Skocz do zawartości
cih

Emerytura Durona 600

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam już prawie 2 lata procesor Duron 600, który pracował u mnie podkręcony 9x100Mhz do 900MHz od samego początku na płycie Soltek JV. Aż tu w piątek chce włączyć kompa a tu cisza zamarłem z wrażenia co jest grane, zgupiałem. Więc postanowiłem skasować ustawienia w BIOSie i przestawiłem przełącznik na płycie do O/C na auto wykrył proca D600 czyli standard, było już póżno ale pomyslałem że pociągnięte przezemnie mostki L1 się starły w końcu robiłem to 2 lata temu więc postanowiłem pociągnoąć je ołówkiem jeszcze raz ale to nic nie dało więc zostawiłem proca w spokoju na 600. Dzisiaj przyniosłem od kumpla D800 i chciałem go puścić na 850 poszedł spox nawet na 1050 poleciał tylko się win wysypał, więc płyta jest OK. Czyżby mój Durak 600 przeszedł na Emeryture i nichciał się więcej kręcić, najwyrażniej na to wygląda bo niechce się już nawet włączyć na 650 :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Posiadam już prawie 2 lata procesor Duron 600, który pracował u mnie podkręcony 9x100Mhz do 900MHz od samego początku na płycie Soltek JV. Aż tu w piątek chce włączyć kompa a tu cisza zamarłem z wrażenia co jest grane, zgupiałem. Więc postanowiłem skasować ustawienia w BIOSie i przestawiłem przełącznik na płycie do O/C na auto wykrył proca D600 czyli standard, było już póżno ale pomyslałem że pociągnięte przezemnie mostki L1 się starły w końcu robiłem to 2 lata temu więc postanowiłem pociągnoąć je ołówkiem jeszcze raz ale to nic nie dało więc zostawiłem proca w spokoju na 600. Dzisiaj przyniosłem od kumpla D800 i chciałem go puścić na 850 poszedł spox nawet na 1050 poleciał tylko się win wysypał, więc płyta jest OK. Czyżby mój Durak 600 przeszedł na Emeryture i nichciał się więcej kręcić, najwyrażniej na to wygląda bo niechce się już nawet włączyć na 650  :?

niewykluczone, zrob inaczej wez swego durnia do kumpla i tam przetestuj, jak dziala to spoko, jak nie to czas na zmiany

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze zmarz dokładnie te połączenia ołówkiem przemyj procesor w wodzie wysusz daj nowej pasty i podłącz i zobacz czy dalej tak sie zachowuje

Zrobiłem dokładnie prawie tak jak mówisz tylko za pomocą gumki i spirytusu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Posiadam już prawie 2 lata procesor Duron 600, który pracował u mnie podkręcony 9x100Mhz do 900MHz od samego początku na płycie Soltek JV. Aż tu w piątek chce włączyć kompa a tu cisza zamarłem z wrażenia co jest grane, zgupiałem. Więc postanowiłem skasować ustawienia w BIOSie i przestawiłem przełącznik na płycie do O/C na auto wykrył proca D600 czyli standard, było już póżno ale pomyslałem że pociągnięte przezemnie mostki L1 się starły w końcu robiłem to 2 lata temu więc postanowiłem pociągnoąć je ołówkiem jeszcze raz ale to nic nie dało więc zostawiłem proca w spokoju na 600. Dzisiaj przyniosłem od kumpla D800 i chciałem go puścić na 850 poszedł spox nawet na 1050 poleciał tylko się win wysypał, więc płyta jest OK. Czyżby mój Durak 600 przeszedł na Emeryture i nichciał się więcej kręcić, najwyrażniej na to wygląda bo niechce się już nawet włączyć na 650  :?

niewykluczone, zrob inaczej wez swego durnia do kumpla i tam przetestuj, jak dziala to spoko, jak nie to czas na zmiany

Byłem już z nim u kumla ma Solteka DRV2 Via KT 266A O/C nie da rady jedynie FSB dojechaliśmy do 109 Mhz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze zmarz dokładnie te połączenia ołówkiem przemyj procesor w wodzie wysusz daj nowej pasty i podłącz i zobacz czy dalej tak sie zachowuje

I co poszedł??????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I co poszedł??????

Nawet na 650 MHz nie wstaje :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...