Skocz do zawartości
jacex

GeForce 2 MX200 a temperatura

Rekomendowane odpowiedzi

1. Wiem, że temat nie na czasie.

2. Użyłem szukajki.

W/w karta, z radiatorem, grzeje się niemiłosiernie, nie w grach czy markach ale tak po prostu kiedy komp jest włączony i nic nie robi już po 3 min nie można jej dotknąć, czy to normalne?

Płyta:epox ep-3vsa2, 192 sdram 133 (2 różne marki), P3 733 (5,5x133), nic nie kręcone.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak cie martwi temperatora doloz jej jakis wiatrak na wolych obrotach i bedzie po problemie,,, dodatkowo ogl bys ja troche machnac do przodu :-D

najlepiej wiatrak duzy 80mm a jak to zrobic jak chcesz wiedziec to ci powiem :-)

Pozdro 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Błedów, żadnych nie ma, system po formacie, w sumie wszystko niby w porządku ale... gorąca, może tem typ tak ma? wiatraka nie dołoże bo .... to nie moja karta i komp. Aha, pamięci się nie grzeją. Czy przyczyną może być coś nie tak ustawione w biosie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Błedów, żadnych nie ma, system po formacie, w sumie wszystko niby w porządku ale... gorąca, może tem typ tak ma? wiatraka nie dołoże bo .... to nie moja karta i komp. Aha, pamięci się nie grzeją. Czy przyczyną może być coś nie tak ustawione w biosie?

Jak nie ma bledow to raczej nic jej sie nie powinno stac . Nie wiem jakbys musial namieszac w biosie zeby to on powodowal , no chyba ze w biosie od grafy ale watpie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GF2MX wberw pozorom nie powinny się dużo grzać, wystarczy wspomieć Creativa bez jakiegokolwiek radiatora czy wiatraka (fabrycznie), pamiętam także że mój poprzedni prolink mx200 z radiatorem grzał się średnio tzn. radiator był ciepły ale nie parzył nawet @200.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mailem kiedys MX-a 400 Herculesa - karta miala tylko radiatorek a tak sie grzała że można by na niej jajecznice smarzyc, odrazu dolozylem jej wentylatorek i chodzila tak u mnei rok czasu pozniej sprzedalem ja pewnej znajomej osobie i zdiolem wentylatorek :) i chodzi tak juz 2lata i pieknie chodzi :wink:

na oko miala tak 80C bo 3-5s i neimozna bylo palaca utrzymac (górna strona laminatu, radiator sam tez byl baaardzo goracy)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi