Skocz do zawartości
bruce

ALLEGRO ZMIANY W CENNIKU!!

Rekomendowane odpowiedzi

Tez sie na to wkurzyłem. W tym miesiacu sprzedalem 5 przedmiotów(bez zadnych fajerwerków typu pogrubienie itp) i jestem im winien 65,19. Niedlugo chyba przestane korzystac z allegro jako sprzedający bo mi sie to opłacać nie będzie :/

W ogole najlepiej niech dowalą 10zł za wystawienie przedmiotu ehh...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak nie zapłacisz im zaległych - sprzedadzą twój dług firmie windykacyjnej.

wiem z autopsji.

mam ich głęboko w ujściu jelita grubego i postanowiłem sprawdzić inny serwis - swistak.pl

wszystko za free, możesz nawet importować zdobyte na allegro punkty.

ale jest oczywiście pewien haczyk więć UWAGA:

serwis jest PEŁEN OSZUSTÓW !!!

dobre miejsce by coś sprzedać bez prowizji, oczywiście jako formę płatnoci należy wybierać wcześniejszą wpłatę na konto.

nie liczcie na okazje - pisałem w innym topiku o casio g-shock, który kupiłem tam za 3 zeta - ludzie nie mają poczucia odpowiedzialności za swoje czyny i poprostu wycofują się ze sprzedaży.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A widzieliście serwis http://aukcje24.pl/ ??

Toż to albo kalka allegro, albo wręcz drugi serwis tych samych kolesi!!!!!!! Przecież większość motywów jest identycznych!

jestem zarejestrowany od roku, szczerze nic specjalnego, zeby tam cos sprzedac to trzeba na glowie stanac a na dodatek bardzo nieczytelne sa tam formularze ( przynajmniej dla mnie, moze dlatego ze za bardzo do allegro sie przyzwyczailem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli zapewne sobie podwójnie kasę naliczają!!!! :evil:

Ja nie wiem, ale wydaje mi się, że allegro szykuje jakiś przekręt i przeniesie swoją działalność na aukcje24.pl. Może wchodzą jakieś przepisy z UE dotyczące prowadzenia aukcji??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dziękuję bogu (choć jestem ateistą), że mój dług wogec Q.R.W. Poland (jak pomyliłem nazwę tej trzcigodnej firmy - niech mnie ktoś poprawi) nie przekroczył 200zł.

pewnie od razu wylądował bym na czarnych listach :twisted:

chyba jednak wolę ślizgać się po cieńkim lodzie świstaka...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aukcje24 i allegro nie maja tego samego wlasciciela mialy, ale byl jakis wielki wal na stronie aukcje24 powinno byc nawet opisane.aukcje24 i allegro nie maja tego samego wlasciciela mialy, ale byl jakis wielki wal na stronie aukcje24 powinno byc nawet opisane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zippo (no offence): nie zamierzam płacić haraczu złodziejom (allegro) jednak będę nadal korzystał z ich serwisu jako kupujący.

z tego co widzę - coraz częściej idzie się dogadać ze sprzedającym poza allegro - SAMI SIĘ WYKOŃCZĄ !!!

BTW dziś kupiłem od allegrowicza 2 karty modemowe pcimcia za stówkę - na allegro sztukę wystawiał za 70. doskonałe miejsce do robienia interesów z pominięciem Q.R.W. Poland.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pamietam czasu jak wszytkjo w allegro.pl kosztowalo 0zł

btw twz w mbanku im odjebało chca teraz 50gr za przelew wychodzacy, skonczyla sie era darmoewego internetu... mimo iz dostep tanieje to to jzu nie wystarczy za wszytko trza placic jak nie przelewem to smsem :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiecie moze od jakiej stawki,jaka wisimy na allegro zaczynaja nas scigac.ja zalegam chyba 7 zl i nie wiem czy im placic czy czekac az sie zbierze ze 20zl i potem zabulic :D

10 zł. Jak im wisisz 20 to wpłać ostatniego dnia miesiąca 10.50 i po sprawie - nic Ci nie przyślą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

też zobaczyłem i mi sie nie fajnie zrobiło no cóż cza skończyć korzystać z allegro bo już to sie nie opłaca szczegulnie przy droższych żeczach na których sie zarabia najmniej. A co od mBanku wydawał sie extra na początku potem dowalili prowizje kontakt i poszanowanie dla klienta 0 tak jak w WBK kilent to zło konieczne dlatego wole płacic 5zł za obsługe konta w citibank i mieć wszystko za darmo bank na miejsu profesjonalą obsługe bardzo dobrą sieć bankomatów i ciekawe opcje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

panowie to moze wszyscy umowmy sie bedziemy korzystac z jednego serwisu aukcyjnego (jakies glosowanie) i wszedzie bedziemy go reklamowac, tak zeby szybko stal sie popularny :)

allegro juz dawno przestalo mnie bawic ze swoimi cenami, dlatego ostatnio nawet nie przybywa mi gwiazdek, bo jak cos sprzedaje/kupuje to umawiam poza allego, po prostu nie licytujac!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi