err0r Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Witam, mam taki zestaw NF7-S i bartona 2500, zmienilem fsb na 200 bez podnoszenia napiecia i bez problemu wystarotowal na na 3200, tylko troche sie boje o zasilacz:/Obudowa tracer z 350 watowym zasilaczem.Jeszcze nic nie robilem na tym kompie, nawet windy nie instalowalem, boje sie ze mi ten zasilacz sie zjara, jest taka opcja??Wole zapytac niz ryzykowac, wiadomo ze lepiej zmienic na jakas firmowke typu huntkey ale nie takiej odpowiedzi oczekuje:)THX! Aha odrazu chcialbym zapytac bez otwierania nowego tematu o jakas plytke klasy ABIT NF7-S albo lepsza, bo taka wlasnie posiadam ale skladam jeszcze innego kompa i nie wiem co kupic, przejazalem cale forum ale jedni mowia ze ABIT Ownz a inni ze 8RDA, wiec i tak postanowilem zapytac.Aha i jakis dobry wiatrak, mam Zalmana 6000 ALCU ale moze cos lepszego w podobnej cenie?THX za INFO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Witam, mam taki zestaw NF7-S i bartona 2500, zmienilem fsb na 200 bez podnoszenia napiecia i bez problemu wystarotowal na na 3200, tylko troche sie boje o zasilacz:/Obudowa tracer z 350 watowym zasilaczem.Jeszcze nic nie robilem na tym kompie, nawet windy nie instalowalem, boje sie ze mi ten zasilacz sie zjara, jest taka opcja??Wole zapytac niz ryzykowac, wiadomo ze lepiej zmienic na jakas firmowke typu huntkey ale nie takiej odpowiedzi oczekuje:)THX! Jest taka opcja - sprawdz napiecia w biosie, albo odczyty np. z MBM przy obciazeniu proca Aha odrazu chcialbym zapytac bez otwierania nowego tematu o jakas plytke klasy ABIT NF7-S albo lepsza, bo taka wlasnie posiadam ale skladam jeszcze innego kompa i nie wiem co kupic, przejazalem cale forum ale jedni mowia ze ABIT Ownz a inni ze 8RDA, wiec i tak postanowilem zapytac.Aha i jakis dobry wiatrak, mam Zalmana 6000 ALCU ale moze cos lepszego w podobnej cenie?THX za INFO Bierz Abita NF7-S - moje zdanie :wink: Co do coolera to polecam Zalmana CNPS7000AlCu OEM (bodajze 99zl kosztuje). Tylko upewnij sie najpierw czy pasuje do mobo :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
err0r Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2004 wlasnie taki cooler kosztuje troche wiecej niz 99zl, chyba ze masz linka jakiegos gdzie za tyle sprzedaja:)Nie zwiekszalem napiec jeszcze, moze sie cos stac o samej zmiany fsb? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2004 wlasnie taki cooler kosztuje troche wiecej niz 99zl, chyba ze masz linka jakiegos gdzie za tyle sprzedaja:)Nie zwiekszalem napiec jeszcze, moze sie cos stac o samej zmiany fsb? Na allegro powinienes cos znalesc moze nie za 99zl ale nie wiele drozej przyklad: http://onet.allegro.pl/show_item.php?item=24082861 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2004 J a tez mam taki sam zasilacz i jak na razie jest ok. Kompa sie ani razu nie zrestartowal napiecia sa w miare ok. Masz dobra serie procka ja musze podniesc napiecie do 1,75 aby mi wystartowal na 3200+ wiec chyba nie masz sie jak na razie martwic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...