dzi Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Przedstawie pare IMO ciekawych sytuacji. 1. Wiesza sie komputer, wylaczasz go trzymajac przycisk "power" przez 4 sekundy. Komputer sie wylacza, ale nie gasnie dioda "num lock" na klawiaturze. 2. Odlaczasz zasilanie od zasilacza. Po ponownym podlaczeniu swieci Ci sie dioda "power" oraz "line" (czy jakos inaczej, swieci sie gdy jest polaczenie w sieci) w modemie neostrady podlaczonym przez USB. 3. Zasilanie idace na modem Neostrady potrafi podczas normalnego dzialania komputera "zniknac" (choc zdarza sie to rzadko). 4. Komputer sie zawiesza "twardo" przy prawidlowych temperaturach i akceptowalnych napieciach bez overclocking'u. Objawy te pojawily sie wraz z wlozeniem nowej plyty z prockiem (Transcend + Duron). Zasilacz (Codegen) dzialal z poprzednia plyta (Gigabyte) bez zastrzezen. Pierwsze uruchomienie bylo tez na nowym calkiem sofcie wiec tu tez nie da sie porownac. Wydaje mi sie, ze objawy sie nasilaja (np. znikniecie zasilania z USB pojawilo sie niedawno) ale nie jestem pewien. Czy takie sytuacje sa objawem czegos? Czy sklaniali byscie sie raczej do wad plyty glownej czy zasilacza? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzi Opublikowano 12 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2004 Jakby ktos to jeszcze znalazl w przyszlosci. Kupilem chiefteca. Komp sie dalej zawiesza, odpowiedz nasuwa sie sama :) Jako ciekawostke powiem, ze nikt na forum nigdy nie odpowiedzial, ze moze to byc wina plyty, czesto natomiast slyszalem opinie, ze moze to byc wina zasilacza 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Winchester Opublikowano 12 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2004 Hehe, no ja na sam przod tez bym Ci podpowiedzial, zebys najpierw wlozyl inny zasilacz, a dopiero poznie - jesli problemy nie zniknal, pomyslec nad plyta :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 13 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2004 Coś mi się wydaje, że to jednak płyta powiedziała "Nie dziękuję z tym panem pracować nie będę". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzi Opublikowano 13 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2004 Wczoraj np. dowiedzialem sie ze na plytach zuzywaja sie kondensatory. Jakos tam sie starzeja i zmieniaja parametry. Znajomy wymienia sobie kondensatory (plyta ma 8 lat) i znowu chodzi stabilnie. Szkoda, ze na forum nikt nie wspomnial... Ja o elektronice nie mam zielonego pojecia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...