Skocz do zawartości
pawellec

Ratunku !! Ta grafa jest az tak mierna !!???

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Niedawno kupilem sobie Leadtek A340 256 VIVO Fx 5200 ULTRA. A to dlatego iz mialem okazje ja nabyc po dosc okazyjnej cenie :lol: . Po wielu testach jakie czytalem ta grafa w 3dMarku 2001 powinna miec ok. 10000p albo wiecej( po podkręceniu widziałem nawet 14000). Wrzucam do kompa na sterach 56.72 i wynik 6700 (!!!) 8O . Przeciz to jest jakis koszmar. Czy grafa normalnie kosztujaca 500zl moze byc az tak mierna. A moze cos pokrecilem w ustawieniach albo juz nie wiem co. Mój komp to Athlon 2600+, 512DDR 400, stery 56.72. Jakie sa najlepsze stery do tej grafy. Ile ją idzie podkręcić ? I w sumie jaka powinna być max temperatura dla pamiatek i proc bo jest czujnik i temp pokazuje?? POMOCY ! :( :( :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm ile razy to juz widziałem

Ustaw ramy na synchro z prockiem

FAst Write włącz

ustaw w biosie tyle ile ma karta mb pmieci

DX 9.0 b

karzda karta sie inaczej kreci tak jak procki musisz sam powoli podciagąc mhz najpierw pamieci a puzniej rdzenia powoli do przodu i test 3dmarka 2001 i 2003 jesli przejdze bez artefarktow i bez restartu to dalej o 5-10mhz jak dojedziesz do maxa to zjedz o 10-15mhz dla stabilnej pracy bo karta w czasie gry sie grzeje .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kolejny który płacze bo kupił wielkie g.o.w.n.o i shit jakim jest FX5200 niewzne czy ultra czy nie , to jest shit!!!!!!!!!!!!!!!!

Nie lepiej bylo kupic 15razy szybszego GeForce 4Ti4200 ???? he??? bys mial i 16 000 pkt !! jeleni sie ceni !!!!!!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kolejny który płacze bo kupił wielkie g.o.w.n.o i shit jakim jest FX5200 niewzne czy ultra czy nie , to jest shit!!!!!!!!!!!!!!!!

Nie lepiej bylo kupic 15razy szybszego GeForce 4Ti4200 ???? he??? bys mial i 16 000 pkt !! jeleni sie ceni !!!!!!!!!!

hehe dobre tez wszedzie widze w sklepach ze doradzaja FX 5200 ruulleezzz a TI 3 I TI4 to stare kart i stara technologia :)

ale na 2600+ to max 13000-14000pkt na TI4200@4600

na 2800+ Ti 4600 @310-700 ma ok 14300-14500pkt stery 43xx

Na wiekszych prockach nie sprawdzałem Ti4600 bo sprzedałem i koles na P4 HT 3000 ma 16xxx pkt na standardowych ustawieniach karty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Niedawno kupilem sobie Leadtek A340 256 VIVO Fx 5200 ULTRA. A to dlatego iz mialem okazje ja nabyc po dosc okazyjnej cenie :lol: . Po wielu testach jakie czytalem ta grafa w 3dMarku 2001 powinna miec ok. 10000p albo wiecej( po podkręceniu widziałem nawet 14000). Wrzucam do kompa na sterach 56.72 i wynik 6700 (!!!) 8O . Przeciz to jest jakis koszmar. Czy grafa normalnie kosztujaca 500zl moze byc az tak mierna. A moze cos pokrecilem w ustawieniach albo juz nie wiem co. Mój komp to Athlon 2600+, 512DDR 400, stery 56.72. Jakie sa najlepsze stery do tej grafy. Ile ją idzie podkręcić ? I w sumie jaka powinna być max temperatura dla pamiatek i proc bo jest czujnik i temp pokazuje?? POMOCY !  :(  :(  :(

Jezuu ile ty za nia zaplaciles ? 8O 8O Przeciez 100zl taniej miales 2xszybszego 4ti ze juz nie wspomne o tym , ze jest teraz promocja i za 530zl mozna kupic nowego 5600UltraI.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pawellec - sprawdzałes w AIDZIE lub w Rivie jakie ma taktowanie tak karta, i jaką magistrala pamięci

Sprawdz, a bedziesz wiedział czy nie zrobili cie w balona.

Jesli wzsystko jest Ok! to pozmieniasz coś w ustawieniach, dojdziesz do ładu i napewno wyciągniesz wynik powyrzej 9000pkt

Ja nie mam Ultra, sprzęt raczej gorszy od twojego, a wynik jak w podpisie.

Bedzie dobrze!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezuu ile ty za nia zaplaciles ?  8O  8O Przeciez 100zl taniej miales 2xszybszego 4ti ze juz nie wspomne o tym , ze jest teraz promocja i za 530zl mozna kupic nowego 5600UltraI.

Ale kolega pisze wyraznie: Niedawno kupilem sobie Leadtek A340 256 VIVO Fx 5200 ULTRA. A to dlatego iz mialem okazje ja nabyc po dosc okazyjnej cenie :lol:

A pozniej pisze: Czy grafa normalnie kosztujaca 500zl moze byc az tak mierna.

Z tego wniosek ze mogl dac za grafe np: powiedzmy 30 zlotych.

Czytac ze zrozumieniem txt ;)

PS.

Chyba ze ten emot :lol: w zdaniu ...ja nabyc po dosc okazyjnej cenie :lol: znaczy ze ta aktrakcyjna cena to wlasnie te 500 zeta ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezuu ile ty za nia zaplaciles ?  8O  8O Przeciez 100zl taniej miales 2xszybszego 4ti ze juz nie wspomne o tym , ze jest teraz promocja i za 530zl mozna kupic nowego 5600UltraI.

Ale kolega pisze wyraznie: Niedawno kupilem sobie Leadtek A340 256 VIVO Fx 5200 ULTRA. A to dlatego iz mialem okazje ja nabyc po dosc okazyjnej cenie :lol:

A pozniej pisze: Czy grafa normalnie kosztujaca 500zl moze byc az tak mierna.

Z tego wniosek ze mogl dac za grafe np: powiedzmy 30 zlotych.

Czytac ze zrozumieniem txt ;)

PS.

Chyba ze ten emot :lol: w zdaniu ...ja nabyc po dosc okazyjnej cenie :lol: znaczy ze ta aktrakcyjna cena to wlasnie te 500 zeta ;)

Ehhh ;) tak to jest jak sie rano zamiast sniadanie zjesc wchodzi sie na Tweak :D Fakt faktem nie anpisal ile za nia dal i to mnie zmylilo :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam tu autor posta

Podam wszystko co pamietam.

Po pierwsze karte nabyłem za 50 zł :lol: (tyle kosztowalo mnie porzezucenie sie z mx'a)

Dalej grafa ma standardowe taktowanie 300/405 zreszta to jest link do tej grafy :

http://sklep.benchmark.pl/pelny_10429.html

oraz naprzyklad taki link :

http://service.futuremark.com/compare?2k1=7351811

Dalej taK jak mowilem 6700 na standardzie wszystko bez zmiany niczego

podkrecilem z 300 na 365 i sie zaczyna grzac..tzn ok 90 stopni pokazuje czujka. Ale teraz najlepsze pamieci są na 405 i temp mam 41 stopni.. po podkreceniu do 520 mam 46 stopni...czy wszystko jest OK ? tzn boje sie dalej krecic te pamiatki bo cos padnie i fajnie bede mial..A z ustawieniami 365/520 mam 8000p.. Aha no i wszedzie w kazdej zakladce sterów pokazuje 5200 ultra wiec jest to ultra i w Aida pokazuje 128bit...A śmieszne jest to ze stery 44.03 ani 56.62 (!!!) nie widza tej grafy..Dzieki za zainteresowanie...Paweł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...