Skocz do zawartości
!3i$H

radeon 9200 w 3dmark2001 wynik 2700 punktow.PORAZKA why??

Rekomendowane odpowiedzi

wynik 2700 punktow to jest porazka !! niewiem dlaczego. Probowalem na wszystkich sterownikach i tych orginalnych i sciagnietych ze stronki ati oraz specjalnie do mojej karty z his-a (his excalibur). Czasem sie "wlancza" !@#! i wynik wskakuje na 6900.Zmiany te nie sa spowodowane moja ingerencja. Czasem tez wskakuje na wyzej podany wynik po zmianie ustawienia na pulpicie z 32 bitow do 16 bitow (w 3 d marku zostaja orginalne) Czyzby walnieta karta ? 8O o co chodzi .. :idea:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A robiles format c: po wsadzeniu nowej grafy ? Bo jak sie przesiadles np. z GF to reinstall obowiazkowy . Sprawdz jeszcze czy nie masz AA i Anizo wlaczone... Ja na moim radku robilem 8k wiec twoj wynik jest bardzo podejrzany . A VPU recovery nie wywala ci zadnych bledow ?

EDIT: sprawdz jeszcze czy masz dobrze radiator docisniety , bo moze sie rdzen przegrzewa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprzet mam jakies 3 tygodnie i wszystko co w nim mam jeszcze nowoscia pachnie , wczesniej mialem tnt rive zainstalowana (stary hd zostal ) ale robilem format partycji pod system . Chodzi mi na windzie xp. Anty aliasing .. w opcjach mam powylanczane wzaawansowanych ustawieniach jak i w benchmarku. anizo tez (chociaz niewiem co to jest :) )Vpu recovery wywala mi tylko przy colinie 3.0 jak na najnowszych sterownikach jezdze .w 3dmarku oraz innych progamach tego brak. Radiator dociskalem juz wielokrotnie a sadzac po temperaztuze ( na palec) to mysle ze zdaje egzamin.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tez mam slaby wynik w 3dmarku01 na swoim nowo zakupionym radeonie 9200. postaram sie jak najdokladniej opisac problem i plz o jakies sugestie :D tak wiec dotychczas uzywalem RIVA TNT 2 16mb. niedawno kupilem R9200 a dokładnie Gigabyte Radeon 9200, 128bit, 64mb DDR (wersja box, radiator+wentyl na karcie). karte kupilem w vobisie i tam na miejscu gosc ja wstawil, zainstalowal stery. wolalem zeby zrobil to na miejscu zeby upewnic sie ze karta bedzie dzialala. wszystko bylo ok. w domu gralem w GTA 3:VC i Divine Divinity. ze wzgledu na duza zmiane sformatowalem dysk i od nowa wina xp zainstalowalem i te stery, ktore byly w pudelku (catalyst 3.8 ) ale wydaje mi sie ze teraz gry gorzej chodza niz przedtem jak ten gosc z vobisa instalowal.

zaczalem testowac rozne stery: Catalyst 4.5 i Omegi oparte tez na Cat 4.5. znaczacej roznicy nie zauwazylem. w 3dmarku01 mam zawsze ok 3100 pkt. byc moze zwiazane jest to z moim slabym komputerem, a byc moze trzeba tylko cos poprzestawiac. ja sie za bardzo na tym nie znam, wiec prosze was o rade :)

MOJ KOMP:

mobo - AOpen MX6B/EZ (obsluguje radeona na agpx2, wiecej nie moze :? )

proc - Pentium III 500Mhz

pamiec - 128ram+64ram (chyba 133mhz, jakies noname chyba :? )

zasilacz - nie wiem, ale nie zmieniany od 2000 roku wiec na pewno mniej niz 300W

jesli mozna polepszyc dzialanie tej karty to opiszcie plz jak. moze to ma zwiazek z tym VPU Recovery, choc nie wiem co to jest :oops: pomozcie plz, ja nie bede tak meczyl jak ten kolega co tego topica zalozyl ;p

jak ktos chce to na gg pomoc moze :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi