Skocz do zawartości
Regan

R9100 & counter - strike ?? 60Hz !!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Moj problem polega na tym, ze:

kupilem niedawno uzywanego radeona 9100, najczesciej uzywana gra przezemnie jest counter-strike(1.5), chodzi o to, ze jak wlacze csa to jest wszystko ok odświezanie 85Hz, ale np. jak wyjde do windowsa (alt+tab) np. odpisac cos komus na gg. po powroci do csa mam 60Hz, wczesniej smiglem na GF 2mx 400 i nie bylo takiego problemu. A moze cos ze starami od monitora nei tak? ale watpie!

grafa: hecules radeon 9100, monitor NEC 791sb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy robiles formata przy przesiadce ale to może być rozwiązanie Twych problemów.

Przy reinstalce UPGRADE wszystkich sterow! Przy instalce grafy zarzuć sobie sterki OMEGA http://www.omegacorner.com/index_ati.html i wszystko powinno być git!

POZDRAWIAM :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesli gra chodzi pod dx mozna tez wymusic odswiezanie poprzez dxdiag [start-uruchom] i wybranie opcji z menu zaawansowane - tam przypisujesz odswiezanie jakie sobie zyczysz

stery niestety to kwestia bardzo indywidualna - warto [jesli ma sie odpowiedni soft - ostatnoi czesto dodaja do plyt glwonych] robic sobie obraz systemu przed instalka i eksperymentowac - u mnie najlepiej dzialaja cat 3.8 i 4.3 [obie w wersji omega]

w opcjach sterownika - 'ekrany' masz mozliwosc wybrania odswiezania dla konkretnego monitra - przydaje sie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tak mialem ze swoim Radkiem 9700. Po wgraniu BIOSU od PRO podczas gry odswiezanie spadalo do 60Hz. Nie pomagalo zadne wymuszanie odswiezania w dxdiag, reforce, etc.

Recepta okazalo sie odinstalowanie i zainstalowanie na nowo sterownikow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi