Lukasss Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Witam! Chciałbym kupic plytę głowna pod Athlona XP 2600+ i nie wiem jaką wybrac wacham sie miedzy Abitem i Gigabytem!! A konkretniej Abit NF7 (v2_0) i Gigabyte GA-7N400-L nForce2 BOX obie kosztuja tyle samo lecz Gigabyte ma 4 wejscia na pamiec a Abit 3 oraz Gigabyte ma radiator na chipsecie a Abit wiatraczek przez co jest glosniejsza!! Nie bede podkrecal niczego poza prockiem na 3200+ wiec pomozcie!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeberko Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Na ilość gniazd pod ram nie patrz bo i tak opłaca się obsadzić max tylko dwa, większa ilość obsadzonych gniazd powoduje mniejszą sprawność kontrolera ramu. Abity są na rynku już od roku a płyty Gigabyta są miej znane, tak więc seria nf7, nf7-s i nf7-sl jest bardzo udaną i wiadomo co może nas z ich strony spotkać. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shiz Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Wiatraczkiem sie nie przejmoj kupisz sobie radaitorek na nb od zalmana i masz cisze. A co do ramu to nie wiem czy ilosc ma jakies znaczenie ale jak planujesz np 1 gb to ci 3 sloty stykna no chyba ze chcesz drobic po 4 x 256 mb. Odnosnie Gigabyte to nie sa tak popularne pyty jak Abit ale warte swej ceny nie wiem jak z maksymalnym o/c. Choc lepiej zeby sie ktos okreslil kto ma konkretnie ten sam model co podales. Osobiscie polecam Abita. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Ja mam tego gigabyte co ty chcesz kupic tyle , ze bez Lanu (reszta jest taka sama) Jesli nie chcesz plyty do mocnego O/C to bierz wlasnie tego gigabyte . Nie mam z nim zadnych problemow , plyty Abita wymaga juz troszke doswiadczonego uzytkownika . Jak to ktos napisal plyty Abita powinny miec naklejke "Not for Newbies" :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michasiek Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Abita znam i sobie chwalę, lecz jak zauważył HeatFighter jest produkt dość trudny w użyciu :P Gigabyte'a nie znam... Jeśli nie jesteś kompletnym nowicjuszem w sprawach sprzętu to polecam abita. PS - temat topicu mógłby być trochę konkretniejszy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Ja proponuje Asus-a np a7n8x!!! niekoniecznie tego co mam w opisie albo Abita. Sa to plyty b. dobre i warte swojej ceny a gigabyte sa dobre ale nie az tak!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2004 wg mnie na NForce2 są tylko 2 ciekawe płyty - abit NF-S 2.0 i Epox RDA+ - ta druga znacznie lepsza jezeli chodzi o stosunek mozliwosci/cena (ale mam abita :D) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...