Luc312 Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2004 A wiec mam taki problem :? Mam komputer jush jakies dwa lata jest to zintegrowana płyta VIA U8868 karta taka jak w temacie, 256RAM w tym jeden pasek z kingstona, procek Celeron 2.0 GHz, dysk 40gb... Po uruchomieniu Benchmarka okazało sie że karta wyciąga maksymalnie 4300 :cry: na oryginalnych sterach... Po wgraniu nowszych np. 41.09 było jeszce gorzej ledwo 4000 pkt. Czy ktoś byłby w stanie powiedzieć co zrobic aby karta była wydajniejsza ???? U kolesia od którego ją zakupiłem wynik był od 7000 pkt do 8000 pkt. Bardzo proszę o pomoc. Jeśli był jush taki post to sorry :lol: PS: Koleś tesh miał 256 Ramu, jakoś 1.7 GHz a płyty nie pamiętam Pozdro dzieki za odpowiedzi :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2004 patrz swoj opis kompa celek robi swoje duren go bierze jak chce :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIOSKARPA Opublikowano 23 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2004 Pobaw się ze sterami (ja jade na 42.86 nonstop :D ) pozatym celeron 2.0 to niebardzo wydajny proc, wypadało by go szprycnąć lekko :D i mało ramu pod takim cfg, i podejrzewam ze 256/266mhz :? Kumpel na Celku 2000@2800 :twisted: i mx440(chyba 64bit) miał 5k w 3dm2k1. Dla porównania ja na T 1200@1490 i mx400 @230/380 max wynik miałem 3184 pkt :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavełek Opublikowano 23 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2004 Tak jak koledzy napisali na bank jest to wina Celka który w 3D wypada poprostu cieniutko nawet takie grafy jak 440/460 nie moga psie przy nim wykazać... ogólnie te procesory to porażka totalna i nadają sie do biur... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luc312 Opublikowano 23 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2004 Czyli albo wymiana procka albo przynajmniej mały overclocking na 2.5 :D Da to coś ???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavełek Opublikowano 23 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2004 lepsze rezultaty da wymiana... dużo lepsze jeśli bedzie to nowa platforma i AMD albo jakiś P4 choć te drogie... a narazie podkręć procka :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 23 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2004 1. Jak masz kase, zmieniaj na AMD. 2. ta karta tyle ze Gainwarda krecila mi sie na 340/714 wiec cos cienko u Ciebie.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luc312 Opublikowano 23 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2004 1. Jak masz kase, zmieniaj na AMD. 2. ta karta tyle ze Gainwarda krecila mi sie na 340/714 wiec cos cienko u Ciebie.... Ad1. Narazie kasy nie mam bo kupiłem karte :D Ad2.a co do taktowania to jeszcze nie próbowałem więcej niż 330/560 a napewno pójdzie dużo więcej. Mam kolejny problem, chcialem podkrecic procesor ale w biosie nie ma żadnej funkcji zwiekszania Mhz. Albo mam zablokowane przez produc. albo nie umie znaleźć tej opcji: z tego co wiem to jest to CPU HOST Frequency [tak było napisane w gazecie]. Niewiem natomiast jak sie podkręca poprzez ustawienia zworków, niewiem nawet gdzie sie tego szuka :wink: Jak ktoś jest tak dobry to proszę o pomoc i z góry dziękuje za odpowiedzi :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek-GiereQ Opublikowano 23 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2004 no te celki niesa najmocniejsze i hyba maja wolna magistrale ja bym jeszcze w biosie popatrzył czy masz agp4x lub 8x właczone bo czasem fabrycznie jest 2x pozatym agp apeure size ustaw na 2*wiecej pamieci niz ma karta wiec jak masz 64mb na karcie to ustaw 128 no i poszukacj fast write itp powinno coś pomoc pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luc312 Opublikowano 23 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2004 To jak pomoże mi ktoś podkręcić celerona 2.0 ghz ???? Sorry że post jest w Karty Graficzne ale nie ma sensu robic nowego tematu i zaśmiecać forum... Szukałem na forum czy czasem nie ma ale nic a jak jush coś to mi to nic nie mówiło ::D: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIOSKARPA Opublikowano 23 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2004 Kumpel wykręcił celka z 2000 na ponad 2800mhz, nawet do windu wstał na moment na 3000mhz, ale już chyba zasilka niewyrabia i pamiątki :] Kręcił kompa przez FSB na mobo gygabite, czy jakoś tak ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luc312 Opublikowano 23 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2004 Ja nie moge krecic przez FSB bo nie mam takiej opcji w Biosie :[ [jesli to o to chodzi] jakie są inne sposoby OC procka ???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIOSKARPA Opublikowano 23 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2004 Instrukcja obsługi do mobo i zworki! Nowy bios! Zreszta wszystko wałkowane jest już nonstop więc polecam opcje szukaj, znjadziesz napewno ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...