jurorog Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Hej mam amd2500+ z odblokowanym mnoznikiem, raczkuje w OC ale podkrecilem go troszke. Zastanawia mnie jednak odczyt z cpu-z (l2 jest 128KB), nie powinien byc 512KB? czy to blad odzytu czy ja cos namieszalem? :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Hej mam amd2500+ z odblokowanym mnoznikiem, raczkuje w OC ale podkrecilem go troszke. Zastanawia mnie jednak odczyt z cpu-z (l2 jest 128KB), nie powinien byc 512KB? czy to blad odzytu czy ja cos namieszalem? :cry: Powinno by 512 . Na wszelki wypadek sprawdz jeszcze ile podaje AIDA bo moze to tylko blad odczytu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurorog Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Wskazania AIDA: Właściwości procesora Typ procesora Unknown, 2200 MHz (5.5 x 400) Nazwa kodowa Barton Seria A2 Pamięć podręczna L1 kodu 64 KB Pamięć podręczna L1 danych 64 KB Pamięć podręczna L2 128 KB (On-Die, Full-Speed) Informacje fizyczne procesora Typ obudowy 453 Pin PGA Wymiary obudowy 4.95 cm x 4.95 cm Liczba tranzystorów 54.3 milion(ów) Technologia wykonania 6Mi, 0.13 um, CMOS, Cu Rozmiar procesora (Die Size) 101 mm2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Wskazania AIDA: Właściwości procesora Typ procesora Unknown, 2200 MHz (5.5 x 400) Nazwa kodowa Barton Seria A2 Pamięć podręczna L1 kodu 64 KB Pamięć podręczna L1 danych 64 KB Pamięć podręczna L2 128 KB (On-Die, Full-Speed) Informacje fizyczne procesora Typ obudowy 453 Pin PGA Wymiary obudowy 4.95 cm x 4.95 cm Liczba tranzystorów 54.3 milion(ów) Technologia wykonania 6Mi, 0.13 um, CMOS, Cu Rozmiar procesora (Die Size) 101 mm2 Gdzie ty kupiles tego proca ? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michasiek Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Wskazania AIDA: Właściwości procesora Typ procesora Unknown, 2200 MHz (5.5 x 400) Nazwa kodowa Barton Seria A2 Pamięć podręczna L1 kodu 64 KB Pamięć podręczna L1 danych 64 KB Pamięć podręczna L2 128 KB (On-Die, Full-Speed) Informacje fizyczne procesora Typ obudowy 453 Pin PGA Wymiary obudowy 4.95 cm x 4.95 cm Liczba tranzystorów 54.3 milion(ów) Technologia wykonania 6Mi, 0.13 um, CMOS, Cu Rozmiar procesora (Die Size) 101 mm2 Wszelkie znaki na niebie i ziemi wskazują na to, że pozostała pamięć umarła... były już takie przypadki z thoroughbreadami, którym padało pół pamięci l2... Zazwyczaj po zbyt mocnym dokręceniu bloku wodnego, z tego co pamiętam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nielpiter Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Jak masz gware to leć do sklepu 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurorog Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Kupilem go w sklepie z pol roku temu i jest nadal na gwarancji, chodzi bez zarzutow tylko martwi mnie ten odczyt, jakies rady? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michasiek Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Kupilem go w sklepie z pol roku temu i jest nadal na gwarancji, chodzi bez zarzutow tylko martwi mnie ten odczyt, jakies rady? Jak masz gware to leć do sklepu nic dodać, nic ująć... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2004 No to jak masz gware to od razu z nim do serwisu biegnij... :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurorog Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2004 dzieki za pomoc, teraz troche sie pewnie naczekam:( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elpawlakos Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2004 miec durnia 2.2 GHz to tez dobrze :D imho lec do sklepu jak radza inni! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurorog Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2004 i jak znajac zycie wymienia mi go na tego z zablokowanym mnoznikiem:( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michasiek Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2004 No to jak masz gware to od razu z nim do serwisu biegnij... :Di broń Boże nie przyznawaj się do wszelkich machlojek (h czy ch?) typu oc :P serwisanci lubią robić problemy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elpawlakos Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2004 i jak znajac zycie wymienia mi go na tego z zablokowanym mnoznikiem:( a krecisz mnozniekiem :wink: moze poczekaj troszke i uzbieraj troszke sianka to za doplata wymienia ci go na xp-m Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elpawlakos Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2004 i broń Boże nie przyznawaj się do wszelkich machlojek (h czy ch?) typu oc :P serwisanci lubią robić problemy...standard- panie nie wiem co sie stalo,nic nie robilem a kolega informatyk powiedzial mi ze jakiegos l2 mam za malo :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michasiek Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2004 i broń Boże nie przyznawaj się do wszelkich machlojek (h czy ch?) typu oc :P serwisanci lubią robić problemy...standard- panie nie wiem co sie stalo,nic nie robilem a kolega informatyk powiedzial mi ze jakiego l2 mam za malo :DNie ma to jak mały teatrzyk :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2004 i broń Boże nie przyznawaj się do wszelkich machlojek (h czy ch?) typu oc :P serwisanci lubią robić problemy...standard- panie nie wiem co sie stalo,nic nie robilem a kolega informatyk powiedzial mi ze jakiego l2 mam za malo :D hehe dobre :D musze to opatentowac :D Ja zawsze zaciagelm po Slasku ostro to lolki z serwisu mi zaszew na slowo wierzyli :D:D jurorg -> nie martw sie o mnoznik , jak bedzie zablokowany to ci go pomozemy odblokowac . Tylko niech ci dadza jakas dobra serie :D Powiedz , ze informatyk ci tak kazal powiedziec :D:D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurorog Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2004 nie wiem co sie stalo,nic nie robilem a kolega informatyk powiedzial mi ze jakiego l2 mam za malo :Dniezly tekst chyba z niego skorzystam... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yasiu22 Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2004 i broń Boże nie przyznawaj się do wszelkich machlojek (h czy ch?) typu oc :P serwisanci lubią robić problemy...standard- panie nie wiem co sie stalo,nic nie robilem a kolega informatyk powiedzial mi ze jakiegos l2 mam za malo :DMówie to samo jak cos popsuje a nie widać uskodzeń fizycznych. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elpawlakos Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2004 niezly tekst chyba z niego skorzystam...tylko nie daj sie podejsc bo na pewno zapytaja jaka masz reszte konfigu (ze niby procek moze sie z czyms gryzc :D). to na takie pytanie odpowiadasz: monitor mam plaski (zaby wiedzieli ze masz troszke sianka -to niebeda chcieli stracic takiego klijenta) ,duzy itd..... (pewnie zgasna :D i zapytaja co masz w kompie). tylko nie wyjedz z jakims modowalnym radkiem i ukladem WC :D-odpowiadasz: NIE WIEM, ale chyba jest jakis dobry poniewaz pol roku temu wydalem na niego $$$ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurorog Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2004 zastanawia mnie jeszcze jedno: jednostek w seti przelicza mi w 2,40-2,50h duron tak szybko by to przeliczyl? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elpawlakos Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2004 zastanawia mnie jeszcze jedno: jednostek w seti przelicza mi w 2,40-2,50h duron tak szybko by to przeliczyl? wedlug moich skromnych obliczen tak. ja jak puszcze kompa na 1.8 GHz(athlonxp) to licze okolo 3:30 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurorog Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2004 wiecie moze gdzie na procesorze jest cache? w jadrze czy na plytce? kolesie z serwisu mowia mi ze nigdy nie slyszeli o czyms takim jak u mnie i ze pewnie zwarlem cos jak smarowalem pasta. czy to mozliwe, pasta byla biala i smarowalem tylko jadro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurorog Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2004 i jeszcze jedno wogole bios mi nie wykrywa ze to 2500+ gdy puszcze go normalnie (11x166) a przed zmiana wiatraka i podkrecaniem wszystko bylo git. Moze naprawde to ja cos zepsulem:( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik2000 Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Eee tam! Jeśli nie ma fizycznych uszkodzeń rdzenia to muszą przyjąć!!! Cache jest na rdzeniu. Czyli nawet nie sprawdzili tego w kompie????? Trzeba było ich zmusić do tego, żeby włożyli do proca i zobaczyli ile tego cache'u jest naprawde. Wrrrr, jak ja nie cierpię panów w serwisach :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2004 wiecie moze gdzie na procesorze jest cache? w jadrze czy na plytce? kolesie z serwisu mowia mi ze nigdy nie slyszeli o czyms takim jak u mnie i ze pewnie zwarlem cos jak smarowalem pasta. czy to mozliwe, pasta byla biala i smarowalem tylko jadro. No co za barany. Ja miałem 1700+ w którym ostało się tylko 64kB L2 no i bezproblemowo wymienili mi na 1700+ JUIHB (0313 - skąd oni takiego wzięli?). Szkoda mi tylko było procka bo na 2,6GHz chodził... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zytek Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Miałem to samo, procek poszedł do serwisu (komputronik rlz) i dostałem nowego, zablokowanego. Swoją droga nie działał źle, może go sobie zostaw.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michasiek Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2004 wiecie moze gdzie na procesorze jest cache? w jadrze czy na plytce? kolesie z serwisu mowia mi ze nigdy nie slyszeli o czyms takim jak u mnie i ze pewnie zwarlem cos jak smarowalem pasta. czy to mozliwe, pasta byla biala i smarowalem tylko jadro. No co za barany. Ja miałem 1700+ w którym ostało się tylko 64kB L2 no i bezproblemowo wymienili mi na 1700+ JUIHB (0313 - skąd oni takiego wzięli?). Szkoda mi tylko było procka bo na 2,6GHz chodził... 0313? właśnie sobie śmiga taki MPMW pod maską :) cache jest "w środku" - musiałbyś mocno wcierać tę pastę aby je uszkodzić. Walcz o swe prawa! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narciarz Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Hej. Ja miałem to samo jakiś rok temu mój xpek 1700+ stracił połowę L2 cachu. Zaniosłem do serwisu to po 3 tygodniach dostałem nowy procek. :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurorog Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2004 dzieki bardzo za posty, jutro go demontuje i zanosze tym kolesiom z serwisu... i niech sprobuja nie oddac go na wymiane... pozdrawiam:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...