Skocz do zawartości
mongothealien

27 lat i skleroza ?

Rekomendowane odpowiedzi

mam 27 latek i wydaje mi się, że zaczynam mieć sklerozę 8O

dziś spotkałem na mieście phranzee i na początku nie wiedziałem kto to w ogóle jest, dopiero po chwili zorientowałem się, że piłem z nim piwko na naszym "zlocie" a jakieś kilkanaście minut później, już po rozstaniu, przypomniałem sobie jego nicka (imienia do tej pory sobie nie potrafię przypomnieć) :oops:

phranzee - no offence ale nie wiem co się dzieje z moją pamięcią.

kurde, ludzie co to może być ?

żeby znajomych nie poznawać na ulicy (teraz sobie uświadomiłem, że to stało się nie po raz pierwszy) ?

czy choroba aldzhajmera (czy jak to się tam pisze) jest dziedziczna i czy mogła mnie zacząć zaatakować w tym wieku (moja babka na nią zmarła) ?

może to jednak wina codziennego ćwiczenia mięśnia piwnego (mówiąc wprost - w moim przypadku można to już chyba nazwać alkoholizmem - pije po 4 bro dziennie od roku) ?

bilobil pomoże czy jednak mam iść do jakiegoś specjalisty ?

nie lejcie ze mnie proszę - na maxa się wystraszyłem.

zastanawia mnie jednak fakt, że dokładnie pamiętam wszystkie rzeczy w pracy, nawet rzucone bąkiem przez mego szefa.

z innymi szczegółami także nie mam najmniejszych problemów - może poprostu zatraciłem "pamięć wzrokową" i dlatego wpadam w panikę ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no offence ale podejzewam ze po prostu phranzee nie jest najwazniejsza postacia w Twoim zyciu wiec nie zakrzatasz sobie tym pamieci, Natomiast wyzej wspomniany szef ma wplyw na Twoje zycie dlatego jest istotna osoba w Twoim zyciorysie ... takie moje zdanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fakt faktem - panny z którymi spędzam jakiś wieczór poznaję przynajmiej z widzenia (o imieniu już nie pamiętam) więc jak - wszystko w normie  :?

Podejrzewam ze to raczej nic dziwnego.

Za duzo poprostu czlowiek ma na glowie, zbyt szybko chce sie zrobic zbyt wiele rzeczy i skutkiem tego sa walsnie takie "czarne dziury" w pamieci.

Ja tez bylbym juz bezrobotny i bezdomny gdzies pod mostem pewnie, gdyby nie terminarz w komorce ( o ile nie zapomne wpisac :lol: )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Póki pamiętasz gdzie mieszkasz jest spox ;) A tak serio to sam miewam czasmi takie dziury w pamięci, więc to chyba normalne :)

PS. Ja nawet niektórych dziewczyn nie pamiętam :lol: Ostatni jedna do mnie "cześć jak leci :?: ", a ja za chiny nie wiem kto to :lol: (i sobie nie przypomnę...)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie przejmuj sie na mam 23 lata a dziury w pamieci takei ze hoho i jeszcze troche :) ale nie przejmuje sie tym i akos zyje tylko sie ciagle wkurzajac gdzie co polozylem , ale faktycznie gorzej jest jak spotykam ludzi na ulicy i nie wiem kto to jest albo skad go znam ( bo kojarze troche twarz ale nic pozatym ) a na dobra sprawe to nie znam dobrze ponad polowy mojej grupy na uczelni (ani imion ani do konca nigdy nie jestem pewien cczy to czlek z mojej grupy czy z innej ) tak wiec nie ma co sie zamartwiac tylko trza sie napic i bedzie dobrze:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z chęcią rozsądnie bym odpisał ale nie pamiętam o co chodzi w tym poscie :lol:

nie "biorę" od ponad dwóch lat a sklerozkę zauważyłem od kilku miesięcy :?

od stali w ryju rośnie mi tylko pozom żalaza we krwi i temperatura organizmu podczas gojenia 8)

Slayer: metabolizm mam jeszcze sprawny :) dziennie pare centymetrów na rowerze, każdorazowo z 600 kalorii mniej przez panienkę i ostatnio (od soboty) płynna dieta - jęzor mam spuchnięty...

utrzymanie domu, rachunki, praca, kobieta pewnie też daja sporo w kość - reed - masz rację.

jedak jak nie zapomnę jutro w aptece jak nazywa się bilobil - kupuję - bo cała sytuacja jest nieco irytująca :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie przejmuj sie na mam 23 lata a dziury w pamieci takei ze hoho i jeszcze troche :) ale nie przejmuje sie tym i akos zyje tylko sie ciagle wkurzajac gdzie co polozylem , ale faktycznie gorzej jest jak spotykam ludzi na ulicy i nie wiem kto to jest albo skad go znam ( bo kojarze troche twarz ale nic pozatym ) a na dobra sprawe to nie znam dobrze ponad polowy mojej grupy na uczelni (ani imion ani do konca nigdy nie jestem pewien cczy to czlek z mojej grupy czy z innej ) tak wiec nie ma co sie zamartwiac tylko trza sie napic i bedzie dobrze:)

...yup, to samo, tyle samo lat, tesh znajomych na ulicy nie poznaję po twarzach :x

...kalendarz niezbyt pomaga, lenistwo zwycięża - nie chce mi się zapisywać tam czegokolwiek, tym bardziej nigdy nie pamiętam żeby tam zajrzeć...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...to zapiszcie sobie gdzies hasła do swoich kont na tweaku... :D

[...]

Qrcze najlepsze jest to, że zapomniałem swojego hasła do maila :lol: Idzie jakoś z Outlook Express wyciągnąć hasło :?: Bo bez niego formata zrobić nie mogę :lol:

PS. Właśnie sobie przypomniałem, że do Tweak`a też nie pamiętam :lol: No ale to zapisałem gdzieś w notesiku, tylko gdzie on leży...

Jakby nie patrzeć pamięć ludzka nie jest doskonała :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...to zapiszcie sobie gdzies hasła do swoich kont na tweaku... :D

[...]

Qrcze najlepsze jest to, że zapomniałem swojego hasła do maila :lol: Idzie jakoś z Outlook Express wyciągnąć hasło :?: Bo bez niego formata zrobić nie mogę :lol:

PS. Właśnie sobie przypomniałem, że do Tweak`a też nie pamiętam :lol: No ale to zapisałem gdzieś w notesiku, tylko gdzie on leży...

Jakby nie patrzeć pamięć ludzka nie jest doskonała :roll:

Skads znam te hasla do maila (w ogole nie uzywane, wiec sie zapomina). Mozesz eksportowac konto pocztowe - ja tak zrobilem, plik pozniej importujesz i po problemie. Ale jak to sie robilo ? zapomnialem ;D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze, nie nabijajta sie ludki, po drugie moze masz po prostu slaba pamiec do twarzy, tak jak na przyklad ja. Musze dana osobe zobaczyc z 15 razy, zeby ja dobrze kojarzyc. I tez czesto mam tak, ze "nie poznaje" znajomych. A w cudzyslowiu dlatego, ze po prostu jeszcze nie kojarze tak szczegolowo twarzy takiego delikwenta i idac po ulicy mijam go z 15 razy (tj. ludzi jemu podobnych). Tak po prawdzie, to nie jestem nawet w stanie powiedziec, jakie wlosy ma moj wspollokator w pokoju :shock: Takze nie ma sie czym przejmowac ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

qrde ja mam 18 na karku i juz mam problemy z pamiecia... a to jest takie denerwujace ze ho ho...

w sobote kupilem przedmiot na allegro i mialem zaplacic przelewem...w miedzy casie ogladalem inne stronki... dzisiaj typek pisze czy jestem nadal chetny bo pieniazki na konto nie wplynely i sobie dopiero przypomnialem ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eee tam "normalka". Może kiedyś też mnie to irytowało jak spotykałem kogoś i za cholerę nie wiedziałem kto to ;) ale się przyzwyczaiłem :) Jakoś da się z tym żyć :P

I myślę, że to jednak od ćwiczenia mięśnia piwnego :) Sam uhodowałem naprawdę spory i myślę, że komórki "pamięciowe" przeniosły się do tego brzucha :D :D :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eee tam "normalka". Może kiedyś też mnie to irytowało jak spotykałem kogoś i za cholerę nie wiedziałem kto to ;) ale się przyzwyczaiłem :) Jakoś da się z tym żyć :P

Jakoś sie da, ale czasem głupio. Dla przykładu wczoraj podszedł do mnie jakiś klient "Cześć Lisek!", no to ja odpowiedzialem cześć i chwile pogadałem. Najgorsze jest to że do teraz nie mam zielonego pojęcia kto to był :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi