Ralf200 Opublikowano 23 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2004 Witam Mam w kompie tuner TV firmy PowerColor model MTV878. Mój problem polega na tym, że przy zgrywaniu z TV mogę zgrać tylko około 18minut i po tym czasie się wyłącza. Do kompresji używam Xvida. Co z tym fantem zrobić ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$migacz Opublikowano 23 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2004 miejsce na dysku sprawdz... jakim softem zgrywasz ?? może jakiś trial :?: :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ralf200 Opublikowano 23 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2004 Miejsca na dysku mam bardzo dużo. Xvida mam pełną wersję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$migacz Opublikowano 23 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2004 tylko xvida używasz do zgrywania ?? a jakiś soft od tunera ?? tudzież do capture'owania ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ralf200 Opublikowano 23 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2004 Razem z tunerem zainstalował się Brooktree FusionVideo Capture Device. Czy o to ci chodzi ?? (bo nie wiem) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bohrek Opublikowano 23 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2004 powiem tak: nie zgrywaj softem dolaczonym do tunera bo to przewaznie badziewie. dobry jest np. virtualdub i malo zajmuje. proponowalbym nie zgrywac z tunerka bezposrednio do xvida tylko uzyc np do kompresji video motionwaveletes (czy jakos tak) a audio zgrywac jako pcm (bez kompresji) a dopiero potem jak juz sobie bedziesz obrabial filmik to uzyj kompresji xvidem (no i skompresuj audio!). a powodem dla jakiego moze ci zgrywac tylko 18 min moze byc to ze na fat32 plik nie moze byc wiekszy niz 2gb i niektory soft ma zablokowane nagrywanie ponad 2gb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobo Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2004 problememy moze robic tez system sam z siebie winxp kocha tunery ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2004 ja zawsze uzywalem iuVCR i kompresowalem PICVideo.MJPG.v2.10.27.codec jest GENIALNY a nie doceniany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...