rok zmieniac :/ po padaly regularnie co rok :) albo jak zachcialo mi sie oc to po 5min benchmarka :wink: ale nigdy nowe codeshity nei spaliły mi nic :!: na szczescie uff........... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...