Skocz do zawartości
Nive11en

mcs.pc.pl dystrybutorem nVentiv

Rekomendowane odpowiedzi

Tak ale wlasciwie to nic o tym nie trzeba wiedziec. Wystarczy ze masz kaske, kupisz, podlaczysz wszystko wedlug instrukcji, i masz minus kilkadziesiat stopni na procu - a proce w takich zimnych warunkach sie swietnie kreca!

Po angielsku to sie nazywa Phase Change. Czyli zmiana fazy, z tego co sie orientuje to ten freon zmienia swoja faze, z plynnej na powietrzna czy jakos tak :roll: - ale to specjalisci wiedza z watku o chlodzeniu freonem.

I tu lezy problem... pieniadze... ojj. :o

Ale wiem ze taki nVentiv Mach II napewno tanszy jest od AMD Athlon FX51 :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie oplaca sie kupowac najtanszej prometei, w sumie to zadnej sie nie oplaca kupowac, bo za mniejsza cene mozna zlozyc cos o duzo lepszych osiagach i bez przeklaman na czujniku (tak gdyby ktos jeszcze nie wiedzial czujnik prometei oszukuje temp o jakies dobre 15C!)

Co do wydajnosci to bez modowania raczej ciezko jej bedzie utrzymac dobra temp przy duzym obciazeniu. Ogolnie to stwierdzam ze prommy ma zalety takie jak rozmiar, energooszczednosc w porownaniu do mocniejszych systemow, wyglad i elektronika.

Za niedlugo bede modowal jedna prometeie mach II wiec napisze cos o wydajnosci przed i po modem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za niedlugo bede modowal jedna prometeie mach II wiec napisze cos o wydajnosci przed i po modem :)

Swietnie, nie zapomnij zeby dac zdjecia :D

Mi sie wlasnie to podoba w Prometei ze nie musze nic sam skladac. Troche bym sie bal sam skladac FC. Pozatym wyglad ma swietny, a dla mnie to tez jest bardzo wazne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak juz ja dostane to zamieszcze zdjecia i opis moda na forum w dziale projekty, wiec jak ktos chce ogladac poczynania moje i innych w dziedzinie fc to moze tam zajrzec. Narazie sa tam tylko poczatki fc Lancera i popometeia, a za niedlugo bedzie projekt klimy gingera, fc jelenia i moze diody.

a tak na koniec tego ot to ciekawi mnie ile osob kupi ta prometeie w msc :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak juz ja dostane to zamieszcze zdjecia i opis moda na forum w dziale projekty, wiec jak ktos chce ogladac poczynania moje i innych w dziedzinie fc to moze tam zajrzec. Narazie sa tam tylko poczatki fc Lancera i popometeia, a za niedlugo bedzie projekt klimy gingera, fc jelenia i moze diody.

a tak na koniec tego ot to ciekawi mnie ile osob kupi ta prometeie w msc :)

tzn jutro? za 2 dni? za tydzien?? ;)

bo juz sie doczekac nie moge (moze jakies pomysly ciekawe podlapie :idea: ) ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ginger jak dostanie skraplacze (juz wyslalem), jelen juz jakis czas temu mial dac ale narazie nie slychac nic a dioda czeka na kompresor ktorego w polsce niestety jeszcze nie ma, podobno pierwszy taki w polsce ale ... jaki to nie wiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi