marco Opublikowano 18 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2002 Lekarze ponad 5000 złRaczej 10 i w gore przynajmniej w miescie. Mowa oczywiscie o dobrych lekarzach majacych prywatna praktyke a nie przychodniano-szpitalna miernote ktora na akademie medyczna sie dostala za kare Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 18 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2002 W sumie jest u nas źle, ale będzie lepiej. Może coś z tą Unią wypali. ,,Kto nie idzie naprzód, ten się cofa".sorry - nie obraz sie ale masz zadatki na zsowietyzowanego czlowieka (argumenty na poparcie mojej tezy) : - nastanie Unia i da nam kase za darmo - bedzie fajnie i wszscy beda szczesliwi... - my nic nie musimy robic (tylko lezec do gory "fujara") Unia zrobi wszystko za nas... popraw mnie jezeli miales cos innego na mysli z ta Unia O Maj Gad 8O 8O Ty, a moze jeszcze napisz, że jestem komunistą czy ,,czerwonym". NIe nawidzę właśnie takiego czegoś, że się kogoś ocenia nie mając pojęcia o człowieku. Nóż sam się otwiera w kieszeni normalnie. :twisted: NIe mam czasu na pisanie teraz, ale kurde źle mnie zrozumiałeś. Nie będę filozofował, napiszę jak najprościej - jeżeli nie wstąpimy do Unii, odległość cywilizacyjna się jeszcze powiększy, a tak będzie w najgorszym wypadku taka jak teraz- kapisz? :twisted: Zresztą- co mamy do stracenia? Raczej nic, bo w Polsce nie mamy nic- ani przemysłu, fabryki na krawędzi bankructwa, zacofanie, bieda, porąbane Radio Ma-ryja z Rydzykiem na czele, padającą służbę zdrowia, <span style="color:red;">[ciach!]</span>iane zarobki, bezrobocie...można tak wyliczać bez końca. Ja jestem za Unią. PS. a widział ktoś Rydzyka gdy był Jan Paweł II? Ciekawe, gdzie był? Pojechał pewnie do ciepłych krajów na dziwki? 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 18 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2002 O Maj Gad 8O 8O Ty, a moze jeszcze napisz, że jestem komunistą czy ,,czerwonym"....to o czym pisze nie ma nic wspolnego z pogladami - ale dalej utwierdzasz mnie ze mialem racje - ze niby co Unia zrobi wszystko za nas ? PS zsowietyzowani sa tez "solidarnosciowcy" - bo to m.in. wlasnie ich polityka rozdawnictwa doprowadzila do zapasci polskich finansow :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczor Opublikowano 18 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2002 O Maj Gad 8O 8O Ty, a moze jeszcze napisz, że jestem komunistą czy ,,czerwonym"....to o czym pisze nie ma nic wspolnego z pogladami - ale dalej utwierdzasz mnie ze mialem racje - ze niby co Unia zrobi wszystko za nas ? PS zsowietyzowani sa tez "solidarnosciowcy" - bo to m.in. wlasnie ich polityka rozdawnictwa doprowadzila do zapasci polskich finansow :( UNIA ma Polskę głęboko w odbycie-My bedziemy im bulić jakieś tam składki i czynsz za miejsce zajmowane przez Polskę w Europie a UNIA po kilkudziesięciu latach pozwoli nam wprowadzić EURO!! ps.4 Benek - jestem skrajnym lewakiem i przyznaję się do tego na każdym kroku !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homer Opublikowano 18 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2002 UNIA ma Polskę głęboko w odbycie-My bedziemy im bulić jakieś tam składki i czynsz za miejsce zajmowane przez Polskę w Europie a UNIA po kilkudziesięciu latach pozwoli nam wprowadzić EURO!!Fajnie że jest jeszcze ktoś kto samodzielnie myśli, a nie przyjmuje tego co w "telewizorze" powiedzieli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 19 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2002 Nie no..z wami to o polityce gadać się nie da. Za przeproszeniem jesteście porąbani z tymi swoimi uwagami. Więcej nie poruszajcie spraw politycznych, bo można się do was zrazić. Z resztą po kiego na tweaku się pisze o polityce??!! To jest już chore! Wszędzie polityka i politycy! Równie dobrze możecie pogadać o złodziejach i kryminalistach- na jedno wyjdzie 8) PS- jak ktoś należy do prawicy i jeszcze za największy autorytet bierze Rydzyka, głosuje na Lige Polskich Rodzin to sie wcale nie zdziwię, że jest przeciwko Unii :lol: Ja mam zamiar wyjechać z Polski. Wy się będziecie dalej kotłować i bzdury gadać. Na szczęście jesteście w mniejszości :twisted: Najwyżej takich jak wy się rozdepcze- po co komu tacy w Europie. Jeszcze obrazki święte weźcie i na ulicę wyjdzcie. Będziecie się awanturować, to takich GSZR nauczy rozumu :twisted: 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 19 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2002 O Maj Gad 8O 8O Ty, a moze jeszcze napisz, że jestem komunistą czy ,,czerwonym"....to o czym pisze nie ma nic wspolnego z pogladami - ale dalej utwierdzasz mnie ze mialem racje - ze niby co Unia zrobi wszystko za nas ? PS zsowietyzowani sa tez "solidarnosciowcy" - bo to m.in. wlasnie ich polityka rozdawnictwa doprowadzila do zapasci polskich finansow :( He..jakbym słyszał Lige Polskich Rodzin i Samoobronę- gratuluję, gratuluję z całego serca poglądów politycznych. Najwyżej wylądujesz w wariatkowie :lol: :lol: Już lepiej zostań Anarhistą, bo to, co piszesz, to są bzdury na wgląd publiczny. PS- gdyby takich jak Ty było więcej, to Rasja wejdzie szybciej do Unii( a na to się zanosi od ponad roku) a Polskę najnormalniej zjedzą jak w 18 wieku :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 19 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2002 ,,Polityka rozdawnictwa". Chyba cię $##^$@@%^ i to zdrowo! Ja bym to troszkę inaczej napisał, po chamsku, żęby bolało- złodziejstwo, kurestwo, pieprzeni biznesmeni, kłamcy, oszuści podatkowi i polityczni. Gorszej chołoty, co była w rządzie mam nadzieję, że dłuuugo nie będzie. A znacie taki tekst? ,,Modli się pod figurą, a ma Diabła za skórą" 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 19 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2002 Jeszcze o polityce rozdawnictwa? A słyszałeś kiedyś Kazika? Co jak co, ale on ma dobre teksty. Posłuchaj sobie kawałka: ,,Wałęsa, dawaj moje 100 milionów!" 8) Ni chu chu- mojii starzy NIC nie dostali za Solidarności. Wszystkiego się dorobili ciężką charówą. I wiesz, wielu dzisiaj mówi, że za komuny żyło się im lepiej. Mam już dosyć gadania o polityce- jesteś człowieku z 5 lat za mną, żężeli chodzi o politykę. Trzymasz się schematów- a polityka jest nauką, jak umiejętnie nie powiedzieć prawdy i pociągnąć za sobą lud. Więc nigdy nie bierz niczego dosłownie, to co mówią. Te s<span style="color:red;">[ciach!]</span>....na siebie gadają w Rządzie przed kamerami, a potem razem piją i chodzą na <span style="color:red;">[ciach!]</span>y. :evil: 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 19 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2002 ..., że jest przeciwko Unii ...znajdz w mojej wypowiedzi gdzie powiedzialem ze jestem przeciwko - jak sie uda daje zgrzewke browarow ... Ja mam zamiar wyjechać z Polski...to kup bilet w 1 strone bo takich w Polsce nie potrzeba ktorym nie chce sie robic - to jest wlasnie "myslenie" ludzi o ktorych pisalem - wszystko na gotowe, zamiast pracowac w kraju lepiej wyjechac i liczyc na gotowe, gdzie ktos za nas tyral i harowal z 50 lat a my tam pojedziemy i "sie uzadzimy" ... ...jak ktoś należy do prawicy i jeszcze za największy autorytet bierze Rydzyka, głosuje na Lige Polskich Rodzin... ...Już lepiej zostań Anarhistą... a gdzie napisalem o moich pogladach politycznych - pisalem tylko o mentalnosci ludzkiej, a Ty wszystko sprowadziles do polityki a co do Unii - to myslisz ze jak nastanie to od razu bedzie dobrobyt - nigdy jezeli Polacy nie zmienia swojej mentalnosci - jak chcesz wiedziec o czym mowie to porownaj hostorie np Grecji vs. Portugalii (lub Irlandii) po wejsciu do Unii - Polakom (mentalnoscia) blizej jest do Grekow - niestety :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 19 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2002 Sorki...ale jesteś ********. Nie wicinaj kawałków, bo się ośmieszasz. Dobrze wiesz, że nic za darmo nie ma. I nikt za darmo pieniędzy rozdawać nie będzie. Mam dość- poczytaj coś, zainteresuj a później na poskojnie wymienimy poglądy. Bo na takim poziomie to się staje żałosne. :twisted: 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 19 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2002 ...ale jesteś *******...a Ty jestes typowym ******** ktory mowi co mu slina na jezyk przyniesie... sam sie osmieszasz - nie bede dawal calych tekstow bo Ty tak chcesz, daje kawalki do ktorych sie odnosze zeby to bylo czytelne a na Twoim poziomie nie chce mi sie dyskutowac bo zamiast argumentow rzucasz bluzgi ... EOT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2002 i teraz beda sie klocickto jest burakiem a kto nie jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 19 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2002 Nie będę się kłucił. Bo i po kiego? :o A tak wogóle to ten twój podpis jest bardzo idealistyczny, wiesz? Bez TPSA nie miałby intenetu i nie mógłbyś ti czegokolwiek pisać. Dam ci argument- chcesz śmierci TPSA? Głosuj za Unią- będzie wolny rynek komunikacjii i zacznie się konkurencja...no chyba, że chcesz zrobić 2 komunę albo coś na kształt dyktatury :lol: :lol: to tutaj nawet studiować murzymi nie będą przyjeżdżać. PS. fajny film będzie niedługo-Rozmowy kontrolowane :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 19 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2002 tak sie sklada ze z Tepsa nie mam nic wspolnego (nawet telefonu od nich nie mam - na szczescie) - a napis mam taki dlatego bo mnie wnerwili kiedys z SDI - po prostu osoby pracujace w biurze obslugi klijenta to ......... (tu wstaw najbardziej obrazliwe slowo jakie znasz) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 19 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2002 Panowie, upraszam o troszke tolerancji i kultury osobistej. W przeciwnym razie tego typu wypowiedzi beda kasowane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 19 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2002 A czy słowo ,,Burak" to brzydkie słowo? Ja się wcale nie obraziłem. Mógł napisać równie dobrze ziemniak, brokuła czy inna rzodkiew :lol: :lol: 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 19 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2002 A czy słowo ,,Burak" to brzydkie słowo?...no wlasnie - taka cenzura robi sie smieszna ... 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 19 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2002 A czy słowo ,,Burak" to brzydkie słowo?...no wlasnie - taka cenzura robi sie smieszna ... 8O Smieszne to jest wyzywanie sie jak dzieci w piaskownicy. A cenzura musi byc, bo jak widac bez tego niektorym userom wali conieco. Poczytaj troszke na Oslej to bedziesz wiedzial o co mi chodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 19 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2002 ...A cenzura musi byc,...zle mnie zrozumiales - nie napisalem ze cenzura jest smiesna, tylko ze taka cenzura jest smieszna (specjalnie nie uzywalem wulgarnych slow a tu taka "niespodzinaka" ...) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bbc20000 Opublikowano 19 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2002 Jest dobrze rozwinieta, ma przemysl, Tak tak wysoko rozwiniety. Tylko ze na produkcje czolgow i stali do tych czolgow w ramach wzajemej wspolpracy z bratnimi krajami socjalistycznymi. Praktycznie 90 procent przemyslu odziedziczonego z PRLu nie ma racji bytu we wspolczesnych realiach. A ze nikt nie mial odwagi ich zamknac to wszystkie niepotrzebne kopalnie, huty, zaklady zbrojeniowe ciagna sie za nami jak smrod po gaciach i wszyscy placimy z naszych podatkow na ich utrzymanie rolnictow, Uznam ze nie wiesz co mowisz ;P Proponuje wycieczke krajoznawcza po wsi. 10 procent gospodarstw produkuje 70 procent towarow. A powod jest prosty u wiekszosci ludzi zostala mentalnosc folwarczno-panszczyzniana umieszczana im w glowach w PGRach (po co cos robic panstwo i tak pomoze oraz wspolne=niczyje=mozna krasc). Ludzie Ci sa wybitnie nie zadowoleni ze nie moga juz za nic z PGRu wynosic zarcia, ze panstwo nie da pieniedzy, emerytury i dodatku na zakup nawozow. W tej chwili ich glownym zmartwieniem jest za co kupic jabola i sie urznac, jesli ma jeszcze jakies pole (czytaj: nie sprzedal) to i tak to co wyprodukuje przejada. A ubolewanie nad losem rolnikow jest smieszne. Sam mam rodzinke mieszkajaca na wsi - nawet nie jedna. Wszyscy zapierdalaja rowno, tylko ze od 90' zwiekszyli gospodarstwo 10 krotnie, robia produkcje masowa ale maja z tego godziwa kase. A jak sie innym nie chce i wola pic to ich sprawa Po czesci to mysle ze przyznales mi racje poniewaz gospodarka jako taka nie jest zla. Problem polega na tym ze ludzie mysla w starych kryteriach. Dyrektorzy zakladow musza myslec w nowych kategoriach i zycie to w krotce zmieni. To samo bylo w Ameryce szczegolnie jak Japonia weszla na rynek tutaj. Amerykanskie zaklady mialy straszne problemy aby konkurowac z Japonia ktora byla lepsza pod kazdym wzgledem. Ale Amerykanscy CEOs (dyrektorzy fabryk) podjeli drastyczne rozwiazania i z czasem zaczeli byc konkurencyjni. To samo bedzie w Polsce. Jedynie co sie chyba szybko nie zmieni to jest rzad. Zgadzam sie ze w Polsce to rzadza nie kompetentni ludzie. Mysle ze jest im za latwo zdobyc ta pozycje. W Ameryce kazdy prezydent jest milionerem i aby zostac prezydentem to musi zgromadzic miliony. Mowie to do tego ze taki prezydent jak Gorge W Bush mysli o swoim narodzie a nie o swoich interesach poniewaz on chce aby o nim w podrecznikach do histori pisali a nie aby zgromadzic wiecej pieniedzy. W skrocie rzadzenieniem zajmuje sie tylko elita. A do tego to sa ludzie po takich instytucjach jak Harvard. Tzw. to sa kompetentni ludzie. Nie tylko dobrzy politycy ale takze ekonomisci. Mysle ze Polska powinna brac z tego systemu przyklad bo jest dobrze sprawdzony. I osobiscie mysle ze prawo w Polsce powinno byc znacznie surowsze tak zeby ci wszyscy co kradna na wyzszych stolkach jesli kiedykolwiek przylapani powinni za to ciezko zaplacic. To pewnie dalo by wiele do myslenia. I na pewno powinnismy chronic to co mamy i nie dawac sie wykupywac tak jak to sie teraz pewnie i dzieje. Ja osobiscie mam dobre przeczucia i mysle ze w krotkim czasie sie to wszystko zmieni. :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaloryfer Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Slayer ;], twoje poglady sa takie same jak mojej babci :twisted: :twisted: Hehe, to nie zart, ona tez jest lewicowcem, ale ja sie z nia zgadzam i tez chyba...jestem lewicowcem :twisted: Moja babcia nienawidzi prawicy, radia maryja i innych tam rzeczy ;] kaplanstwa itd. Co do zarobkow to moja mama jest nauczycielka i zarabia brutto jakies 1700 a na reke dostaje z 1000zl. bye. pozdro Slay 