Skocz do zawartości
Gość Kyniek

Danger Den - WaterWetter

Rekomendowane odpowiedzi

WaterWetter® Supercoolant is a unique wetting agent for cooling systems which reduces coolant temperatures by as much as 30°F. This liquid product can be used to provide rust and corrosion protection in plain water for racing engines, which provides much better heat transfer properties than glycol-based antifreeze. Or it can be added to new or used antifreeze to improve the heat transfer of ethylene and propylene glycol systems. Designed for modern aluminum, cast iron, copper, brass, and bronze systems.

----

Tekst zapozyczony z dangerden.com

w bardzo dowolnym i skroconym tlumaczeniu :

Plyn zapobiegajacy korozji, rdzy, zamarzaniu, polepszajacy wlasciwosci cieplne plynu chlodniczego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to to wiem... czytałem... i dlatego nasżły mnie myśli że to jest to samo co płyn chłodniczy... - spełnie te same funkcję... chyba jednak zaopatrze się w samochodowym ;)

Update:

Czy ktoś ma tą substancję?? Ile to daje?? konkretnie i stopni mniej?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no tak - ale mogli by się chociaż pochwalić i powiedzieć czy warto :| ale z tego co się dowiedziałem to jest płyn chłodniczy - np. zawiera glokol.... skąd my to znamy.... a mnie interesuje głównie czy warto walić coś innego niż woda....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam i uzywam WW+UV-Dye Green plusy sa takie ze nic nie rdzewieje , a minusy ze zjebi.... cie smierdzi :? co do temp powiedziane jest ze polepsza wlasciwosci przewodzenia ciepla ale takowych nie stwierdzilem bo nie mam jak sprawdzic przed i po.

No i kolorek z green zminiel sie na bradziej pomarańczowy. kupilem go w proline 39zl ok. listopada jak mieli kilka sztuk. Ile wlalem?: 0,5 butelki na uk. ktory ma pi*drzwi 3l.

Czesc bloczkow mam z plexi topem i nie stwierdzilem zadnych sniedzen rdzewien itp. ale na wezach po 4 misiacach albo wiecej zaczyna sie robic troche brazowego osadu nie wiem czy to wina wykonania mojego bloku na HDD czy WW ale jest cos takiego.

IMO napewno nie jest to to co daja na stacjach benzynowych a juz napewno nie glikol bo uzywalem gliko-shela w uk. przedtem i wystarczy ze pompa nie chodzila prze 0,5h i juz byly korzuchy jak na budyniu FE i nie dalo sie tego pozbyc :?

IMO WW jest to jakis tam inhibitorek korozji (moze ..... szukalem w notatkach z laborek ale za cholere nie moge znalezc ale cos byla takiego jak mocznik chyba :roll: ) do tego cos podbnego do glikolu ale dla nizszych temp.zeby przy 30*C nie robiły sie korzuchy + jakiś różowy barwniczek i dobra reklama.

Jak juz macie czyms zatapic to Copalem ale jest dorzszy 70zl z tym ze butelka jest na (tez nie pamietam ale chyba 500l wody :twisted: )

[update] 4x edytowalem tego posta i nadal wydaje mi sie strasznie debillny :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gdzie tam - jest spoko ;) post jest w porządku :) może pod koniec wakacji jak mi trochę pieniążków zostanie to poszukam... może kumple będzie wyjeżdżał do stanów to poproszę go o WW i Maze4 :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gdzie tam - jest spoko ;)  post jest w porządku :)  może pod koniec wakacji jak mi trochę pieniążków zostanie to poszukam... może kumple będzie wyjeżdżał do stanów to poproszę go o WW i Maze4 :D

nie lepiej RBX ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm natchnąłem się na zamówienia zbiorowe i tam parę osób zamawiało WaterWetter

Np. ja ;)

Ogolnie WW dodalem do swojego WC juz daaawno temu (hmmm rok?). Kolor jest paskudny- bladorozowy. Co do polepszenia sprawnosci calego uklad- temperatura poleciala o 1C w dol w porownaniu ze zwykla destylowka.

Czyli praktycznie o nic ;)

Jednak WW ma inne zalety (patrz drugi post tego tematu) dlatego moge go polecic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorry - przejęzyczyłem się - nie zdążyłem przeedytować posta :|

Mam Pytanko w związku z RBX - powiedzmy że obrabowałem bank i kupiłem RBX pod AMD ale się rozmysliłem i przesiadłem się na intela... da się uzywać RBX?? Czy myszę kupować nowego z zapinką pod intela... przeglądam stronę ale opisy są ubogie... nie to co na MCS ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm natchnąłem się na zamówienia zbiorowe i tam parę osób zamawiało WaterWetter

Np. ja ;)

Ogolnie WW dodalem do swojego WC juz daaawno temu (hmmm rok?). Kolor jest paskudny- bladorozowy. Co do polepszenia sprawnosci calego uklad- temperatura poleciala o 1C w dol w porownaniu ze zwykla destylowka.

Czyli praktycznie o nic ;)

Jednak WW ma inne zalety (patrz drugi post tego tematu) dlatego moge go polecic.

1*C to dla ciebie nic ?? :? :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisalem _praktycznie nic_ , a to roznica ;)

Swoja droga WW nie jest kupowane li tylko dla zbicia temp. a przedewszystkim dla jego cech inhibitora korozji co u mnie nie znajduje zastosowania=> nagrzewnica (chevett) i maze 3 to czysta ;) miedz przeciez.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bym nie bral RBX'a bo jest slabszy niz WW a nasz dobry polski jest ulepszona konstrukcja bazujaca na WW wiec IMO wybor jest prosty. po co przeplacac.

1st to czasami ogromna przepasc decydujaca o stabilnosci lub jej braku, ale wole swoj bladozielony kolor wody w ukladzie, bo rozowego bym nie zniosl.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm masz na myśli Nukleona?? Polska konstukcja... Hmmm ulepszony WW - jej :oops: gubię się...

P.S. Na dniach się dołączę do twojego temu SETI ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm.... Uriel... ponoć już jest wersja 2.5.... Jeszcze jedno pytanie... ale się nie śmiejcie - Uriel jest od CFD.... no tak... ale czy CFD jest polskie?? Powiedziałeś polska konstrukcja...

Jakie wymiary ma Uriel?? Szerokość kanalików, odstępy po między nimi... grubość dna.. ilość kanalików...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uff to dobrze :D bo bardzo bym chciał kiedyś kupić sobie Uriela... rozkręcić go - samemu wykonać kopię i zrobić porównanie - Uriel i tak bęzie lepszy bo oni używają jakiejś super miedzi... po za tym mają frezakę CNC... ach....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe no czekamy czekamy na nowe produkty CFD, :) ciekawe co wymyślą, a tak btw powiem że te moje bloczki poszły rewelacyjnie i dostały bardzo dobre opinie, teraz jestem w fazie robienia new projektu, jak przejdzie testy wydajnościowe i wytrzymałościowe to może niedługo pojawi sie nowy bloczek rodzimej produkcji na rynku. :) <lol>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi