Walenty Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Witam wszystkich Zmienilem ostatnio procka w kompie, dotychczas pracowalem na starym Duronie 600 Mhz i kupilem równiez Durona, tyle ze 1200 Mhz, plyta Soltek 75JV(nie upgrade'owalem biosu),, ale przy starcie biosu pokazuje go jako Athlon 1200, do tego osiaga temp rzedu 65 stopni po 3 min pracy i niechce zaladowac systemu pomocy!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik2000 Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Upgrade biosu nigdy nie zaszkodzi :) Dobrze zamocowałeś wentyl? I czy jest on w stanie schłodzić Twojego nowego proca? A pastę dałeś?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walenty Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Pasta i wentylator odpada, chyba bedzie trzeba inny procesor, ten zawiesza wszystko, za pierwszym razem udalo mi sie wszystko odpalic ale trwalo to sporo czasu, tylko wylaczylem szybko jak zobaczylem temp, a teraz to zawiesza sie niedlugo po starcie, jak wejde do ustawien w biosie i nie reaguje na zadne esc ani inne polecenia, thx for reply anyhow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2004 może próby z odblokowaniem cache jużw czasach starych athlonów i duronów 1200 ruskie prowadzili :lol: :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2004 przy starcie biosu pokazuje go jako Athlon 1200 nie upgrade'owalem biosuNa to prawdopodobnie pomoze upgrade biosu. Twoja plyta to starsza wersja mojej, tyle ze na KT133 i z UDMA66... Przy mojej durony morgan sa obslugiwane od biosu w wersji 8.1, wiec mozliwe, ze podobnie jest u ciebie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Hmm Moje próby z duronami Morgan (1000 - 1300) na płytach z chipsetem kt133 (bez A) - na 3 na których próbowałem taki duron jest widziany jako athlon o odpowiednim zegarze - ale chodzi bez najmniejszych problemów. Może to rzeczywiście jest kwestia chłodzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2004 u kumpla dość stara płyta aopen wykrywała celka 533@800 jako p3 800 bo fsb 100 i rdzeń p3. po upgradzie biosu jest już celeron. jednak proc chodził dobrze, to tylko kwestia wyświetlanej nazwy bo napięcie i inne parametry sąw duronie "zapisane" w mostkach. upgrade biosu zmieni tylko nazwę i ew. odczyty czujnika mogą zostać zmienione jeśli np. producent stwierdził że płyta poprzednio zawyżała itp. titan D5TB to minimum dla duraka, to już kres technologii 0.18 i mocno się grzały i słabo kręciły. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...