majalis5 Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2004 WItam mam plytke główną ASROCK KT400 (zworkami zmienilem FSB na 166mgh i Vcore +6% (niestety nie da się więcej) )Atchlon 1700XP+ (seria B0 napięcie 1,62 wczesniej 1,53 zrobiony na 2155 mgh). No i wlasnie mam temperaturkę 55-63 C kumpel mówil ze to zdecydowanie zaduzo i ze moge procka spalic czy ma racje (puscilem 3d marki i sprawdzielm temperature to z 55 C podskoczyla do 63) ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Spalić proca to ty mozesz przy 80 stopniach.... te 63 stopnie to jeszcze nie tragedia... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2004 80?? myślałem że spalic amd mozna przy 93 8) pozdro 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2004 5 Maksymalna temperatura: (lepiej nie sprawdzać ) R = 70*C Y = 65*C V = 85*C T = 90*C S = 95*C Q = 100*C http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=69982 majalis, nie będę ukrywał, zaczynasz działać mi na nerwy - nie robisz NIC samemu w kierunku zdobycia informacji. Wszystko chcesz mieć podane na tacy :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2004 nalezaloby jeszcz jednak nadmienic ze wyzsza temperatura zmiejsza zywotnosc proca .. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majalis5 Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2004 no dobra a tak propos jakbym zmienil jeszcze mnoznik to tez mogla by mi podskoczyc ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2004 no dobra a tak propos jakbym zmienil jeszcze mnoznik to tez mogla by mi podskoczyc ??no zastanow sie ............ :wink: :lol: :D :idea: :wink: :lol: zregły im bardziej go @ tym bardziej sie bedzie grzał to jest chyba logiczne.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majalis5 Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2004 dopra a jak na ASrocku mozna ten mnoznik podwiększyc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2004 temperatura zaelzy w 90% od napiecia .. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2004 dopra a jak na ASrocku mozna ten mnoznik podwiększyc a wiesz co to manual do plyty :?: :? ...a moze wreszcie zaczniesz samodzielnie szukac informacji :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitro Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Jeżeli można wtrącić do temperatury, to pamiętajcie sznowni użytkownicy, że to magiczne 90 stopni, to jest temperatura obudowy jądra. Powiem tak: mam Solteka tego, co w podpisie i jest tak: odczyt temp z diody CPU jest ~ 10stopni wyższy niż z czujnika w sockecie. A z tego, co wiem, to Soltek dużą uwagę zwraca na bezpieczeństwo CPU i raczej z temperaturą nie kłamie. Ja tam uważam, że nie należy wychodzic powyżej 60 C, bo jak się kiedyś sam wentyl spali, to z proca już nic nie zostanie.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majalis5 Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Jeżeli można wtrącić do temperatury, to pamiętajcie sznowni użytkownicy, że to magiczne 90 stopni, to jest temperatura obudowy jądra. Powiem tak: mam Solteka tego, co w podpisie i jest tak: odczyt temp z diody CPU jest ~ 10stopni wyższy niż z czujnika w sockecie. A z tego, co wiem, to Soltek dużą uwagę zwraca na bezpieczeństwo CPU i raczej z temperaturą nie kłamie. Ja tam uważam, że nie należy wychodzic powyżej 60 C, bo jak się kiedyś sam wentyl spali, to z proca już nic nie zostanie....a tak propos do ilu wyciongnąles swego procka ?? czy nawet nie podkręcales ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majalis5 Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Im większe napięcie tym mniej zimny czy na odwrót i jak na ASrock k7vt4-4x zmienić mnoznik ?? !! :[ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grosikboss Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2004 A jaki masz wenty ja na WHISPER ROCK IV i na XP1800@2400 i napięciu 1,675V mam 42 stopnie po mocnym katowaniu :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Im większe napięcie tym mniej zimny czy na odwrót i jak na ASrock k7vt4-4x zmienić mnoznik ?? !! :[ Czy ty kolego czytasz co sie do ciebie pisze ?? Jezeli nie, to zacznij OK ? :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiak20_ Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Mam płyte główną ECS L7S7A2 i procesor Athlon 1,7 XP+. Bios mam Ami. Czy moge podkręcić jakoś swój procesor :?: Jeśli tak to jak to zrobić, albo może jakiś link z opisem :?: :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Mam płyte główną ECS L7S7A2 i procesor Athlon 1,7 XP+. Bios mam Ami. Czy moge podkręcić jakoś swój procesor :?: Jeśli tak to jak to zrobić, albo może jakiś link z opisem :?: :) a moze troszke wlasnej inicjatywy ludzie troche checi i dobrej woli naprawde mozna wiele zdzialac. Polecam szukajke na tweaku byl nawet caly temat o l7s7a2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Ja tam uważam, że nie należy wychodzic powyżej 60 C, bo jak się kiedyś sam wentyl spali, to z proca już nic nie zostanie....a ja zle zalozylem sobie coolera i nie dociskal wogole do proca bo coopershim stanal na procku tą swoją "stopka zagieta w dol aby objac proca .. wiec byla tam jakis 1-2 milimetrowa pustka. I co? i Zyje proc nadal .. plyta wylaczala sie chyba w pol sekundy .. :) ja tam ufam swojemu mobo pod tym wzgledem po tym wydarzeniu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majalis5 Opublikowano 27 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2004 poddobnjie ja gram sobie gram gram bum komp sie zresetowal mysle co jest ?? wlanczam od nowa scandisk przeszedl windows sie wlączyl uruchamiamaaida32 zeby temperature sprawdzici i jest 79 !! ja patrze nizej wentylator sie nie kręci :P ale procek dziala :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...