Milo Opublikowano 18 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2002 Kupiłem 6 dni temu karte Gigabyte Radeon 8500 Deluxe zainstalowałem sterwoniki najnowsze do tak zwanych Klonów i programik V-tuner i tak procesor na karcie graficznej osiaga temperature miedzy 70 a 80 stopni celcjusza jak gram to nawet do 87 wentylator wogule prawie nie działa dopiero jak go poruszam :( czy to jest wina karty czy programu jezeli programu to co trzeba ustawic zeby włączyc wentyla i jakie napiecie?!?!?! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 19 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2002 po pierwsze: Czy przed zainstalowaniem V-tuner wenylator się kręcił? Jak nie to zobacz na karcie tam jest taki kabelek prowadzący do wentylatora może wypadł z karty (tam jest taka wtyczka). Po drógie: Nie kombinowałeś nic w ustawieniach v-tunner? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 19 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2002 po pierwsze: Czy przed zainstalowaniem V-tuner wenylator się kręcił? Jak nie to zobacz na karcie tam jest taki kabelek prowadzący do wentylatora może wypadł z karty (tam jest taka wtyczka). Po drógie: Nie kombinowałeś nic w ustawieniach v-tunner? Nie mow mi, ze mozna programowo wylaczyc wiatrak. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartez Opublikowano 19 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2002 Zobacz czy osłona wentyla na karcie go nie blokuje. U mnie właśnie tak było. Odkręć tą osłonę zupełnie (mniej hałasu i prewność że blokować się nie będzie) ale nie wkładaj tam paluchów bo mnie ten wentylator rozcioł skóre :(. Dział ci V-tuner bo mnie nie (WIN XP). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milo Opublikowano 19 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2002 Ja tam nie bede sie bawił tylko jade do sklepu bo mnie to juz wkur...... :x Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coil Opublikowano 19 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2002 hehe, chyba kupiłeś ten sam egzemplarz co ja. Temp. jak na sacharze, wiatraczek trzeba "popchnąć"... znamy to. Ja od razu oddałem i dostałem nową i wszystko OK. Radzę jak najszybciej zrobić to samo. Jakim cudem udało Ci się zainstalować inne stery niż Gigabyte 8O ? Coil Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milo Opublikowano 19 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2002 I juz po wszystkim wymieniłem karte na nowa i jest LUKSUS cichutka i wogule szkoda gadac a jeszce do tego ta temperatura ach :) dzieki wszystkim za zangazowanie!!!Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coil Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 I juz po wszystkim wymieniłem karte na nowa i jest LUKSUS cichutka i wogule szkoda gadac a jeszce do tego ta temperatura ach :) dzieki wszystkim za zangazowanie!!!PozdrawiamZ ciekawości: jakie tam masz ciepełko (bez skojarzeń proszę), i jakie obecnie sterówki? Coil Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milo Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Temperatura na pulpicie 60-63 stopnie celcjusza a jak gram osotro to 68 najwyzsza była ale naprawde długo grałem a stery to CATALYST 6-13-10-6118. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Temperatura na pulpicie 60-63 stopnie celcjusza a jak gram osotro to 68 najwyzsza była ale naprawde długo grałem a stery to CATALYST 6-13-10-6118. wow!!! :wink: nieźle ci się grzeje twój athlon!!! co ty masz za cooler?! u mnie nawet podczas grania rzadko kiedy przekracza 50st. przy zamknietej budzie tyle że wstawiłem wentyla w boczną ściankę (w pleksę) ale kiedy go nie miałem to temp. była max ale to naprawdę max 54 stopnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milo Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Kolego my tu o KARCIE GRAFICZNEJ GADAMY!!!!!!!!!a nie o procku Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 po pierwsze: Czy przed zainstalowaniem V-tuner wenylator się kręcił? Jak nie to zobacz na karcie tam jest taki kabelek prowadzący do wentylatora może wypadł z karty (tam jest taka wtyczka). Po drógie: Nie kombinowałeś nic w ustawieniach v-tunner? Nie mow mi, ze mozna programowo wylaczyc wiatrak.Hehe jasne, ze można nie wiedziałeś? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Mozna wylaczyc wiatrak na karcie graficznej bez ingerowania w hardware ? Powiedz mi jak i jakim programem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Tz to tylko można zrobić na karcie Gigabyte i programem v-tuner. Ustawiasz nawet prędkość wiatraczka jak jest zagłośny mozesz także dać go na disable i nie będzie chodził... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milo Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Bo to jest właśnie GigaByte :D a nie jakaś tam niewiadomo jaka firma np Club 3D Jupiter i takie tam!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Khunu Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 A ja tam nawet ciepełka nie mogę podejrzeć. Jak mi się Radek zahajcuje to ani nie zdążę gaśnicy spod biurka wyciągnąć. Nie miałem pojęcia, że te karty się tak grzeją. Chyba se fundnę lepszy wiatrak na grafę, możecie coś konkretnego polecić? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coil Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 wow!!! :wink: nieźle ci się grzeje twój athlon!!! co ty masz za cooler?! u mnie nawet podczas grania rzadko kiedy przekracza 50st. przy zamknietej budzie tyle że wstawiłem wentyla w boczną ściankę (w pleksę) ale kiedy go nie miałem to temp. była max ale to naprawdę max 54 stopnie:lol: :lol: :lol: No i proszę !!! "Mój athlon" grzje się trochę mniej 58-66 (wentylek turbo). Coil Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milo Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 A ja na temat mojego słabiutkiego Athlonka nie będe sie wypowiadał :wink: poniewaz i tak w niedługim czasie zmieniam na mocniejszego :D własnie nie chciałby ktos kupic Athlona 1000 i Karty Graficznej Asus V7100 Tv-out :) obydwie zeczy na gwarancji i mało co uzywane pisze powaznie!!!jak cos to na E-maila!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Kolego my tu o KARCIE GRAFICZNEJ GADAMY!!!!!!!!!a nie o procku Czasami gada się o hardware a kończy na software. :lol: Ale sorki nie czytałem całego tematu tylko ostatni post :oops: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milo Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Ok nie ma sprawy ale na drugi raz czytaj uwaznie wszystkie tematy zanim napiszesz cos a po 2 jak juz zapewne zauwarzyłes nawet dobrze ze szczeliłes gafe he :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...