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RuDi Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Panowie troszke wiecej Loozu nie ekscytujcie sie tak :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Lekarze ponad 5000 zł??!!! 8O 8O Zkąd ty te dane masz??!!!! Chyba ci po muzgu poszło. Ty chyba sam nie wiesz, gdzie mieszkasz. To nie są Niemcy. Służba zdrowia się sypie i jest ogólnie do d. Przejdź sie do jakiegokolwiek szpitala i zobacz co się dzieje :cry: :cry: :evil: Jak chcesz sie dowiedzieć, jak jest w Polsce, zaprenumeruj ,,NIE" Urbana. Tam jest wszystko, co byś chciał i nie chciał wiedzieć :? 8) tia zgadzam sie moja mamuska jest lekarzem wiec wiem cos na ten temat no chyba ze koledze chodzilo o zarobki ogolne czyli zwykla pensja cos okolo 1200 PLN POWAZNIE + dyzury jakies tam praktyki przychodnia wtedy rzeczywiscie moglobybyc tyle czy nawet wiecej ale GOLA pensa jest MALAAAAAAAAAAAA :evil: :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doctor Opublikowano 22 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2002 1.NIE MA POLSKIEJ GOSPODARKI jest w stanie ruiny stocznie,kopalnie,huty :cry: czyli cały ciężki przemysł leży a on powinien polską gispodarkę ruszyć. 2.Podatki nie musze mówić 3.ZUS nie ma forsy na przyszłe emerytury bo pieniądze przejada na teraźniejsze potrzeby 4.Rolnictwo jest rozbite (za dużo małych gospodarstw) i nie rentowne w poruwnaniu z europejskim 5.Ściągamy szroty z zagranicy niszcząc "byle jakie daewoo" (jak ma sie poprawić skoro mu niedajemy sznasy) na oprawe ćwiczenie czyni mistrza przecież pierwsze samochody też nie były wspaniałe daewoo musi się nauczyć budowy a my mu nie pozwalamy) a niemcy sie cieszą że sprzedali nam śmieci a my będziemy kupywać jeszcze części do nich :cry: czyli podwujny zysk złomowanie jest strasznie drogie w niemczech 6.SUPERMARKETY niszczą pieknie małe sklepy nie dając w zamnian zysku bo są nie opodatkowane a jeśli nawet będą wykarzą ZEROWY ZYSK ich położenie też w centrum miast to głupota nigdzie markety nie są w centrum miast tylko na obrzeżach po to aby dać sznse innym sklepom przykładem jest Szczecin mają wybudować pawilon handlowo -usługowy za 13 mln zł który wysadzi w powietrze turzyn największy rynek na zachpomorskim mało tego sponsorem jest samo miasto które ma się wycofać z tego intersu sprzedając akcje. 7.Rząd lewica=prawica=samooborna=pis=..... itd to są ludzie z jednego klubu adroacji nic nie robią Można by wymieniać i wymieniać stan polski jest straszny nie daleko nam do ROSJI lub UKRAINY,BIAŁORUSI jeśli chodzi o poziom życia a strach pomyśleć jak wszystko sprywatyzują i sprzedadzą czym zapchamy dziurę budżetową ???? Nic ich to nie obchodzi (rząd oni patrzą najdalej 4 lata do przodu w myśl przysłowia po nas choćby potop) 8.O sądach i parwie które chroni złodzi i aferzystów nie wspomne wide Bagsik czy przemyt o wartości 1 mln zł spirytusu za który nikt nie odpowiedział spowodu przedawnienia sprawy i wielu wielu innych. Tak podsumowując jeśli polska nie wejdzie do uni to będzie dno jeśli wejdzie tylko najlepsi będą żyć dobrze inni na margines dlatego nasza władzuchna chce wejść brukseli po palcu do du**y ponieważ wiedzą że dla nich są ciepłe posadki.Teraz polska jest prawie ubezwłasnowolniona nic nie może zrobić bo nie ma czym i inni nic dla niej nie chcą crobić.I nikt mi nie mówi że polacy będą siłą roboczą w niemczech oni mają od tego :Turków,Hindusów,Jugosłowian.Znam przypadek że niemiec wykupił ziemie wydzierżawił ja Duńczykowi i mają z tego jeszcze zysk a ludzi do pracy to on nie bieże ze wsi tylko z DANI sam widzaiłem jak pracowali jego członkowie rodziny polaków nie zatrudnił z powodu kradzieży paliwa to jest fakt.Nie wiem dokąd zdąża Polska ale nie jest to zbyt optymistyczne i nie jestem ani za parwicą ani zalewcią ja jestem za ZDROWYM ROZSĄDKIEM :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kielkac Opublikowano 22 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2002 Chcialem sie cos dowiedziec. Mieszkam poza Polska i nie wiem nic o realich zycia w Polsce. Dlatego mam pare pytan 1. Czy 133 Zlote to duzo 2. Jakie sa przecietne zarobki 3. Ile kosztuje przcietnie wynajecie mieszkania w Polsce na miesiac. Ad. 1. a masz 133 zlote i nie wiesz co sa warte? :mrgreen: powaznie to raczej nieduzo... Ad. 2. przecietne zarobki "na papierze" czyli w statystykach rzadowych to rzeczywiscie chyba cos okolo 2000 pln, ale w rzeczywistosci jest tak, ze rzadzacy i wszelkiego rodzaju urzedasy oraz "biznesmeni" zarabiaja krocie, a masa "niewolnikow" zarabia od 500 do 1500 pln (stad ta fikcyjna przecietna placa) Ad. 3. ja w nieduzym miescie place prawie 1000 pln za wynajem, czynsz i oplaty typu gaz, prad, woda... ogolnie tragedia... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kielkac Opublikowano 22 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2002 3.ZUS nie ma forsy na przyszłe emerytury bo pieniądze przejada na teraźniejsze potrzeby czytaj: buduje sobie palace ze zlota, gdzie przyjmuje petentow... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczor Opublikowano 22 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2002 3.ZUS nie ma forsy na przyszłe emerytury bo pieniądze przejada na teraźniejsze potrzeby czytaj: buduje sobie palace ze zlota, gdzie przyjmuje petentow... nie zgodze się z Tobą moja Mama pracuje w ZUS-ie,jest kierownikiem działu zasiłków i nawet długopisów nie dostaje,remont to mieli ho,ho,ho albo jeszcze dawniej,okna ciekną,wykładzina na podłodze jest dziurawa,max pc jaki mają to serwer na 2 x p2 233mhz więc nie są to pałace ze złota Głogów ma ok.80 tys mieszkańców... Lekarze na serio zarabiają ok.5000: -pensja + dyżury + koperty od ludzi którym się śpieszy do lekarza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McBenner Opublikowano 22 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2002 Pozwole sobie zacytowac pewien polski zespol (jak nietrudno sie zorientowac hiphopowy): "Legalne wcale nie znaczy uczciwe Ludzie płacą podatki a chodniki wciąż są krzywe Te realia są prawdziwe więc się wcale nie dziwię Że w<span style="color:red;">[ciach!]</span>ione dzieciaki mówią że łatwiej wybić szybę" Ten cytat jest wyjatkowo trafny, szczegolnie jego pierwsza czesc :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 22 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2002 3.ZUS nie ma forsy na przyszłe emerytury bo pieniądze przejada na teraźniejsze potrzeby czytaj: buduje sobie palace ze zlota, gdzie przyjmuje petentow... nie zgodze się z Tobą moja Mama pracuje w ZUS-ie,jest kierownikiem działu zasiłków i nawet długopisów nie dostaje,remont to mieli ho,ho,ho albo jeszcze dawniej,okna ciekną,wykładzina na podłodze jest dziurawa,max pc jaki mają to serwer na 2 x p2 233mhz więc nie są to pałace ze złota Głogów ma ok.80 tys mieszkańców... Lekarze na serio zarabiają ok.5000: -pensja + dyżury + koperty od ludzi którym się śpieszy do lekarza Koperty od ludzi??!!! :evil: :evil: :evil: Wiesz, gdybyś to powiedział, że niektórzy biorą....ale ty walisz, że ogólnie??!!! Na serio.....by cię chyba ukamienowali za to, jakbyś wyskoczył z tym tekstem przed szpital. A niby z czego mają dostać te koperty, co? Raczej czasem w ramach podziękowanie dostaną flachę, bombonierkę..... 8O Nie żartuję! Ludzie na serio zbiednieli i to BARDZO! Jeżeli nie Unia to co? No niech ktoś się wypowie- bo ja nie widzę żadnej arternatywy-ZERO! 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...