THORGAL Opublikowano 18 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2002 Jaki klawisz odpowiada za domyslne ustawienia biosu przy starcie kompa ? Jak spowodowac zeby bios wystartowal z ustawieniami domyslnymi ? Ustawilem w biosie cas latency z 3 na 2 i teraz mi piszczy komp tak jakby nie widzial pamieci :( piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii .............. :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 18 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2002 to zalezy od producenta plyty glownej lub dostawcy komputera " optimus , adax , compaq itp " jak chcesz domyslne ustawienia biosu i mozesz rozkrecic kompa to masz zworke CLEAR CMOS gdzies w poblizu baterii na plycie glownej a jak nie znajdziesz zworki to wyjmij na chwile baterie o ile oczywiscie mozesz rozkrecic kompa ... ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
THORGAL Opublikowano 18 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2002 No to apud <-- to nie moj komp jest na gwarancji i ma smieszne plomby :( teraz jakis madrala z serwisu powie no prosze pana to jest powazny problem placi pan 500 a ja bede musial kumplowi zwracac :( a chcialem tylko przyspieszyc pamiatki robilem to juz nie raz na roznych kompach i chodza nawet lata a ten mi popsul weekend :( @#$#%!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 18 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2002 jest jeszcze jedna sztuczka co prawda 15% gwarancji ze sie uda ale warto jak wlaczysz kompa i bedzie piszczal to wyciagnij mu wtyczke zasilajaca 220V i podlacz spowrotem przy niektorych plytach glownych " zwlaszcza kiepskich " jest szansa ze bios sie wyzeruje jak sie nie uda to jak znasz producenta plyty glownej radzil bym napisac e-maila do nich moze akurat jest jakis sposob Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
THORGAL Opublikowano 18 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2002 jest jeszcze jedna sztuczka co prawda 15% gwarancji ze sie uda ale warto jak wlaczysz kompa i bedzie piszczal to wyciagnij mu wtyczke zasilajaca 220V i podlacz spowrotem przy niektorych plytach glownych " zwlaszcza kiepskich " jest szansa ze bios sie wyzeruje (wtyczka nic nie dala ale kiedys jak mial taki sam problem to zrobil wlasnie numer z wtyczka i zaskoczyl ) Wczesniej koles mial juz takie piski pamieci czy myslisz ze jak zmniejszylem im cas latency z 3 na 2 to mogly pasc bo mialy wade od poczatku ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 18 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2002 pasc nie padly ale nie wyrabiaja na cl 2 i podczas startu kompa wtedy kiedy plyta glowna zgrywa BIOS do RAM-u powstaje tyle bledow ze nie jest w stanie wystartowac ot co , dlatego komp piszczy , on mysli ze albo nie ma ramu albo jest uszkodzony ale mu sie tak tylko zdaje :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adams_ Opublikowano 19 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2002 wcisniety INSERT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 19 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2002 Jaki klawisz odpowiada za domyslne ustawienia biosu przy starcie kompa ? Jak spowodowac zeby bios wystartowal z ustawieniami domyslnymi ? Ustawilem w biosie cas latency z 3 na 2 i teraz mi piszczy komp tak jakby nie widzial pamieci :( piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii .............. :( Trzymaj Insert przy starcie!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2002 Insert albo End. ten drugi działał na mojej starej Elpinie MVP3 (k6-2 400) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
THORGAL Opublikowano 19 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2002 Insert ustawia domyslne wskazania procka, reszta stoi tak jak stala, sprawdzilem na moim kompie End nie wiem nie mam dostepu teraz do PC ale chyba tez probowalem Teraz tak: Czy koles sprzedajacy takie pamieci nie reagujace na cl 2 mogl nie wiedziec ze sa cienkie, czy raczej wcisnal jakis szmelc ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczor Opublikowano 19 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2002 THORGAL - chopie ale Ty się męczysz !! weź od kogoś pożycz ramy wsadź Sobie poustawiaj,wyjmij,wsadź Swoje własne i bedzie OK BIOS po wyciągnięciu ramu chyba nie pozmienia nic(mogę się mylić :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
THORGAL Opublikowano 19 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2002 THORGAL - chopie ale Ty sie˛ me˛czysz !! wez´ od kogos´ poz˙ycz ramy wsadz´ Sobie poustawiaj,wyjmij,wsadz´ Swoje w?asne i bedzie OK BIOS po wycia˛gnie˛ciu ramu chyba nie pozmienia nic(moge˛ sie˛ mylic´ :!: Po 1 tam sa plomby po 2 nie mam Rimm-ow :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2002 bierz kompa do naprawy i bajeruj a jezeli beda pieprzyli cos o cenach naprawy to JUZ NA POCZATKU przed oddaniem pytaj co i ile pieprzone gnojki w serwisach zawsze oszukuja -- pamietam jak mialem 386 zalozylem niechcacy haslo na bios a bylem wtedy malym szczylem wiec placz rozpacz itd mamuska zawiozla kompa do naprawy i sciagneli z niej 40 zlotych wtedy to bylo jeszcze chyba przed denominacja wiec dla czepialskich niech bedzie 400 000 i kiedy znow cos zamotalem w biosie kompa zawiozl znajomy mamuski znajacy sie na komputerach i od niego wzieli 5 zlotych -- 50 000 ............. :evil: :twisted: aha jest jeszcze jedno wyjscie zassaj z inetu wirusa ktory resetuje bios :evil: :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
THORGAL Opublikowano 19 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2002 Dobre :)) A skad ten wirus ? Jak sie nazywa ? Tam go nie wrzuce ale mnie prywatnie by sie przydal :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczor Opublikowano 19 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2002 Dobre :)) A skad ten wirus ? Jak sie nazywa ? Tam go nie wrzuce ale mnie prywatnie by sie przydal :) MORTAR VI - od razu kupisz Sobie nowy dysio i mobo :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brevis Opublikowano 19 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2002 To glupio,ze masz obudowa opieczentowana,trzeba bylo kupic zeby miec gware na kazde czesc z osobna :wink: :wink: Wtedy no problem! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...