DMruz Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Mam zamiar kupic cooler w najblizszym czasie i potrzebuje rady. Dlatego tez zastanawiam sie ktorego z tych 3 kupic Volcano 7+, 11 czy 10?? A moze macie inne propozycje?...obecnie jade na CoolJag JAC102C ktory jest wypas ale troche za glosny....Dziekuje za porady !! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATLON Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2004 niem wiem jak v10 ale reszta z nich jest glosna na max obrotow ja na v7+ musze miec 4000 obrotow zeby temp byla znosna i da sie jakos spac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DMruz Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2004 a polecilbys go np. mi ? Bo potrzebuje dobrego coolera....w tej chwili mam bartona 2500+ @ 2300 MHz ale chlodzi go CoolJag JAC102C i jest chooolernie glosny (7000 obrotow)....bo jade w weekend kupic coolera i w sumie dobrze mi sie widza Thermaltake'i...ale 7+ i 11 sa bardzo podobne i nie moge sie zdecydowac....:/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATLON Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2004 v7+ tez jest glosny na high obrotach. ja spie przy nim jak ma 4000 obrotow wtedy jest dosc cicho i wydajnie. z tym ze licze seti i proc mam @ ale z tgo co widze to za ta cene mozna miac zalmana 7000 alcu wiec jak ci wejdzie to on jest lepszy no i jest cichy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DMruz Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2004 No wlasnie w tym sek ze zalman mi nie wejdzie ;/ zreszta na noc zazwyczaj wylaczam komp...a V7+ chyba napewno bedzie cichszy od tego co mam nawet na high :) btw. widze ze masz podreconego nawet przyzoice procka...jakiego uzywasz zasilacza? Bo ja mam barton 2500+ @ 2200 mhz i juz na 2300 mhz @ Vcore 1.93 jest niestabilny...przewiduje ze to moj denny zasilacz...wiec jaki masz Ty ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Nie pakuj się w V10 szkoda kasy, może SilentBoost byłby lepszym rozwiązaniem. Jeśli chodzi o ciszę to V7+ i V11+ odpadają. Najniższych obrotach są cichę, ale wydajność kuleje. Chyba że np. do V11 dokupisz Papsta, to wtedy coś z tego może być - ale koszty będą zbyt duże. Popróbuj z Zalmanem 7000 może uda Ci się cość pokombinować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATLON Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2004 zasilacz mam jakis kicha co daja go z budami tracera i proc mi chodzi na 1.725 v zeby uzyskac 2200 mhz jutro powinienem dostac wreszcie szega 360w wiec mysle ze dojde do 2300 jesli chlodznie pozwoli.. a co do wiatrka moje odczucia: wczesniej mialem zalmana 3000 alcu i moj antek szedl max na 2000 ghz i temp bylo oki 60 c radiator byl goracy. na v7+ mam teraz okiolo 55 przy 4000 obrotow i moge spac przy tym a komp mam pol metra od luzka. przy max obrotach temp mam okolo 50 stopni jesli oczywiscie wierzyc biosowi i programom.. dla mnie jest coler ok ino troche za glosny dla mnie no ale zawsze mozna zminic wiatrak na lepszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2004 na v7+ mam teraz okiolo 55 przy 4000 obrotow i moge spac przy tym a komp mam pol metra od luzka Żartujesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATLON Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2004 z czym ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2004 z czym ? 4000 obr/min. dla 70x70 wentylatora to trochę głośno już. Ja bym się wyspał :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATLON Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2004 no jak sie zakryje uszy koldra to da sie spac.. czego sie nei robi dla tych paru mhz.. probowalem spac przy 6000 ale to juz mi wychodzilo tylko po pijaku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2004 no jak sie zakryje uszy koldra to da sie spac.. czego sie nei robi dla tych paru mhz.. probowalem spac przy 6000 ale to juz mi wychodzilo tylko po pijaku Spróbuj zasnąć przy 4900obr/min 80x80 - Volcano 11 - 48dB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATLON Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2004 v7+ ma na max obrotow 47 + plus moje dodatkowe 10 wiatraczkow .. co prawda one sa na 5 v ale tez szumia.. niemal jak na morzem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Ja tam moge chyba polecic V11 :D Thorton 2000+@2200MHz 200x11 1.55V 2000RPM i temp max dzisiaj ( upaly ) 55 stopni, normalnie max byl 51 :) Cichutko, wydajnie i zapas na 2.5GHz jest, zawsze mozna wtedy dac na 3000rpm lub wiecej ale to dla wytrwalych, ja wole cisze :) Aha, w srodku brak dodatkowych wentyli ( a raczej wylaczony z tylu ) buda otwarta i zabudowana w biurku :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...