beriam Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Czy ktos posiada takowy wentyl, bede wdzieczny za spostrzezenia co do pracy i glosnosci tego zalmana... Cena jest zachecajaca (25 zł) a i firma niczego sobie ... Musze kupic cztery a nie chce utopic pieniedzy w totalny chlam , a z drugiej strony nie kupie papsta za (138zł)bo to juz lekka przesada :lol: http://www.4max.com.pl/produkt.asp?g=77&gg=76&id=237 Pozdrawiam serdecznie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2004 wystarczy poszukac o nim opini w temacie "21dBa uwagi ......." mialem takiego przez prawie 2 lata i jest to cholerstwo glosne, nawet bardzo. przy 5V jest juz lepiej, ale terkotanie lozyska jest wyraznie slyszalne. ogolnie jak zalezy na ciszy to nie polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2004 wystarczy poszukac o nim opini w temacie "21dBa uwagi ......." mialem takiego przez prawie 2 lata i jest to cholerstwo glosne, nawet bardzo. przy 5V jest juz lepiej, ale terkotanie lozyska jest wyraznie slyszalne. ogolnie jak zalezy na ciszy to nie polecam. mowisz akurat o tym modelu?? ten ma lozyska slizgowe :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2004 wystarczy poszukac o nim opini w temacie "21dBa uwagi ......." mialem takiego przez prawie 2 lata i jest to cholerstwo glosne, nawet bardzo. przy 5V jest juz lepiej, ale terkotanie lozyska jest wyraznie slyszalne. ogolnie jak zalezy na ciszy to nie polecam. mowisz akurat o tym modelu?? ten ma lozyska slizgowe :> moj mial podwojne kulkowe i tyle po nim zostalo jak sie spotkal z sowmiarka w czasie pracy ;] dwoch lopatek do tej pory nie moge znalesc w pokoju. ten zalman byl najglosniejszym wentylem w moim kompie. moze i ten slizgowy jest cichszy, ale jakos nei wydaje mi sie. mialem tez zalmana 7000a i wentyl zachowywal sie identycznie jak ta F2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2004 moj mial podwojne kulkowe i tyle po nim zostalo jak sie spotkal z sowmiarka w czasie pracy ;] dwoch lopatek do tej pory nie moge znalesc w pokoju. ten zalman byl najglosniejszym wentylem w moim kompie. moze i ten slizgowy jest cichszy, ale jakos nei wydaje mi sie. mialem tez zalmana 7000a i wentyl zachowywal sie identycznie jak ta F2. Tez mialem podwojny kulkowy i jest glosny a na 5V terkocza lozyska, a z logicznego punktu widzenia tez na slizgowych jest cichszy :> pozatym testowalem go w sklepie i cichutko bylo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2004 ja je testowlem w srodku nacy. w sklepie to wszystko bedzie ciche. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinX Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Poleciłbym ZM-OP1. Na 5v idealnie cichy. Mniej więcej w tej samej cenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Cos sciemniacie towarzysze 8O Przeciez F1 i F2 zawsze byly slizgowe 8O Poza tym sa defaultowo bardzo ciche, a po podlaczeniu zalaczonrj przelotki z rezystorem to nawet w nocy z odl paru cm go nie slychac. Cos polreciliscie ojcowie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morris_Moore Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2004 mam ten wentylek, lezy sobie na grafice. rewelacyjny nie jest, ale podlaczony do Aerogate'a wiec przy tych 1700RPM to juz go raczej malo slychac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Cos sciemniacie towarzysze 8O Przeciez F1 i F2 zawsze byly slizgowe 8O Poza tym sa defaultowo bardzo ciche, a po podlaczeniu zalaczonrj przelotki z rezystorem to nawet w nocy z odl paru cm go nie slychac. Cos polreciliscie ojcowie :P chyba nie sadzisz, ze nie potrafie odroznic wentyla na slizgu od kulki?? na moim bylo napisane "two ball BEARING" wiec IMO to jest kulkowe. i nawet na przelotce byl wyraznie slyszalny przez lozysko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Poleciłbym ZM-OP1. Na 5v idealnie cichy. Mniej więcej w tej samej cenie. DO idealu mu brakuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinX Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Poleciłbym ZM-OP1. Na 5v idealnie cichy. Mniej więcej w tej samej cenie. DO idealu mu brakuje. No może z tym ideałem przesadziłem :wink: ,ale mam trzy takie w budzie a słysze tylko 7000AlCu. W sumie jest bardzo dobry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beriam Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2004 w sumie stanelo na czterech wentylach Global Fan - 92x92x25 mm 30 zł, wec nie jest zle ... z http://www.pc-hardware24.com/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcjan Opublikowano 10 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2004 Mam takiego jednego do chłodzenia Zalmana na grafie. Na 5V prz zamkniętej budzie go nie słyszę, ale na 12V to już hałasuje niemiłosiernie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcjan Opublikowano 10 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2004 Dopiero teraz załważyłem linka do http://www.pc-hardware24.com/ Osobiście miałem dość nieprzyjemne z nimi doświadczenia, tak więc zalecam ostrożność. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilubek Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 Dopiero teraz załważyłem linka do http://www.pc-hardware24.com/ Osobiście miałem dość nieprzyjemne z nimi doświadczenia, tak więc zalecam ostrożność. Niestety ja także miałem tą nieprzyjemność zapoznania się z nimi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 No wiec tak: Nie widzialem jeszcze cichego WENTYLA zalmana :) Polecam wentyle 12mm sprzedawane w proline i u Mate (nie wiem gdzie jeszcze) za 39zl. Cisza prawie absolutna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...