siuks Opublikowano 23 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2004 Mój barton leci na 3200+ dopiero przy napięciu 1,88> Wyjąłem dziś jeden cd-rom, i zaczęło mi śię wahać napięcie vcore. Wcześniej miałem ustawione w biosie 1.900v i jak skała trzymało cały czas 1,888v, natomiast teraz mam wachania od 1,856v do 1,904v przez co proc niestabilny i prime wywala. Ustawiłem w biosie 1.925v i trzyma napięcia od 1,888v do 1,920v i jest stabilnie. Pytanie #1: Jak zapobiec wahaniu się vcore :?: :?: Pytanie #2: Co zrobić aby proc kręcił się na niższym napięciu :?: :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 23 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2004 ad1 nakleic radiatory na mosfety ,zrobic nadmuch drozej: wymienic zasilacz low hardcore: zmienic kondensatory na plycie na wieksze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siuks Opublikowano 23 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2004 Ale dlaczego wcześniej chodziło dobrze , a teraz nie :-/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 23 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2004 cos sie wygrzalo ,przygrzalo ,albo to twoje subiektywne odczucie moze wczesniej mniej go obciazales (wiem ze Prime ,ale moze teraz jakies programy w tle np. norton antyworms) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siuks Opublikowano 23 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2004 Może burn-in pomoże procowi chodzić na niższym napięciu? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siuks Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Dziś rano się wkurzyłem, wyjąłem proca, umyłem, posmarowałem pastą i teraz chodzi stabilnie już od 1,760v :-] . Dlaczego tak?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[cahe] Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Byc moze ma lepszy styk z radiatorem i przez to nizsza temperature. Nizsza temperature = wieksza stabilnosc przy tych samych parametrach pracy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...