CrazyTomHero Opublikowano 18 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2002 Chce zamowic pamieci RAM poprzez internet z USA cena wynosi 97$ i przesylka 11$(samolot) .... czy to tego trzeba doliczyc jeszcze 22% cla?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Velocity Opublikowano 18 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2002 Oficjalnie musisz doliczyć 22% VAT + Cło(na komputery chyba 22%) ale sprawdz bo moge sie mylic co do cła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyTomHero Opublikowano 19 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2002 ale jak kupuje i place karta to wysylaja je do mnie jako do osoby prywatnej a urzad celny nie zna ceny towaru i nie moze doliczyc cla... (chyba) np. tak jak z 4max'em wyslali mi paczke i nie podale ceny na opakowaniu -- :) tak samo chyba jest z zagranicznymi przesylkami -- tj. chyba jest traktowana jak zwykla paczka. Jak sie myle to moze ktos mnie poprawi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 :arrow: sam nie wiem jak jest z tym clem. tez chcialbym kupic pamiatki w USA, bo tam znacznie tansze... CrazyTomHero - mozesz podac adres www sklepu w ktorym chcialbys zamowic pamieci. a ja mam inny pomysl. jezeli mam ciotke w USA i ona kupi mi pamiatki. paczka ze sklepu przyjdzie do niej, a ona z USA nada ja do polski. czy ktos moze sie przyczepic do zawartosci?? czy bede musial cos doplacic?? moze robiliscie juz takie 'przekrety'. prosze o wypowiedz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyTomHero Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 oto link do tych pamieci http://www.computerblocks.com/Qstore/p000176.htm ale najleprze jest to ze jakby nie bylo cla to mazna by kupic te pamieci tj. Geil 256MB PC 433 :!: :!: :!: za ok. 400zl.. to jest chyba warte zachodu.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyTomHero Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 dowiedziaelm sie ze cla na pamieci RAM nie ma - tel. do informaclji celnej :) ale powiedziano mi ze bede musial zaplacic 22% vat - tak to odebralem .. Czy to prawda??? ze od towaru musze jeszcze zaplacic vat?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
liechmaster Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 moze to ci pomoze: otoz jestem teraz w gb i zamowilem tutaj pilota i sluchawki ze skelpu internetowego (audiocubes.com) produkty pochodzily z chin (albo japoni nie pamietam :D) zamawialem karta i nic wiecej niz cena i koszt przesylki nie zostalo naliczone! tylko nie wiem jak to sie ma do usa i polski :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...