Skocz do zawartości
Jackass_Ass

Nagrzewnica - pytania

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, właśnie wróciłem ze szrotu z pierwszym nabytkiem :) Kupiłem nagrzewnicę miedzianą i tu nasuwa się pytanie - z jakiego samochodu. Ja się nie znam na samochodach, znajomy twierdz, że może to być Fiat 126p. Zamieszczam fotki - jeszcze nie czyszczona, narazie przepłukałem ją wodą i pozrywałem gąbkę. I drugie pytanko - czy ta nagrzewnica się nadaje, tzn. czy będzie wydajna?

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak myślisz przerabiać ją, tzn. zmieniać króćce czy pozostawić. Chodzi mi głównie o ten ze spręzyną - to chyba stalowe ...

Kubasik: sam się dziwię ale 20zł :D Jakbym był uparty to bym coś utargował, ale jak gość powiedział 20 to mnie zatkało

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę o tym, żeby całe WC zrobić we własnym zakresie, (no może blok zakupię bo nie mam dostępu do frezarki), więc mam pytanie - czy króćce można normalnie przylutować mocną lutownicą czy trzeba to spawać. Lutownicą to umiem się posługiwać, ale skąd ja wezme palnik :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz co ten wygląd to przez jakość mojego aparatu cyfrowego ... Ona po prostu jest tak pomalowana, ale wszystkie finy proste, rdzy trochę ... no i ważne, że kamienia prawie nie ma!

Myslę o tym, coby ją z tej farby oczyścić.

Tayler daj linka do aukcji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam takiej używam, 3 bloki (jeden cpc, jeszcze;) + 600l/h.

Pompka 600l/h ciągnie 3 bloczki i nagrzewnicę? Myślałem, że takie pompeczki mają problemy już z dwoma blokami, a tu miłe zaskoczenie :) Sam kupiłem Aquael'a 650. W takim wypadku zastanowię się nad chłodzeniem zasilacza.

mitus_m jakie masz temperatury i bloczki?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grzechu: nie mam pojecia - szczerze powiedziawszy nie mam kiedy poskladac zestawu - pozatym szukam jakiegos optymalnego sposobu albo przerobienia ph802 na niezatapialna albo obsadzenia jej w easy clicku tak zeby nie halasowala a jednoczesnie nie obijala sie o scianki :| <- mile widziane sugestie i rady :) - ale na zdrowy rozum nie powinno to miec jakiegos kolosalnego wplywu - w koncu farba tez przewodzicieplo a na finach sa tylko 2 warstwy - na pojemnikach 3 :)

Jackass_Ass: dzieki za umiesszczenie fotek - kolanka wklejone poxipolem - polecam - nie sposob ich urwac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, mam do was pytanie: czy do czyszczenia tej nagrzewnicy będę musiał używać odkamieniacza/octu? Przemailowałem mojemu ojcu zdjęcia, a on odpisał mi że jest to nagrzewnica od układu ogrzewania, a nie od chłodzenia cieczy. W związku z tym nie powinna mieć kamienia? Czy wystarczy czyszczenie płynem do naczyń itp?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi