Skocz do zawartości
Milo

Gigabyte Radeon 8500 Deluxe

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem 6 dni temu karte Gigabyte Radeon 8500 Deluxe zainstalowałem sterwoniki najnowsze do tak zwanych Klonów i programik V-tuner i tak procesor na karcie graficznej osiaga temperature miedzy 70 a 80 stopni celcjusza jak gram to nawet do 87 wentylator wogule prawie nie działa dopiero jak go poruszam :( czy to jest wina karty czy programu jezeli programu to co trzeba ustawic zeby włączyc wentyla i jakie napiecie?!?!?!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po pierwsze:

Czy przed zainstalowaniem V-tuner wenylator się kręcił?

Jak nie to zobacz na karcie tam jest taki kabelek prowadzący do wentylatora może wypadł z karty (tam jest taka wtyczka).

Po drógie:

Nie kombinowałeś nic w ustawieniach v-tunner?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po pierwsze:

Jak nie to zobacz na karcie tam jest taki kabelek prowadzący do wentylatora może wypadł z karty (tam jest taka wtyczka).

Po drógie:

Nie mow mi, ze mozna programowo wylaczyc wiatrak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zobacz czy osłona wentyla na karcie go nie blokuje. U mnie właśnie tak było. Odkręć tą osłonę zupełnie (mniej hałasu i prewność że blokować się nie będzie) ale nie wkładaj tam paluchów bo mnie ten wentylator rozcioł skóre :(. Dział ci V-tuner bo mnie nie (WIN XP).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe, chyba kupiłeś ten sam egzemplarz co ja. Temp. jak na sacharze, wiatraczek trzeba "popchnąć"... znamy to. Ja od razu oddałem i dostałem nową i wszystko OK. Radzę jak najszybciej zrobić to samo.

Jakim cudem udało Ci się zainstalować inne stery niż Gigabyte 8O ?

Coil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I juz po wszystkim wymieniłem karte na nowa i jest LUKSUS cichutka i wogule szkoda gadac a jeszce do tego ta temperatura ach :) dzieki wszystkim za zangazowanie!!!Pozdrawiam

Z ciekawości: jakie tam masz ciepełko (bez skojarzeń proszę), i jakie obecnie sterówki?

Coil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Temperatura na pulpicie 60-63 stopnie celcjusza a jak gram osotro to 68 najwyzsza była ale naprawde długo grałem a stery to CATALYST 6-13-10-6118.

wow!!! :wink: nieźle ci się grzeje twój athlon!!! co ty masz za cooler?! u mnie nawet podczas grania rzadko kiedy przekracza 50st. przy zamknietej budzie tyle że wstawiłem wentyla w boczną ściankę (w pleksę) ale kiedy go nie miałem to temp. była max ale to naprawdę max 54 stopnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po pierwsze:

Po drógie:

Nie mow mi, ze mozna programowo wylaczyc wiatrak.
Hehe jasne, ze można nie wiedziałeś?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja tam nawet ciepełka nie mogę podejrzeć. Jak mi się Radek zahajcuje to ani nie zdążę gaśnicy spod biurka wyciągnąć. Nie miałem pojęcia, że te karty się tak grzeją. Chyba se fundnę lepszy wiatrak na grafę, możecie coś konkretnego polecić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wow!!!  :wink: nieźle ci się grzeje twój athlon!!! co ty masz za cooler?! u mnie nawet podczas grania rzadko kiedy przekracza 50st. przy zamknietej budzie tyle że wstawiłem wentyla w boczną ściankę (w pleksę) ale kiedy go nie miałem to temp. była max ale to naprawdę max 54 stopnie

:lol: :lol: :lol:

No i proszę !!! "Mój athlon" grzje się trochę mniej 58-66 (wentylek turbo).

Coil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja na temat mojego słabiutkiego Athlonka nie będe sie wypowiadał :wink: poniewaz i tak w niedługim czasie zmieniam na mocniejszego :D własnie nie chciałby ktos kupic Athlona 1000 i Karty Graficznej Asus V7100 Tv-out :) obydwie zeczy na gwarancji i mało co uzywane pisze powaznie!!!jak cos to na E-maila!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...