jester Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2004 ma ktos cos takiego ? jesli tak to jak sie sprawuje jakie wyniki itp szukalem o karcie tej marki jakiegos info ale nie wiele sie dowiedzialem tylko tyle ze xpower tych kart nie produkuje, a pakuje je w pudelka :) a wiec jak ktos ma cos takiego to niech powie czego moge sie spodziewac w srodku, saphire ? moze jeszcze cos innego ? :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2004 mam 9700pro xpowera ikarta w srodku wyglada jak saphire i kazdy inny czerwony radek;-) chlodzenie tez seryjne, ale podobno bywaly xpowery z chlodzeniem pamieci i innym radiatorem, kreci sie rowniez srednio, w serii lata maksymalnie na 9800pro ( 380/680 ) karta sprawia jak najbardziej pozytywne wrazenie i ma wlasciwą jej wydajność :-D Pozdro 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jester Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2004 ok dzieki za info dobry czlowieku ;) chyba sie jednak skusze, a jak cos bedzie nie tak to bede wiedzial do kogo przyjsc z pretensjami :mrgreen: :D :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Hercules niby dobra firma, a moja 9700np z chlodzeniem na pamieciach 380/330 :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spyker (banan) Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2004 otworzysz pudelko ujrzysz najprawdopodobneij saphire ja mam xpowera radeona 9100 to mi na wet w menedzerze urzadzen pize ze saphire Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Hercules niby dobra firma, a moja 9700np z chlodzeniem na pamieciach 380/330 :| ale ma długą gwarancję więc jak by się nieszczęśliwie za pół roku popsóła dostaniesz za nią 9800np :twisted: :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jester Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2004 ok mam juz ta grafe i tak jak mowil spyker jest to saphire, przynajmniej tak pisze na radiatorze :D przesiadlem sie z 4200 wiec mam kilka pytan/spostrzezen :) wydaje mi sie ze w markach cos to slabo dziala w 2k1 mam 10k :( w 2k3 4k :( [ecs k7s5a :D 2000xp 512ramu 300w noname :D] o ile mi wiadomo to w 2k1 powinno byc jakies 12k a w 2k3 okolo 5k? :roll: stery to omega 2536b oczywiscie formata nie bylo od czasow 4200 a po drodze byl jeszcze r9200 ale to juz chyba nie ma znaczenia :) w sumie to formatu nie bylo od jakichs 2 lat :mrgreen: jest w ogole sens formatowac czy to nic nie zmieni :mrgreen: ? [okrutnie mi sie nie chce :mrgreen:] no i jeszcze jedna rzecz wylaczylem kompa zeby podpiac cdrom wlaczylem i po zaladowaniu windy mialem jakies takie dziwne pasy na ekranie :( nie mam pojecia co to bylo ani dlaczego sie pokazalo, ale po wyciagnieciu karty i ponownym wlozeniu juz tego nie bylo, czy ktos moze wie co to moze byc albo spotkal sie juz z czyms takim wczesniej ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2004 ok mam juz ta grafe i tak jak mowil spyker jest to saphire, przynajmniej tak pisze na radiatorze :D przesiadlem sie z 4200 wiec mam kilka pytan/spostrzezen :) wydaje mi sie ze w markach cos to slabo dziala w 2k1 mam 10k :( w 2k3 4k :( [ecs k7s5a :D 2000xp 512ramu 300w noname :D] o ile mi wiadomo to w 2k1 powinno byc jakies 12k a w 2k3 okolo 5k? :roll: stery to omega 2536b oczywiscie formata nie bylo od czasow 4200 a po drodze byl jeszcze r9200 ale to juz chyba nie ma znaczenia :) w sumie to formatu nie bylo od jakichs 2 lat :mrgreen: jest w ogole sens formatowac czy to nic nie no i jeszcze jedna rzecz wylaczylem kompa zeby podpiac cdrom wlaczylem i po zaladowaniu windy mialem jaki es takie dziwne pasy na ekranie :( nie mam pojecia co to bylo ani dlaczego sie pokazalo, ale po wyciagnieciu karty i ponownym wlozeniu juz tego nie bylo, czy ktos moze wie co to moze byc albo spotkal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jester Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2004 nie no nie spodziewam sie mega wynikow ale jakies 12000 ? i 4500 ? powinno na tym byc nie ? :D nic nie krecone Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2004 hmm :-) jesli bez o/c to nie masz zlych wynikow,,, dobry format nie jest zly,, tez nie robie ich dla jaj, z xp nie matez problemow ale po dwoch latach to dobrze chociaz sobe przypomniec jak to sie robi ;-) moje wyniki na 1800+ palomino fsb 138, k7s5a, 512@ 276 01 - 11,500 chyba,, raz robilem ;-) 03 - 5280 grafika to 9,7k pro @ 380/680 czyli jak 9800pro 2001 zalezy najbardziej od procka i fsb wiec odpadamy hiehie ;-) w 03 do poziomy ~5500 spojedziesz jeszcze na grafice potem juz procekkk albo kosmiczna sztuka grafiki ;-) pasy - tak sie dziac moze jak malo prądu masz,,, popatrz na napiecia zeby shizow nie bylo,, ja tez mam 300W ale solidne i trzyma idealnie,,, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jester Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2004 ok thx moze sie format kiedys zrobi :D ale widze ze proca no i plyte :P koniecznie pasuje wymienic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jester Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2004 pasy - tak sie dziac moze jak malo prądu masz,,, popatrz na napiecia zeby shizow nie bylo,, ja tez mam 300W ale solidne i trzyma idealnie,,, tak wygladaja mniej wiecej te PASY :roll: myslisz ze to napiecia ? czy moze karta padla ? :o napiecia sprawdze dokladnie tylko miernik dorwe :P dzieje sie to tylko zaraz po uruchomieniu windy czasem sa czasem nie ma :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Gdańsk Opublikowano 30 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2004 mi te pasy wyglądają na za dużą rozdzielczość , taqką jaką monitor nie wytrzymuje, tak dla pewności looknij :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jester Opublikowano 30 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2004 to jest 1024x768 a monitor to samsung syncmaster 763mb wiec to chyba nie to :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 30 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2004 a czasem nie @ ~120hz ;-] sprawdz hercki i ustawjakies na zapas slabe dla testu,, jak dalej bedzie to samo - spacer dokumpla ktory ma rozsądną zasiłkę ;-D masz wentylowną budę ? takie krzaczki mogą sie dziac przez rogrzane pamięci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jester Opublikowano 30 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2004 1024x768@85hz :) wiec spoko wlasnie sie wybieram to sprawdze co i jak buda jest otwarta wiec nie powinno byc tam zbyt cieplo :mrgreen: i dzieje sie tak tylko kiedy odpala sie winda, np wlaczam kompa dzis rano winda sie zaladowala i witaja mnie pasy, wylaczam wlaczam jeszcze raz i nie ma :D heh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piaskoon Opublikowano 30 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2004 mi te pasy wyglądają na za dużą rozdzielczość , taqką jaką monitor nie wytrzymuje, tak dla pewności looknij :)Heh, to jest screenshot a nie zdjęcie monitora w czasie pracy. Tak więc to na pewno nie to. U mnie takie coś wystęowało tylko gdy miałem włączone FAST WRITES w biosie i/lub Smartgarcie albo gdy w wyniku zbyt mocnego OC pamięci na radku gry wychodziły do windowsa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...