Skocz do zawartości
err0r

NF7-S+Barton 2500-gigabajt 350wat

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam taki zestaw NF7-S i bartona 2500, zmienilem fsb na 200 bez podnoszenia napiecia i bez problemu wystarotowal na na 3200, tylko troche sie boje o zasilacz:/Obudowa tracer z 350 watowym zasilaczem.Jeszcze nic nie robilem na tym kompie, nawet windy nie instalowalem, boje sie ze mi ten zasilacz sie zjara, jest taka opcja??Wole zapytac niz ryzykowac, wiadomo ze lepiej zmienic na jakas firmowke typu huntkey ale nie takiej odpowiedzi oczekuje:)THX!

Aha odrazu chcialbym zapytac bez otwierania nowego tematu o jakas plytke klasy ABIT NF7-S albo lepsza, bo taka wlasnie posiadam ale skladam jeszcze innego kompa i nie wiem co kupic, przejazalem cale forum ale jedni mowia ze ABIT Ownz a inni ze 8RDA, wiec i tak postanowilem zapytac.Aha i jakis dobry wiatrak, mam Zalmana 6000 ALCU ale moze cos lepszego w podobnej cenie?THX za INFO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, mam taki zestaw NF7-S i bartona 2500, zmienilem fsb na 200 bez podnoszenia napiecia i bez problemu wystarotowal na na 3200, tylko troche sie boje o zasilacz:/Obudowa tracer z 350 watowym zasilaczem.Jeszcze nic nie robilem na tym kompie, nawet windy nie instalowalem, boje sie ze mi ten zasilacz sie zjara, jest taka opcja??Wole zapytac niz ryzykowac, wiadomo ze lepiej zmienic na jakas firmowke typu huntkey ale nie takiej odpowiedzi oczekuje:)THX!

Jest taka opcja - sprawdz napiecia w biosie, albo odczyty np. z MBM przy obciazeniu proca

Aha odrazu chcialbym zapytac bez otwierania nowego tematu o jakas plytke klasy ABIT NF7-S albo lepsza, bo taka wlasnie posiadam ale skladam jeszcze innego kompa i nie wiem co kupic, przejazalem cale forum ale jedni mowia ze ABIT Ownz a inni ze 8RDA, wiec i tak postanowilem zapytac.Aha i jakis dobry wiatrak, mam Zalmana 6000 ALCU ale moze cos lepszego w podobnej cenie?THX za INFO

Bierz Abita NF7-S - moje zdanie :wink:

Co do coolera to polecam Zalmana CNPS7000AlCu OEM (bodajze 99zl kosztuje). Tylko upewnij sie najpierw czy pasuje do mobo :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlasnie taki cooler kosztuje troche wiecej niz 99zl, chyba ze masz linka jakiegos gdzie za tyle sprzedaja:)Nie zwiekszalem napiec jeszcze, moze sie cos stac o samej zmiany fsb?

Na allegro powinienes cos znalesc moze nie za 99zl ale nie wiele drozej przyklad: http://onet.allegro.pl/show_item.php?item=24082861

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

J a tez mam taki sam zasilacz i jak na razie jest ok. Kompa sie ani razu nie zrestartowal napiecia sa w miare ok. Masz dobra serie procka ja musze podniesc napiecie do 1,75 aby mi wystartowal na 3200+ wiec chyba nie masz sie jak na razie martwic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi