Jackass_Ass Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Witam, właśnie wróciłem ze szrotu z pierwszym nabytkiem :) Kupiłem nagrzewnicę miedzianą i tu nasuwa się pytanie - z jakiego samochodu. Ja się nie znam na samochodach, znajomy twierdz, że może to być Fiat 126p. Zamieszczam fotki - jeszcze nie czyszczona, narazie przepłukałem ją wodą i pozrywałem gąbkę. I drugie pytanko - czy ta nagrzewnica się nadaje, tzn. czy będzie wydajna? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wawelski Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Tak, to wielki fiat. Bardzo dobra, wydajna nagrzewnica. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2004 dobra nagrzewnica , przedewszystkim miedziana :D mozna wiedziec ile za nią zaplaciles? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackass_Ass Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2004 A jak myślisz przerabiać ją, tzn. zmieniać króćce czy pozostawić. Chodzi mi głównie o ten ze spręzyną - to chyba stalowe ... Kubasik: sam się dziwię ale 20zł :D Jakbym był uparty to bym coś utargował, ale jak gość powiedział 20 to mnie zatkało Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2004 krocce mozesz oczywiscie pozmieniac , kolanka itd :) cena super :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackass_Ass Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Myślę o tym, żeby całe WC zrobić we własnym zakresie, (no może blok zakupię bo nie mam dostępu do frezarki), więc mam pytanie - czy króćce można normalnie przylutować mocną lutownicą czy trzeba to spawać. Lutownicą to umiem się posługiwać, ale skąd ja wezme palnik :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gothic Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2004 ja widzialem w castoramie taki maly palniczek to lutowania za 7zl, napelniany gazem, cos ala duza zapalniczka :lol: cudo to to nie jest ale do zlutowania ze soba paru rzeczy powninno starczyc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro87 Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2004 fiat 126p i chłodnica :?: nie słyszałem, może bis? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2004 fiat 126p i chłodnica :?: nie słyszałem, może bis?To jest nagrzewnica nie chłodnica to co innego !!!!!!! To jest nagrzewnic od dużego fiata Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Zwykła pomiałka :wink: - chodzi oczywiście o fiata 125 czyli popularnego okulara :wink: :wink: :wink: . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackass_Ass Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Heh, właśnie, pomyłka chodziło o Fiata_Kwadrata :D Mały OT: Mechlin ile dałeś cenę maksymalną za blok Kyńka na Allegro, bo nie wiem czy dalej z tobą walczyć :D :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tayler Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2004 hehe ale motyw , przed wczoraj kupilem identyczna nagrzewnice na allegro , z przesylka mnie bedzie kosztowac 32zl :) . nie jest czyszczona ale zdaje mi sie ze w troche lepszym stanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackass_Ass Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Wiesz co ten wygląd to przez jakość mojego aparatu cyfrowego ... Ona po prostu jest tak pomalowana, ale wszystkie finy proste, rdzy trochę ... no i ważne, że kamienia prawie nie ma! Myslę o tym, coby ją z tej farby oczyścić. Tayler daj linka do aukcji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mitus_m Opublikowano 23 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2004 Sam takiej używam, 3 bloki (jeden cpc, jeszcze;) + 600l/h. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackass_Ass Opublikowano 23 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2004 Sam takiej używam, 3 bloki (jeden cpc, jeszcze;) + 600l/h.Pompka 600l/h ciągnie 3 bloczki i nagrzewnicę? Myślałem, że takie pompeczki mają problemy już z dwoma blokami, a tu miłe zaskoczenie :) Sam kupiłem Aquael'a 650. W takim wypadku zastanowię się nad chłodzeniem zasilacza. mitus_m jakie masz temperatury i bloczki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 23 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2004 mialem taka nagrzewnice - bardzo fajna - tylko twoja jest w koszmarnym stanie :/ za swoja dalem 30zl a nie zeszly jeszcze naklejki fabryczne :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackass_Ass Opublikowano 23 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2004 No cóż, po weekendzie biorę się za czyszczenie, ocet do środka a na zewnątrz papier ścierny. Ayem: zmieniałeś w niej króćce? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 23 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2004 w sumie dopierro dzis wkleilem kolanka 18mm i pomalowalem calosc na czarny mat - wyglada kosmicznie :] pochwalilbym sie ale nie mam gdzie fotek wrzuccic - interia to zly pomysl :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackass_Ass Opublikowano 23 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2004 w sumie dopierro dzis wkleilem kolanka 18mm i pomalowalem calosc na czarny mat - wyglada kosmicznie :] pochwalilbym sie ale nie mam gdzie fotek wrzuccic - interia to zly pomysl :| Rzeczywiście cudo :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackass_Ass Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Ayem czym kolanka wklejałeś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Ayem a mnie ciekawi inna kwestia, a mianowicie wydajność po malowaniu. Czy znacząco spadła, podaj jakies dane PLEASE!! Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio_ Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2004 przekroczony limit transferu... i [gluteus maximus] ale sie naogladalem :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackass_Ass Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2004 przekroczony limit transferu... i [gluteus maximus] ale sie naogladalem :? Już zmiejszyłem z 600kb na 80kb myślę, że będzie lepiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Grzechu: nie mam pojecia - szczerze powiedziawszy nie mam kiedy poskladac zestawu - pozatym szukam jakiegos optymalnego sposobu albo przerobienia ph802 na niezatapialna albo obsadzenia jej w easy clicku tak zeby nie halasowala a jednoczesnie nie obijala sie o scianki :| <- mile widziane sugestie i rady :) - ale na zdrowy rozum nie powinno to miec jakiegos kolosalnego wplywu - w koncu farba tez przewodzicieplo a na finach sa tylko 2 warstwy - na pojemnikach 3 :) Jackass_Ass: dzieki za umiesszczenie fotek - kolanka wklejone poxipolem - polecam - nie sposob ich urwac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Ciekawi mnie wpływ farby na wydajność nagrzewnicy - sam zamierzam pomalować moje małe cudo, ale obawiam sie o spadek wydajności. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2004 tak jak mowilem - nie wydaje mi sie zeby spadek byl az tak drastyczny - pomalowalem bo szczerze powiedziawsy nie podoba mi sie oryginalny miedziany polysk - no ale ja ponoc dziwny jestem ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackass_Ass Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Panowie, mam do was pytanie: czy do czyszczenia tej nagrzewnicy będę musiał używać odkamieniacza/octu? Przemailowałem mojemu ojcu zdjęcia, a on odpisał mi że jest to nagrzewnica od układu ogrzewania, a nie od chłodzenia cieczy. W związku z tym nie powinna mieć kamienia? Czy wystarczy czyszczenie płynem do naczyń itp? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2004 rozkrec ja - zdejmij krocce i zajrzyj do srodka - sam zobaczysz - skad wiesz na jakim lpynie ktos jezdzil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackass_Ass Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Ayem jeszcze jedno pytanko - czy te blaszki boczne można bez problemu zdjąć? Bo widzę, że u Ciebie ich nie ma... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2004 wladach nigdy ich nie ma z tamtej to ja bym nie probowal - one chyba usztywniaja calosc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...