Skocz do zawartości
punek

Jak pojaśnić obraz programowo?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!!

Mam problem, moja karta graficzna GF2mx podaje do monitora dość ciemny obraz. (podłaczałem drugi monitor i tez jest ciemny). Monitor mam ustawiony na 100 Kontrast i na 100 Jasność (czyli full :) ). Ostatnio oglądałem film (zły skręt) to jak by mi kumpel nie powiedział (oglądał wcześniej ten film u siebie na GF4Ti) że w pewnym momencie oni chodza po drzewach to w życiu bym nie wiedział. (niekeiedy to się muszę sam domyślać co sie dzieje w filmie bo porostu ciemność)

Moje pytanie jest następujące. Czy jest jakiś program którym mógłbym programowo pojaśnić obraz? Kiedyś próbowałem tym Nvidia Settings (w prawym dolnym rogu pojawiłą mi sie ikonka jak zainstalowałem najnowsze stery), pulpit mi pojasniło, ale jak włączyłem film (v player) to nadal było ciemniej(natomiast panel sterowania w V playerze sie pojaśnił). Troche zamotałem ale starałem sie to jak najdokładniej przedstawić.

Z góry dzięki za odpowiedzi.

Pozdrawiam

Punek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sproboj pojasnic w konfiguracji kodeka. np. ffdshow w konfiguracji ma picture properties i tam sa takie suwaczki (w xvid jest brightness). powinno pomoc.

Wielkie dzięki!!

Bardzo mi pomogłeś, w opcjach ffdshow zwiększyłem gamma correction i wszycho gra jak należy (nareszcie widze :D ). Już chciałem sie narażać na wydatek (kupując Gf4Ti4200) ale obyło się bez tego.

Dzięki wszytskim za odpowiedzi i zainteresowanie się tematem.

Serdecznie Pozdrawiam

Punek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi