Disnew Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Witam. Mam pytanie w sprawie mojej nagrywarki (model w temacie). MIanowicie od pewnego czasu zaowzylem iz przy nagrywaniu z predkoscia wieksza niz 16 bufor skacze niesamowicie co wczesniej sie nie zdazalo. Komp jest dosc nowy i wydajny. Prosze o odpowiedzi lub sugestie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek176 Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Mam taką samą nagrywareczkę i nie mam takiego problemu. Może to wina softu :?: Zmień na coś innego i sprawdź. Ale jeśli nie kopie płyt to nic poważnego ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tkwadrat Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Jak bufor skacze, to pewnie komputer nie nadąża z wysyłaniem danych. Sprawdź, czy masz włączone DMA dla nagrywarki i dysku. Może masz jakieś programy działające w tle, albo system juz pada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Disnew Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Dzeki bardzo za rady mozecie mi jeszcze powiedziec gdzie znalezc (adres strony itp) bios do nagrywarki i czy jest to potrzebne od czasu do czasu. A poza tym slyszalem iz jest to troche ryzykowne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek176 Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2004 www.cdrinfo.com tam są firmware Ryzykowne :?: Tylko w określonych przypadkach ekstremalnych tzn. zawieszenie kompa, wyłączenie przez dakończeniem aktualizacji, etc ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2004 facet nie sraj po gaciach :wink: tylko flashuj :) czytajac ten topic przypomnialo mi się ze trzeba by zrobic update biosa w swojej nagrywarce, moment wchodze na cdrinfo sciagam biosik 1.06 odpalam exe'ca 30s i koniec :) mam swieżutkiego biosika :) wiec teraz twoja kolej :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek176 Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2004 ja tylko podałem full extremalne sytuacje :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Disnew Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Dzieki wszystkim za rady, spoko z was ekipa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...