Skocz do zawartości
DMruz

Thermaltake Volcano 7+, 11 czy 10 ??? PILNE!

Rekomendowane odpowiedzi

Mam zamiar kupic cooler w najblizszym czasie i potrzebuje rady. Dlatego tez zastanawiam sie ktorego z tych 3 kupic Volcano 7+, 11 czy 10?? A moze macie inne propozycje?...obecnie jade na CoolJag JAC102C ktory jest wypas ale troche za glosny....Dziekuje za porady !! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a polecilbys go np. mi ? Bo potrzebuje dobrego coolera....w tej chwili mam bartona 2500+ @ 2300 MHz ale chlodzi go CoolJag JAC102C i jest chooolernie glosny (7000 obrotow)....bo jade w weekend kupic coolera i w sumie dobrze mi sie widza Thermaltake'i...ale 7+ i 11 sa bardzo podobne i nie moge sie zdecydowac....:/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

v7+ tez jest glosny na high obrotach. ja spie przy nim jak ma 4000 obrotow wtedy jest dosc cicho i wydajnie. z tym ze licze seti i proc mam @ ale z tgo co widze to za ta cene mozna miac zalmana 7000 alcu wiec jak ci wejdzie to on jest lepszy no i jest cichy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wlasnie w tym sek ze zalman mi nie wejdzie ;/ zreszta na noc zazwyczaj wylaczam komp...a V7+ chyba napewno bedzie cichszy od tego co mam nawet na high :) btw. widze ze masz podreconego nawet przyzoice procka...jakiego uzywasz zasilacza? Bo ja mam barton 2500+ @ 2200 mhz i juz na 2300 mhz @ Vcore 1.93 jest niestabilny...przewiduje ze to moj denny zasilacz...wiec jaki masz Ty ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie pakuj się w V10 szkoda kasy, może SilentBoost byłby lepszym rozwiązaniem.

Jeśli chodzi o ciszę to V7+ i V11+ odpadają. Najniższych obrotach są cichę, ale wydajność kuleje.

Chyba że np. do V11 dokupisz Papsta, to wtedy coś z tego może być - ale koszty będą zbyt duże.

Popróbuj z Zalmanem 7000 może uda Ci się cość pokombinować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zasilacz mam jakis kicha co daja go z budami tracera i proc mi chodzi na 1.725 v zeby uzyskac 2200 mhz jutro powinienem dostac wreszcie szega 360w wiec mysle ze dojde do 2300 jesli chlodznie pozwoli..

a co do wiatrka moje odczucia: wczesniej mialem zalmana 3000 alcu i moj antek szedl max na 2000 ghz i temp bylo oki 60 c radiator byl goracy. na v7+ mam teraz okiolo 55 przy 4000 obrotow i moge spac przy tym a komp mam pol metra od luzka. przy max obrotach temp mam okolo 50 stopni jesli oczywiscie wierzyc biosowi i programom.. dla mnie jest coler ok ino troche za glosny dla mnie no ale zawsze mozna zminic wiatrak na lepszy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam moge chyba polecic V11 :D Thorton 2000+@2200MHz 200x11 1.55V 2000RPM i temp max dzisiaj ( upaly ) 55 stopni, normalnie max byl 51 :) Cichutko, wydajnie i zapas na 2.5GHz jest, zawsze mozna wtedy dac na 3000rpm lub wiecej ale to dla wytrwalych, ja wole cisze :) Aha, w srodku brak dodatkowych wentyli ( a raczej wylaczony z tylu ) buda otwarta i zabudowana w biurku :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi