Skocz do zawartości
johnson

radeon 9800 se xpertvison

Rekomendowane odpowiedzi

Za okolo 900 zl moge kupic radeona 9800 se xpertvision z gwarancja odblokowania.. Mam wiec pytanie czy ktos ma ta karte??? Jak sie kreci i jakie wyniki w 3dmarkach. Kosci pamieci na karcie : HY5DU283222 AF 2,8 wiec czas dostepu chyba 2,8 ns. Karta jest nowa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy te wyniki sa na fabrycznym napieciu czy jakis vmod jest niezbedny??? kolo 800mhz to rezultat juz mnie w pelni satysfakcjonujacy ale 900 to juz wynik mnia mniam, na starym configu mialem 15k w 3dmarku 2k1 czy na tym oblokowanym radku kolo 20k przekrocze???? I najwazniejsze pytanie czy taka zmiana ma sens pod wzgledem wydajnosci i czy 900 zl za karta 100% 8-potokowa to cena oki???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fabryczne napięcie, założe na nie radiatory i zmoduje ją BIOSem od 5950 Ultra i wtedy polecą spokojnie do 1 GHz - BIOS zwiększa napięcie pamięci o 0.8V

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy wszystkie radki xpertvision 9800se maja takie same pamieci?BO mam możliwość kupna takiej karty za 750 zł.Jest on 256 bitowa więc z szansą na odblokownie potoków a jak nie wyjdzie to byc moze bede mógł wymienic ale musze sie jeszcze dogadac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja ci polecam Yuan 9800SE jest bardzo tani w stosunku do jakosci i mozliwosci modyfikacji...

http://www.modernizacje.net/sklep/product....?productId=8682

to jest chyba najtansza cena w sieci...

polecam rowniez FIC 9600pro z pamiecimi 2,8 ns za 599zł, kolega ma i naprawde kreci mu sie wysmienicie....

http://www.modernizacje.net/sklep/product....?productId=8174

na PC-Labie wygrala jakies test o/c z tego co pamietam ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

patrze sobie na wyniki na stronie futuremark , czy tego radka se@pro moge traktowac jako 9800 pro???? wyniki mieszcza sie w okolicy 6500-7000, 

Czy lepiej kupic z 9500 modowalny na 9700 za 700 zl, czy tego 9800 se@pro xpertvision za 900zl???

Na takie R9500@9700 to uważaj bo na Allegro widziałem jak koles sprzedawał R950064MB@9700 :? .Ja bym brał tego R9800SE@9800PRO. A co do zegarów to kazda chodzi na pro no chyba ża trafi ci sie naprawde kiepska sztuka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi