Skocz do zawartości
tek

problem z plyta/karta graf

Rekomendowane odpowiedzi

mam nastepujący problem:

wczoraj kupilem sobie nowy dysk i po podłączeniu go do kompa przestała mi chodzic karta graf :( (ten gf ktory mam w podpisie). Nie kręci sie wiatraczek, komputer nie wstaje, słychac tylko kilkukrotne 'pikanie' z brzęczka (przy probie wlaczenia kompa), na moniotrze pojawia sie 'no signal input'

moze przy montowaniu dysku niechcący ruszylem jakąś zworke/ wyskoczył z płyty gł. jakis kabelek (eh, zdolny jestem...)?

od razu podłączyłem tego gf do innego kompa (z celeronem i płytą intela na pokładzie) i tam na szczęście działał..

pozniej podłączyłem starego gf2mx do mojego kompa i okazało sie ze działa... co jest ? :(

w skrócie: działa stary g2mx a nie działa gf fx 5600 (wczesniej chodził bez zarzutu)

jesli ktos wie co sie dzieje to prosze o pomoc.. z góry dzięki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok odłączyłem wszystkie niepotrzebne dyski/cd i nadal nic..

dziwie sie bo przedtem (od jakichs 3 miesiecy) karta chodzila bez zarzutu..

kazik2000: model zasilacza? hmm (jesli to jest to.. :) ):

Codegen 300W, model 300X

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zasiłka może nie domagać. Jest całe mnóstwo topików na forum odradzających używanie bardzo kiepskiej marki zasilacza do sprzętu wartego na oko 1500zł. Naprawdę lepiej się zaopatrz np. w taniego i bardzo dobrego Fortrona 300W (patrz mój opis) lub Modecoma 350W opartego na tym modelu (oznaczenie FSP chyba)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

updejt:

wymiana zasilacza nic nie dała :( zresztą to chyba nei wina zasilacza, skoro po zostawieniu samego geforce i tak komp nie wstaje.. :(

jakies pomysly? nie chce zeby karta graf lezala w szufladzie.. eh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi