rajder Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Tak jak w temacie. Mam nowego twardziela, ktory kopiuje 2 filmy (4x700 MB) z partycji na partycje az 14 minut. Czy to jest normalne, czy dysk do reklamacji. Dysk to Hitachi-IBM Deskstar 7k250, Ultra ATA 100, 80 GB, 2MB cache. DMA wlaczone, IDE SW nie instalowane Thorton 2600+, Epox 8rda3i, 256 Twinmos 3200, HD - primary master, CD-RW - secondary master Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wawelski Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Zależy. Generalnie słaby wynik, ale nie musi to być kwestia HDD. Masz trochę mało pamięci. Jak do tego masz niezoptymalizowany win XP (który sobie źle radzi z cachem), dysk pofragmentowany i kopiowanie w ramach tego samego dysku fizycznego (na którym jest do tego system i swap) - to wynik może być spowodowany właśnie tym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rajder Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Mam tylko 1 dysk, ale jest po defragmentacji. Dodam, ze problemy sa takze przy kopiowaniu np. filmu. i jednoczesnej probie otwarcia jakiejkolwiek aplikacji (nawet okna,czy menu kontekstowego). Trwa to po prostu b.dlugo. Kiedy np. uruchomi sie w koncu Need 4 Speed Underground to strasznie "przycina". Jest to dla mnie osobiscie dziwne dla dyskow, ktore moga (cytat): "odtwarzac 40 filmow jakosci DVD rownoczesnie bez utraty nawet 1 klatki". Wawelski moglbys mi przyblizyc co to znaczy "niezoptymalizowany win xp, ktory zle sobie radzi z cachem" ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wawelski Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2004 http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=68169&highlight= Z tymi 40 DVD (chociaż jakość może oznaczać, że chodzi o dvixa), to chyba mowa o przepustowości SATA a i to przy ciągłym odczycie dysku (gdy głowice nie przeskakują, tylko czytają dane ciągłe). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Coś masz widocznie skopane, bo tyle czasu to taką ilość danych można odczytać z cd-roma przy średnim odczycie, a nie z hdd... Pokombinuj z IDE SW Driver - jednym szkodzą, drugim pomagają 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2004 wynik marny, objawy z przycinaniem to niemal zawsze objaw braku DMA, sprawdz jakie masz obciazenie procka przy kopiowaniu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rajder Opublikowano 27 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2004 Hyhy, ani IDE SW, ani DMA, ani SWAP, ani procek, ani w ogole nic z tych rzeczy... Po prostu wlaczony antywirus...:) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epol Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 Słabo. Taki wynik a nawet lepszy mam pzy kopiowaniu cd-r na dysk. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 Zawsze kopiowanie z partycji na partycje w obrebie jednego dysku bedzie trwalo dluzej... no... ale 14 min to chyba za dlugo. Autoochrone zawsze wylaczam, bo muli system. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam_M Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 a nie masz czasem tasmy 40 ? ... zobacz w budzie czy masz dobrze podpiete hdd na master musi byc na koncu tasmy, no i na płycie tasma 80 pinowa musi być podpieta do portu dma 100 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 Stary a po co kopiujesz naraz 2 filmy?? Wedlug mnie jak skopiujesz ! potem drugi to pojdzie to szybciej!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 16 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2004 Stary a po co kopiujesz naraz 2 filmy?? Wedlug mnie jak skopiujesz ! potem drugi to pojdzie to szybciej!!!!!Zakladam, ze " ! " = " 1 ". A na jakiej postawie tak ma byc? a nie masz czasem tasmy 40 ? ... zobacz w budzie czy masz dobrze podpiete hdd na master musi byc na koncu tasmy, no i na płycie tasma 80 pinowa musi być podpieta do portu dma 100 Nie sadze aby inne podlaczenie, czyli master na srodku, mialo znaczacy wplyw na transfer. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam_M Opublikowano 16 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2004 w moim przypadku odwrotne podlaczenie cd-rw hdd powoduje 4 krotny spadek predkosci nagrywania cd nie wiem dlaczego .. ale plyte na liteonie nagrywa mi 10 min przy 52, przy prawidlowym zamontowaniu predkosc w normie ok 2.40, - 2,50 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sou Opublikowano 16 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2004 adam to jeszcze spoko miales;] bo ja 2 dni sie meczylem z zainstalowaniem systemu na nowym kompie az sie w koncu dowiedzialem ze dysk + cd-rw troche starsze na jednej tasmie moze powodowac blad przy instalacji windowsa:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 16 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2004 2002JSQ A to jest na podstawie doswiadczenia jak kopiowalem przez LANa film i jednoczesnie kopiowlaem 2 z parycji na partucje czas mniej wiecej tyle wynosil. wlasnie przed chwila zrobilem test skopiowalem z partycji E: na C: film okolo 700mega (pokazalo mi czas okolo 2 minut) i dodatkowa skopiowalem film 2*700 mega z E: na D: i pokazlo mi w 1 przypadku 6 minut a w drugim 16 minut!!!!!!!!!!! a to wszystko na konfigu jak w opisie!!!! Mam screena z tej operacji!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...