kaqtuss Opublikowano 23 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2004 Cześć wszystkim .... Kupiłem sobie kartę muzyczną Audigy 2 ZS Platinium Pro i podłączyłem ją do zestawu Home Theater System Sony HT-DDW750 (5.1). Karta ta ma we/wy SPDIF tak jak mój wzmacniacz, więc tak też je podłączyłem. I teraz tak podczas oglądania filmów z dzwiekiem AC3 wszystko jest ok wzmacniacz wyświetla że dzwięk jest w dolby digital i tak też jest. Problem z tym że jak w ustawieniach karty muzycznej włączam test głośników to dzwięk słychać tylko w prawym i lewym głośniku (Przód), a centralny, tylne i sub nie wydają żadnych dzwięków podczas testu. czy tak może ma być???Może ktoś jest w stanie mi pomóc. Pozdrawiam cześć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2004 A w mikserze masz wlaczone 5.1 glosniki? A jeszcze moze pomoc w Panelu Sterowania > Dzwieki i urzadzenia audio > Ustawienia Glosnikow > Glosniki (i tam na dole mozna wybrac jaki ma sie zestaw. Mi raz winda nie przestawila sama tam i po tym jak dalem 5.1 bylo juz ok :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wawelski Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Bo ta karta nie ma kodowania do DD więc przy połączeniu cyfrowym możesz uzyskać więcej niż 2 kanały: 1. Gdy źródło jest AC3 2. Użyjesz jakiegoś systemu DPL albo podobnego (czyli gdy pozostałe głośniki są zakodowane w 2 kanałach). Żeby dowolny dźwięk zakodować do DD w realtime musisz przesiąść się na płytę z soundstormeme - to jedyna dźwiękówka która potrafi kodować do AC3. Jak chcesz na produtach kreatury mieć bez problemu z każdego źródła więcej, niż 2 kanału to musisz połączyć wszystko analogowo (jeżeli wzmacniacz Ci na to pozwala). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...