AndiDVB Opublikowano 23 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2004 cytat... hmmm.... a to coś nowego Co ty jesteś jakims urzędnikiem z UE ??? że tak mówisz o karach ??? Kogo to wogóle będzie interestowac , przeciez będziesz miał swobode przemieszczania się a to czy będziesz pracować czy nie to już twoja sprawa. Przeicież nikt cię za granicą nie będzie rejestrować , a nawet jak przyjdzie jakas kontrola to możesz powiedzieć że pomagasz wujkowi.. ehhhh.... tak sie sklada ze prowadze z ojcem polska firme w BRD i zatrudniamy ponad 70 osob i jestesmy na biezaco ze wszystkimi przepisami a co za tym idzie rowniez ze wszystkimi furtkami jakie sa po 1 maja na zatrudnienie polskich pracownikow na terenie Niemiec i reszty krajow z EU. Ps. Naprawde zycze milego szukania pracy na zachodzie a co za tym idzie poczucia wartosci w podejmowanej jakiejkolwiek pracy . :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 23 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2004 to moze mi powiecie jak zalatwic by praca bya legalna??, zakladając ze gdzies w GB bede mial pracę załatwioną Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomcyk Opublikowano 23 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2004 to wy sie pie-prz-cie z przepisami....oficjelami........a ja wam mówie..ze mając troszki osobistego sprytu..zaparcia...i umiejetnosc ang. ( + ew kogos kto tam jest )mozna znależc robote!!!! moze nei u niemców(duzo kontroli w berlinie )..ale ktoby chcial dla szkopów robić ????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomcyk Opublikowano 23 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2004 poza tym jak bedą kogoś scigac to raczej tych zza buga...:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 23 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2004 Ps. Naprawde zycze milego szukania pracy na zachodzie a co za tym idzie poczucia wartosci w podejmowanej jakiejkolwiek pracy . :)A czy ja mówie o zachodzie ??? od czego mamy północ :lol: Ps. Używaj "[ quote ][ /quote ]" :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piaskoon Opublikowano 23 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2004 Mój brahol ma już załatwioną robotę w Londynie na budowie - wyjeżdża z qmplami. Ciekawe, że pracodawca przysłał mu trochę kasy żeby miał za co się komunikować (przecież internet miesięcznie wychodzi całe 30zł i to jeszcze na spółkę płacimy!! :lol: ). Ja tam pojadę z 1 kumplem ze studiów w lipcu, z tym że nie do Londynu, bo tam najciężej coś wydostać, raczej gdzieś "wyżej" ;). Oczywiście obojętne jest mi czy będę pracował legalnie czy nie, chociaż lepiej jak legalnie, bo minimalna stawka jest wtedy 4,5 funciaka za godzinę harówy, a tak to it all depends on... no ale kasa jak się będzie zgadzać to gut. I to wszystko zamiast zapier... u nas za 4zł/h. A tak uzbieram kaskę ehh.. choćby i tylko na te studia, to ile łatwiej będzie mi się żyło (i studiowało ;)), bez obawy, ze jak stracę pracę to studia szlag trafi. Warto tam wyjechać, oj warto! A na work&travel radzę uważać, bo wiele firm, które pośredniczą w tym, mimo, że ich nazwy widnieja wraz z adresami, nr tel., itp na stronie rządowej, to są oszuści. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitbull82 Opublikowano 23 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2004 Zna ktoś może namiary na kilka "miejsc pracy" gdzieś w krajach UE :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aster Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2004 wedlug mnie jezeli szukasz pracy to nie szukaj pracy przez polakow/polskie firmy etc, bo masz mniejsze szanse na zarobek, ale to tylko moje odczucie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2004 faktycznie najlepiej jest miec tam juz jakas "wtyczke" i jechac na pewniaka... zreszta jak ma sie kogos znajomego pod reka to jest jeszcze razniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2004 spokojnie eu zadba o swój rynek pracy.Zachód nie jest głupi coś mi sie o uszy obiło że wszystkie kraje po 1 mają ZAOSTRZYC politykę względem pracujących na czarno (nie chce nikogo obrażać ).zachód jest piękny dla polaków ale jaka to praca ?? wracasz po 3 miechach do polski a apropo czy Polska nic nie oferuje ?? ja myśle że na styku zachód/polska będzie praca (tłumacze,budowlańcy) tak jak ktoś z powyrzszych forumowiczów napisał zachód do nas powoli sie przenosi bo mimo podatków unas jest tańsza i wykaflifikowana siła robocza pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Fajnie zachód będzie się bronił przed napływem taniej siły roboczej ale co z Polską , przecież do nas będą ściągać goście ze wschodu za poszukiwaniem pracy . Jak polska zamierza się obronić ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam_M Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Fajnie zachód będzie się bronił przed napływem taniej siły roboczej ale co z Polską , przecież do nas będą ściągać goście ze wschodu za poszukiwaniem pracy . Jak polska zamierza się obronić ?? bedzie beedzie .. i unia nam w tym pomoże... w cholere kasy nam dali na uszczelnienie granicy wschodniej .. to i na tym polu nie mogą być bierni.. więc don't wory be hapy a poki co .. w polsce jest i tak duże bezrobocie wiec pracodawca jak juz na czarno będzie załatwiał ludzi to napewno nie weźmie jakiegoś rusa ale da naszym zarobić .. bo tak czy siak będzie płacił minimum.. a lepiej swojaka <span style="color:red;">ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span></span> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...