Skocz do zawartości
adam_M

9600pro @ mod XT

Rekomendowane odpowiedzi

oj yasiu źle mnie zrozumiałes .. ja nie chce modowac 9600pro na 9800xt

to było tylko porównanie ze 9800 da sie zrobić 9800xt

tylko czy z 9600pro na 9600xt ... ze specyfikacji widze ze różni sie tylko taktowaniem proca i pewnie biosem .. no i nie wiem czy ze zmianą biosu nie dovoltuje wiecej proca az tak sie nie znam ,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a tak poza tematem Yasiu bo zauważyłem ze w opisie masz 475/824 na radku .. masz jakoś zmienione chłodzenie .. u mnie przy 470 mam artefakty .. ze o pamięciach nie wspomne do 700 max w to 475 uwierze ale 824 mzh jezu jakim cudem ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a tak poza tematem Yasiu bo zauważyłem ze w opisie masz 475/824 na radku .. masz jakoś zmienione chłodzenie .. u mnie przy 470 mam artefakty .. ze o pamięciach nie wspomne do 700 max  w to 475 uwierze ale 824 mzh jezu jakim cudem ?

Widzisz bo ja sam sie zdziwiłem ja zobaczyłem jak lecą .Nawet założyłem temat odnośnie moich Hynixów co to za cuda mi załozyli na grafe 8) .Co do grzania to załozyłem radiatorki własnej roboty na tasmie i nic sie nie działo.Niestety mój radzio umarł :cry: trzy tygodnie temu (prawdopodobnie padło zasilanie) i teraz w piatek mam sie zgłosić po nowego.Ciekawe jak będzie sie kręcił :twisted: .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

było juz kiedys o tym głosno , o ile sobie dobrze przypominam to chodziło o to ze grafa musiala latac na zegaraxh xt i zmieniali tylko bios , jetem troche na bani wiec trydno mi sobie przypomniec ..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

9600PRO to RV350 a 9600XT RV360, to zupełnie inne karty :) ludzie modują 9800PRO na XT dlatego że niektóre PRO są sprzedawane na R360 czyli rdzeniu radosława 9800XT, w przypadku 9600PRO pozostaje tylko zegary podnieść

no kurde też tak myślałem ale po przeczytaniu tego

http://www.benchmark.pl/artykuly/zestawien...wydajnosci.html

zestawienia sie ciut napaliłem ...

pro i xt na rv350 ...

tam są wyreźnie napisane

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi