TanneR Opublikowano 18 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2002 Jak w temacie tyle tylko, że chodzi mi o przesiadkę z pierwszego modelu na drógi. Opłaca się??? Jakie będą różnice w temp ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 18 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2002 nie wydaje mi sie zeby warto bylo sie przesiadac jesli chodzi o kwestie wydajnosci moze bedzie troche cichszy ale pewnie nie bardzo RACZEJ NIE WARTO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brevis Opublikowano 18 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2002 nie wydaje mi sie zeby warto bylo sie przesiadac jesli chodzi o kwestie wydajnosci moze bedzie troche cichszy ale pewnie nie bardzo RACZEJ NIE WARTO popieram Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TanneR Opublikowano 18 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2002 No to co będzie lepsze ??? :cry: Tylko nie piszcie że WC albo Volcano :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wajus! Opublikowano 18 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2002 heh taner niemam juz slow do ciebie :lol: w ostatnim twoim temacie o colerze chyba ci wyjasnilem co i jak, pozatym kliknij szukaj i sie dowiedz co i jak ze wszystkim w szczegolach!! :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz3j Opublikowano 19 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2002 Nie polecam zmiany na d5TB nie zysaksz wiel , może byc jedynie ciszej... Polecałbym tobie wypolerowanie wkładki miedzianej na lustro w tym spire i to wszystko.. (ja tak zrobiłme i temp na D1000@1200 jest <42'c (2 dodatkowe wentyle w obudowie..) Spire vs d5TB + lepsze zapięcie (bezpieczniej zakłada się na procka, mniejsze prawdopodobieństwo uszkodzenia jądra) + wkładka miedziana (rozprawadziająca lepiej ciepło) + mniejsze kształty + lepiej wykończony dół (wkładka miedziana) ale i tak zalecam polerkę :D + wydajnośc zbliożona (można by sie spierać który jest wydajniejszy, ogólnie wydajności są dośc podobne) + w przypdaku gdy zasilacz jest umieszczony pionowo spire ma wiecej miejsca aby "zaciągnąć" powietrze - głosniejszy - wentyl ok.5000 obr/min d5TB ok.3000 obr/min wniosek: Ja nie wymieniałbym tego coolera, nie ma sensu (moim zdaniem) lepiej wypolerować wkładkę, dołożyc shima i tyle.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 19 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2002 Nie polecam zmiany na d5TB nie zysaksz wiel , może byc jedynie ciszej... Polecałbym tobie wypolerowanie wkładki miedzianej na lustro w tym spire i to wszystko.. (ja tak zrobiłme i temp na D1000@1200 jest <42'c (2 dodatkowe wentyle w obudowie..) Spire vs d5TB + lepsze zapięcie (bezpieczniej zakłada się na procka, mniejsze prawdopodobieństwo uszkodzenia jądra) + wkładka miedziana (rozprawadziająca lepiej ciepło) + mniejsze kształty + lepiej wykończony dół (wkładka miedziana) ale i tak zalecam polerkę :D + wydajnośc zbliożona (można by sie spierać który jest wydajniejszy, ogólnie wydajności są dośc podobne) + w przypdaku gdy zasilacz jest umieszczony pionowo spire ma wiecej miejsca aby "zaciągnąć" powietrze - głosniejszy - wentyl ok.5000 obr/min d5TB ok.3000 obr/min SpiderMAN napisał:(To akurat nie jest zadne porownanie) wniosek: Ja nie wymieniałbym tego coolera, nie ma sensu (moim zdaniem) lepiej wypolerować wkładkę, dołożyc shima i tyle.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz3j Opublikowano 19 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2002 Nie polecam zmiany na d5TB nie zysaksz wiel , może byc jedynie ciszej... Polecałbym tobie wypolerowanie wkładki miedzianej na lustro w tym spire i to wszystko.. (ja tak zrobiłme i temp na D1000@1200 jest <42'c (2 dodatkowe wentyle w obudowie..) Spire vs d5TB + lepsze zapięcie (bezpieczniej zakłada się na procka, mniejsze prawdopodobieństwo uszkodzenia jądra) + wkładka miedziana (rozprawadziająca lepiej ciepło) + mniejsze kształty + lepiej wykończony dół (wkładka miedziana) ale i tak zalecam polerkę :D + wydajnośc zbliożona (można by sie spierać który jest wydajniejszy, ogólnie wydajności są dośc podobne) + w przypdaku gdy zasilacz jest umieszczony pionowo spire ma wiecej miejsca aby "zaciągnąć" powietrze - głosniejszy - wentyl ok.5000 obr/min d5TB ok.3000 obr/min SpiderMAN napisał:(To akurat nie jest zadne porownanie) Andrz3j napisał:(To akurat nie jest żaden komentarz tylko bzdecik... :lol: ) wniosek: Ja nie wymieniałbym tego coolera, nie ma sensu (moim zdaniem) lepiej wypolerować wkładkę, dołożyc shima i tyle.. A CO TO JEST JEST PORÓWNANIE ?????!!!!! :lol: Oki możesz to nazwać przedstawieniem danych producenta odnośnie rzeczywistych obrótów na minute..... :lol: Cos w tym PORÓWNANIU jest nie tak???? Zazwyczaj większa ilośc obr/min zwiazana jest m.in. z: - większą głosnością coolera - szybszym zużywaniem się łożysk - większym bólem jak włozysz tam palca lub.. :lol: :lol: - .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 19 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2002 Nie polecam zmiany na d5TB nie zysaksz wiel , może byc jedynie ciszej... Polecałbym tobie wypolerowanie wkładki miedzianej na lustro w tym spire i to wszystko.. (ja tak zrobiłme i temp na D1000@1200 jest <42'c (2 dodatkowe wentyle w obudowie..) Spire vs d5TB + lepsze zapięcie (bezpieczniej zakłada się na procka, mniejsze prawdopodobieństwo uszkodzenia jądra) + wkładka miedziana (rozprawadziająca lepiej ciepło) + mniejsze kształty + lepiej wykończony dół (wkładka miedziana) ale i tak zalecam polerkę :D + wydajnośc zbliożona (można by sie spierać który jest wydajniejszy, ogólnie wydajności są dośc podobne) + w przypdaku gdy zasilacz jest umieszczony pionowo spire ma wiecej miejsca aby "zaciągnąć" powietrze - głosniejszy - wentyl ok.5000 obr/min d5TB ok.3000 obr/min SpiderMAN napisał:(To akurat nie jest zadne porownanie) Andrz3j napisał:(To akurat nie jest żaden komentarz tylko bzdecik... :lol: ) wniosek: Ja nie wymieniałbym tego coolera, nie ma sensu (moim zdaniem) lepiej wypolerować wkładkę, dołożyc shima i tyle.. A CO TO JEST JEST PORÓWNANIE ?????!!!!! :lol: Oki możesz to nazwać przedstawieniem danych producenta odnośnie rzeczywistych obrótów na minute..... :lol: Cos w tym PORÓWNANIU jest nie tak???? Zazwyczaj większa ilośc obr/min zwiazana jest m.in. z: - większą głosnością coolera - szybszym zużywaniem się łożysk - większym bólem jak włozysz tam palca lub.. :lol: :lol: - .... Chodzi mi o to, ze Spire ma wiatrak 60mm, a TITAN 80mm, i nie mozna porownywac ich dwoch bezposrednio. A ja zrozumialem Ciebie wlasnie w ten sposob. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...